מרקים..

kalah

New member
מרקים.. ../images/Emo71.gif

אצלנו בבית חובבים מרקים, בעיקר סמיכים (כמו דלעת וחומוס, עדשים, אפונה יבשה) אשמח לקבל רעיונות למרקים שאוהבים אצלכם בבית, ושגם הילדים מסכימים לאכול.

זפרנים

New member
אצלי - עדשים , שעועית , וגם מרק

ירקות וחלק אני חותכת קטן וחלק מהירקות אני חותכת ענק וכשהמרק מוכן אני מוציאה את הענקים ומרסקת ומוסיפה למרק וזה מסמיך אותו.

kalah

New member
איזה ירקות את שמה? אני מכינה

מגזר,קישוא, תפוח אדמה , שורשי סלרי ופטרוזיליה וגם קצת גריסים או סולת להסמכה. איך את מכינה שעועית?

זפרנים

New member
במרק ירקות אני שמה מה שאת וגם

לפעמים מוסיפה דלורית או כנפיים והרבה בצלים. ושעועית לקחתי פה , עשיתי חיפוש וראיתי מתכון שהביא ak5 והוספתי לו בשר .

tamarhp

New member
מרק תירס ותפו"א

לא סמיך, אבל עשיר. מבשלים תפו"א חתוך לקוביות קטנות (אנחנו זוג צעיר אז מספיק תפו"א אחד קטן. אצל ההורים שלי זה 2-3 תפו"א). כשהתפו"א רכים או כמעט לפני הסוף, מוסיפים חצי קופסת תירס (שימורים), מים אם צריך, מלח, אבקת מרק עוף, שמיר קצוץ, ועוד תבלינים בהתאם לטעם. אמא שלי מוסיפה גם סלרי, אני לא אוהבת. לשבועות אמא שלי מוסיפה גם חלב, והטעם נ-ה-ד-ר. אפשר גם בלי תפוחי האדמה, ואפשר כמובן להכניס ירקות אחרים...

tamarhp

New member
מרק עגבניות ואורז

אבל אין לי מושג איך אמא שלי מכינה אותו

effyba

New member
הנה מרק ממש מנצח שאוכלים אצלנו

כל השנה ולפעמים אני משנה מרכיב זה או אחר... מתכון: מרק בטטות קלי קלות - רוניתי רכיבים: את המרק אכלתי במסיבת יום הולדת שחגגנו לחברתי. המרק משתלב נהדר באירוח. החומרים: 5 בטטות מקולפות חתוכות 1 ראש סלרי מקולף אבקת מרק עוף במידה מים לבישול ולכיסוי החומרים אבקת מרק פטריות (הוספה בבלנדר) 1 שמנת מתוקה לבישול 15% אופן הכנה: אופן ההכנה: 1. לבשל בסיר את הבטטות עם ראש סלרי אבקת מרק עוף בסיר מים (לא הרבה). 2. כשהבטטות מתרככות והסלרי לטחון בבלנדר או במוט בלנדר. להוסיף שמנת לבישול ואבקת מרק פטריות ולערבל. להגיש את המרק בתוספת קרוטונים. הערה: אני הוספתי רבע קופסא שמנת לבישול ל4 בטטות שבישלתי. הטעם בצירוף הקרוטונים מצויין. במסיבה אכלתי את המרק המקורי ובהחלט משובח ודליל במידה. מומלץ מאד! הערות:של אפרת: אני מכניסה 3 כפות שמנת לבישול בלבד. אני משתמשת ב-2 בטטות, חתיכת דלעת ו-2 גזרים גדולים לפעמים אני מוסיפה חופן עדשים אדומות מקור המתכון: רוניתי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה