מרקים לסוכרתיים???

ygalg1

New member
מרקים לסוכרתיים???

אני כמעט יכול להסתדר עם התפריט שנתנה לי הדיאטנית. מלבד העניין עם המרק הירקות. איפה אפשר למצוא אריזות מרק שמיועדת לסוכרתיים או בעלי תו איגוד או מתכוני מרק שמתאימים? מעצבן שלרוב יש פתרון מלבד עניין עם המרק שמשום מה לא חשבו שאנו צריכים.

הנה מתכון מנצח:

קנה בלנדר מקל. שים בסיר מים, בצל חתוך, וירקות (תבחר: קישואים, קצל גזר, ברוקולי, כרובית, עדשים, חומוס מבושל, או כל ירק אחר שאתה אוהב ואינו מכיל הרבה סוכר. בחנויות טבע יש מבחר גדול של קטניות.) קצת מלח, קצת פלפל, קצת שום אם אתה אוהב. תרתיח, תן חמש דקות, כבה את האש. שתיים שלוש דקות אח"כ, רסק הכל עם הבלנדר למחית. תקן את הטעם לפי טעמך. תוספת של כף שמנת או לבן תביא אותך לגבהים חדשים. כנ"ל קצת יין לבן או אדום. אם אתה רוצה, טרוף ביצה ומזוג אותה באיטיות למרק הרותח תוך בחישה, זה נותן אפקט של אטריות דקיקות ומסמיך את המרק. אל תפחד מכלום - ירקות ומים עם קצת מלח יתנו תמיד מרק טעים. אי אפשר לפספס הרבה, המרק יוצא מצויין. בלי כימיה, בלי עבודה זרה, בלי סוכר ורק בריאות. הבישול הקצר גם משאיר חלק מהויטמינים - רווח נקי. בתאבון!

מתכון נפלא רק שלחומס יש ערך

פחממתי גבוה - כנ"ל לחלק מן הקטניות אז הזהר...... גמר חתימה טובה גם לך

עניין הפחמימות נכון מאוד.

ותודה על ההארה החשובה. אבל, אם כבר עוסקים באוכל כדאי לשים לב שאפשר (ורצוי) לאכול מזון שאינו מכיל כימיה ריקה מתוכן, אלא בריאות וויטמינים. למה לקנות אריזות שמכילות מונוסודיום גלוטומט ושאר מרעין בישין אם אפשר לקחת כמה ירקות מאמא טבע ולהפוך אותם באותה הקלות למרק טעים ובריא? נסו פעם לקרוא בתשומת לב את רשימת המרכיבים שמכיל כל מרק מצוי. רק בודדים מתוכם נבראו על מנת שנאכל אותם. בתאבון!

יש אריזות של מרקים דיאט

של מגוון חברות - אבל כמו על כל מוצר אחר יש להזהר ולא לסמוך על תו האגודה אלא לבדוק תכולה קלורית של המוצר (פחמימות זה מה שחשוב לנו). בכל מקרה ניתן להכין בקלות מרקים בבית שיודעם מה התכולה הקלורית שלהם: מרק עגבניות פטריות ירקות כמובן מרק תירס הוא בעל תכולה פחמימתיתי מעט יותר גבוהה. ועוד לפי העדפה אישית. בתאבון

ygalg1

New member
משום מה אני לא מוצא דיאט אלא לייט

ומכיל סוכר. ואם קיים סוג כזה עם "תו איגוד" באיזה רשת חנויות אפשר למצא?

הזהר מ"תו האיגוד"ה

זה לא תמיד אומר שבאמת המוצר טוב בשבילנו. אתה צריך לעבור על המוצרים אחד אחד ולבדוק את התכולה הקלורית שלו. מצטערת לאכזב אותך אין קיצורי דרך..........

הפחמימות רצוי שיהו נמוכות כמה שאפשר

10-15 ג"ר פחמימות = למנת מזון. תעשה את החשבון כמה אתה מוכן להמיר תמורת מזון מסיום.

../images/Emo6.gif נו זה טוב - זה דורש הרבה אנרגיה

כדי לעכל אותו

למעלה