מרקיד למרקיד - זאב

לעדה וכל המעונינים - ציטוטים

הרקדה איזורית או .....ו חבר של כלם ו√ אני שמח שרוקדת מצאה אחוה בין מרקידים, וציינה את מעשהו של זאב מלוך, שזכה לברכתה. אבל פתיחת הרקדה איזורית - ארצית - עולמית, באותו יום של אלי שטמר החולה ?????? עם מסעדה קואופרטיבית מהוללת ????? היכונו לפתיחה הגדולה בקיבוץ אלוניםו חמי רבינוביץ ו√ היכונו לפתיחה הגדולה בקיבוץ אלונים בכל יום ראשון בשבוע. הפתיחה ביום א´ 10/11/02. הרוקדים מוזמנים להגיע עם הרבה כח ומצב רוח כי זה הולך להיות משהו שטרם נראה באיזור הצפון. כיבוד עשיר כיד המלך המלך והפתעות. אז להתראות באלונים ביום ראשון....................... 19:30 לימוד סלסה 20:15 רמה בינונית 21:00 הרקדה איזורית של הצפון תאמינו לי מנסיון שלי עם ההרקדה באלוו חני מחיפה ו√ באלונים ששווה לבוא בשביל אוכל כזה, פשוט בר ענק ועשיר עם כל מה שאתם רוצים מהמנה הראשונה ועד לאחרונה, בין ריקוד לריקוד כדאי למלא את הבטן. תרבחו ותסעדו.

לעדה - איפה בתנ"ך ?

לעדה שלום. את כותבת : "כפי שכתבתי אדם לאדם זאב - משפט הלקוח מן התנ"ך ונכון מאז ובתקופתינו ועוד יהיה גם בעתיד" אני מבקשת את עזרתך התנ"כית : היכן מופיע ביטוי זה בתנ"ך ? חיפשתי בתנ"ך ולא מצאתי - אולי לא חיפשתי טוב. פרס ענק מובטח אם תמצאי. בתודה מראש. מירי.

למירי-איפה בתנ"ך?

למען האמת לא מצאתי -אולי בקוראן?! לפי עדה ורוח הדברים -מתואר כאן מצב שונה לגמרי,חברי וטוב ואני מברך על כך.ועל כך נאמר:"וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ..."(ישעיה יא´ ו´) בברכה מ.ע

תן לעדה צ´אנס !

מבין ענין יקר. תן לעדה צ´אנס להשיב הרי היא ציטטה מהתנ"ך, אתה הרי מבין ענין, לא ? (מה גם שהובטח כאן פרס ענק). אגב לגבי הקוראן, לא הספקתי לחפש וגם טרם הספיקותי לדפדף ב"ברית החדשה". לגבי הציטוט "וגר זאב וכו´", בזאת אני מסכימה איתך. כל טוב. מירי.

לעזרא - תודה אך כלום לא יעזור איתה!

היא כבר הוכיחה זאת בעבר והיא כנראה נהנית להתקיף... חושבני שהדבר הטובה ביותר היא לא להגיב ולהתעלם, אם כי הפעם החלטתי להשיב לה כגמולה אך להבא אמנע. תודה על התמיכה חושבני שהיא נוהגת כך מכיוון שהיא יודעת שיש לה כאן גב חזק וכולנו יודעים למי הכוונה... שיהיה לך ערב טוב.

למירי ולעדה - דברי תורה

אולי גם זקנמוךקרח ימצא ענין בזה. מי שלא יודע - הוא תלמיד חכם, שלמד בבית ספר דתי. במשלי כז 19 מופיע המשפט הבא : כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם והכוונה , כמו שהפנים של האדם נשקפים במים, (כמו ראי), כך לב האדם נשקף בלב . כשאתה רואה אדם , ורצה לגלות מה נטיותיו ומחשבותיו - התבונן בנפשך אתה ותדע. כי נפשך , שלך - הוא כמו ראי לנפש האדם , שמולך. ויש המוסיפים, שאדם רואה באחר , את מה שבליבו. בפסיכולוגיה - פרויקציה, השלכה. ויש פתגם : הפוסל - במומו פוסל זה צ´ופר , כדי שלא יגידו עלינו, הרוקדים - שהשכל שלנו רק ברגליים.

למירי - ראי את תשובת שמעון עשור

על כך שזה נאמר מפי חכמינו... ויתכן ולא מצאת זאת בתנ"ך - אך לפחות אני מקווה שהבנת את המשפט הנ"ל ויכול לעזור לך ולמבין עניין שכן שניכם כאן כל הזמן רק מחפשים "להתקיף" כמו אכילת לחם ביום יום. אני חושבת שכולנו כאן בפורום נשמח אם פעם תחפשי את עצמך כאן בפורום - כבר היו כאלה שביקשו זאת ומשום מה כאשר דבר כזה עולה את "מסתתרת"... מדוע? מה את מנסה להסתיר? את חושפת את חכמתך בניסוח חידותייך ונושפת כאן בעורף לכל מי שמזדמן בדרכייך, וחבל שאינך משתדלת לרסן קצת את אופייך. כבר היו לנו מלחמות בעבר וחשבתי כי למדת את הלקח וכי תפסיקי עם התנהגותך הילדותית - אך לא את ממשיכה וממשיכה כי את יודעת שיהיה כאן מי שיגן עליך. וזה חבל - זה לא מוסיף לך ולא מוסיף לאווירה כאן בפורום. אם טעיתי כאשר ציטטתי פסוק שאולי לא לקוח מן התנ"ך אני מתנצלת, אך בין זה ובין להציע לי פרס? נו באמת? מי את חושבת שאת "אלוקים"? אנו מוכנים להציע לך כאן פרס על החשפות את מוכנה? אני כבר ציינתי שאני חשופה בפני כולם ומה איתך? אין לך תמונה, אין עלייך פרטים מזהים - ואת רק מתקיפה ומתקיפה, פעם רוקדים ופעם מדריכים לא נמאס לך מירי לוי?

לעדה

לעדה "את צל ההרים את רואה כהרים". ובקיצור, לא הייתה כל כוונה לפגוע בך. סך הכל ניסיתי להבין מהיכן שלקחת את הפסוק מהתנ"ך "אדם לאדם זאב", היות ולפי מיטב ידיעתי המקור אינו בתנ"ך אלא מהתקופה המודרנית. מכל מקום לא הייתה כוונה לפגוע בך. עדה, קצת הומור לא מזיק, ואפילו עשוי לשפר מעט את איכות החיים. מירי.

למירי מעדה

פשוט העניין הוא שמישהו אמר לי ש"אדם לאדם זאב" זה התנ"ך שלו - אגב הוא היה מנהל מפעל בחברת אלישרא מערכות בע"מ חברת הייטק שפעם עבדתי בה 8 שנים והייתי שם מזכירה בכירה של 80 איש. והוא איש מאד חביב ודי פילוסוף כנראה כהרגלי שמעתי חצאי דברים וחשבתי לתומי שהוא התכוון שהפסוק מן התנ"ך וכפי שאת רואה אין לי בקיעות יתר בתנ"ך וציינתי את דבריו (שאותם שיבשתי) בתם לב. הבנתי שחכמינו אמרו זאת מהתקופה של התלמו - המשנה ו/או התנאית 300-400 לפניה"ס עד ל- 100 שנים אחרי הספירה (זאת ביררתי היום עם עו"ד איתו אני עובדת) אך הוא אמר לי שהוא גם בכך לא בטוח - בכל אפן זה כמובן לא נאמר בתנ"ך. מתנצלת על הטעות. אך בבקשה אנא העירי הערותייך יותר בעדינות אני מתכוונת אל תציעי פרסים ובלעד בבקשה, אני מוכנה ללמוד מכל אדם ואפילו ממך - אך בדרכי נועם. אז ערב טוב ותודה על דברייך.

בסדר, עדה.

קיבלתי את הערתך, העיקר שאנו לא נהייה זאבים זה לזה. קיבלתי גם את הערתך השניה כפי שכתבת : "וכפי שאת רואה אין לי בקיעות יתר בתנך", למרות שאני מניחה שהתכוונת לבקיאות, נכון ? ובקשר לפרסים - אני אוהבת לקבל ולתת, זה תמיד עושה לי טוב. ומה שקשור ל"דרכי נועם" כפי שציינת, נאמר על תורתינו הקדושה "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" בילוי נעים אצל גדי. מירי.

למירי - תודה על תיקון השגיאה

כשאני מדפיסה במהירות ובלחץ של זמן - יש לי לפעמים שגיאות כתיב ואני לא עושה הגהה ומייד שולחת. תודה על תשומת הלב. אכן אומרים "בקיאות". תודה על הברכה.עדה.

שמעון באמת לא הבנת ?

לשאלתך "מה זה מרקיד בינוני"? מרקיד-אתה יודע מה זה,כך שאין צורך להרחיב. בינוני-"ממוצע בגודל,במידה,בדרגה וכד´:שנמצא באמצע,שאינו מצטיין בתכונות מיוחדות או בולטות:לא טוב ולא רע,לא גדול ולא קטן וכד´(רב מילים המילון השלם ,יעקב שויקה).מקוה שעזרתי. מגיע לנו יותר בהערכה מ.ע

מרקיד בינוני או בכיר הוא מושג יחסי

אני יודע היטב מה הוא בינוני ואני מכיר היטב את המושג אדם לאדם זאב (הפילוסוף הנודע הובס טוען זאת כפי שחכמינו ציינו זאת לפניו). בשאלותי ההיפוטטיות התכוונתי לומר שמרקיד בינוני או בכיר הוא מושג יחסי, כל רוקד חש הזדהות עם מרקיד זה או אחר והמניעים רבים ומגוונים ובעיני אותו רוקד, המרקיד שלו הוא הטוב ביותר. מורה בבית ספר שמרקידה 12 ילדים חריגים את הריקוד "לא אהבתי די" ועיניהם בורקות מגאווה, היא בעיני מרקידה לא פחות בכירה מאותו מרקיד באולם ענק עמוס רוקדים שמלמד את "דבקה גיד". באשר למושג "אדם לאדם זאב", חוץ מזה ששמעתי עליו בתיאוריה מעולם לא נתקלתי בו, האנשים ביסודם הם אנשים טובים וחיוביים אשר לעיתים פועלים באופן שונה מתוקף הנסיבות. כלל ברזל. "מה שאתה משדר זה מה שאתה מקבל".

בינוניות ויחסים לשמעון עשור

לצערי אתה לא מבין את הענין! לא כמות הרוקדים היא שקובעת את איכות המרקיד,זה לא המקום לפרט. באשר למורה שמרקידה בביה"ס 12 ילדים חריגים המצליחים בריקוד" לא אהבתי די"כל הכבוד!!זה משובב נפש. ראה תגובתי הקודמת,בינוניות מתייחסת לרמה ולאיכות ולא לכמות. כללי הברזל שלי"מה ששנוא עליך על תעשה לחברך" "יהי כבוד תלמידך חביב עליך כשלך,וכבוד חברך כמורא רבך"(אבות ד´ יב´). בשם החברות מ.ע

מרקיד למרקיד - זאב ( מלוך )

שמעון עשור כדאי לראות את החיוב שבדברי ששי מזור. אולי ננסה לקרוא את הכותרת שלו כפי שאני מציעה עכשיו. אם נקשר אותה לתוכן דבריו נראה שהוא עשה פראפרזה חכמה על הביטוי " אדם לאדם זאב" ( אם כך, אני מודה לששי מזור על שיעור מאלף בכתיבה פיקנטית) והוא הפנה את תשומת לבנו למעשה חיובי, וכנראה יוצא דופן, שנעשה. למען האמת, חיפשתי בדבריו רמז למישהו נוסף שנהג אחרת - יגעתי ולא מצאתי. לבסוף : התיחסותך להוגי דעות מפורסמים מצביעה על השכלה רחבה שלך. הדבר יחייב אותנו בהכנת שיעורי בית - לפני כל התכתבות איתך. יישר כח!!!!

זאב בעור כבש-לששי מזור-חן חן

ששי תודה על שהנך מכליל את שמי ברשימת המוחמאים.לפני מספר ימים שמעתי מאחד הרוקדים על המקרה שאתה מתאר.ראשית הוא ראוי להערכה ,ולך כל הכבוד על שהחלטת לכתוב על כך-ולהביא את הענין לידיעת חברי הפורם.שנית ברור שקיים כאן חוסר לויאליות ,יושר ,נאמנות,חברות ,ועל הצביעות איני מתפלא-משום שהצבוע הוא יונק טורף מאותה המשפחה והוא ניזון בין היתר"מבעלי חיים צעירים או חולים"(רב מילים המילון השלם,יעקב שויקה). אינני מצפה לפירגון מצד מי ששש אלי קרב,ללמדך על אדם חסר מעצורים שלא בוחל בשום אמצעי,שחושב שיש לנו חוש טעם ושאיבדנו את חוש הריח ועל זה נאמר: זאב בעור כבש שבוע טוב מ.ע

מילים כדורבנות !!!!!

ואם כבר מדברים על חוש הריח -

למעלה