מרק אפונה הולנדי

TatyBar

New member
מרק אפונה הולנדי

למישהו יש מתכון למרק אפונה כזה? הסמיך הזה עם הנקניקים.. אכלתי כזה ובעלי מטורף על זה וממש בא לי להכין. תודה!

אני עושה בלי מתכון

לסיר גדול - קילו אפונה יבשה שבורה (להשרות במים 8-12 שעות לפני) בצל/שניים קצת שום טיגון קל לבצל והשום שיהיו שקופים להוסיף את האפונה המושרית אחרי שטיפה טובה לכסות במים +2-3 ס"מ מלח ופלפל לפי הטעם (אם את רוצה שיהיו גם אפונים לא משחתיים במרק - תשאירי בחוץ כוס/שתיים ותוסיפי אותן בסוף הבישול יחד עם הבויון. לבשל ולבשל ולבשל עד שהאפונה לגמרי נהיית מושית. 2-3 קוביות בויון עוף/ירקות אם האפונה סופחת אליה את כל המים ששמת בהתחלה אז להוסיף מים במהלך הבישול עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה rookworst - לבשל בנפרד במים ולהוסיף למרק חתוך לצורה האהובה (עיגולים או קוביות או חצאי עיגולים...) ולהוסיף ממש ממש לפני ההגשה. אני עשיתי "מרק שאריות" עם קצת גזר קצוץ, תפוח אדמה וכרישה כי היו בבית. יצא מאממם!

yaelli10

New member
תגידי, איפה הנקניקיות המעושנות והספאק?

יותר מדויק בהולנדית - rokken worst en spek מה שאני עושה - חותכת את הבצל ומטגנת כמוך, מוסיפה את האפונה היבשה (לא משרה) וממלאת במים. מוסיפה את הספאק ומבשלת קלות אח"כ מוסיפה : גזר כרשה אחת ראש פטרוזיליה מבשלת עד שהכל מתרכך לו. מוציאה את הספאק וטוחנת את הירקות עם מיקסר מקל. מוסיפה את הנקנקיות חתוכות ומבשלת עשר דקות. ווואלה מוכן. המקור זה מתכון של אלברט היין. יש ערכה בסופרמרקט ומתכון בעטיפה.

TatyBar

New member
אוקיי בנות.. תודה!

אנסה את המתכונים בקרוב ואדווח!

מלפפiן

New member
שיהיה בהצלחה,

לדעתי מרק אפונה הולנדי זה אחד הדברים הכי מוזרים כאן, רעש וצלצולים וקבלת מעמד של איזה מאכל לאומי, כולה מרק אפונה! אבל יכול להיות שאני לא ממש מבינה בזה כי מטעמי צמחונות, כל המרקי אפונה שאכלתי עד היום היו חסרי נקניקים צפים.... בכל מקרה בהצלחה, דווחי איך יצא!

חנהר

New member
תודה על התיקון

כן שמעתי שלHema יש מוצרים טובים, עוגיות אוזניים למשל, פשוט מעולות!!!

ayala26

New member
למרק שחבר שלי עושה לא קוראים unux

הוא קונה את המצרכים בעצמו ומכין את המרק בעצמו לפי ההרגשה, יש לו כשרון לבישול אז הוא לא צריך ספר מתכונים, אני לעומת זאת גם עם ספר מתכונים לא אצליח... הוא גם עסוק חצי יום עם המרק הזה שהוא מכין...

חנהר

New member

האמת שגם וגם לבעלי לא חסר כישרון בבישול רק שהמרק של Unox ממש מעולה וקל להכנה
אבל אין כמו מרק ביתי טוב. המרקים שבעלי מכין הם מרק עגבניות הולנדי ומרק עוף הולנדי ומרק ירקות הולנדי, וכשאני אומרת הולנדי אני מתכוונת למרקים עשירים בירקות וכדורי בשר קטנטנים חוץ ממרק הירקות כמובן
וזה מאוד מאוד טעים, בהגשת המרק הוא מוסיף תמיד Maggi שזה לא רע בכלל.

ayala26

New member
הזכרת לי

גם ג'ון מכין מרק ירקות שיש בו יותר בשר מירקות! אני לא מבינה למה קוראים לו מרק ירקות כשיש בו אותה כמות ירקות כמו מרק עוף (וזה גם למה אין סיכוי כרגע שאני אצליח לעבור שלב בדרך לטבעונות כי אני אצטרך ללמוד לבשל בעצמי
). אני לא אוהבת maggi. אני בכלל לא אוהבת טיבול והאוכל המועדף עלי, נגיד אם אני באירוע ויש בופה אני אוכלת כמעט אך ורק ירקות טריים.

חנהר

New member
אפרופו ירקות טריים

מערב אירופה לא ממש יודעת תרבות סלט טרי, בהגשת המנה תמיד איזשהו ירק צריך להיות מבושל/מוחמץ/מומלח ואם יש איזשהו ירק טרי מוסיפים עלה של חסה פרחונית, וסלייס של עגבנייה. בהולנד עוד המצב טוב יחסית למערב אירופה.

ayala26

New member
זה נכון

אני מכינה סלט בארוחה ורק אני אוכלת אותו בסוף. אבל אני לא מכינה סלט כמו במסעדה עם מליון ירקות ותיבול אלא ירקות טריים חתוכים ולא מטובל אפילו לא מלח. אני אוכלת ירקות כמו פירות - אם אני אוהבת את הטעם.

חנהר

New member
איזה כיף

שיש סוף סוף משהו שאת מסכימה איתי
. לגבי הסלטים הטריים, בעלי אוהב ירקות וסלטים בדיוק כמוני, כך שאצלנו חייב להיות תמיד לצד המנה העיקרית סלט חי וטרי עם איזשהו רוטב ולפעמים תוספת גבינה (ריקוטה/ עיזים). האמת שאנחנו די משקיעים בסלטים שלנו
זה בריא!

למעלה