מרצ לאחר התבוסה

דן מלר

New member
מרצ לאחר התבוסה

האזנתי הבוקר בטלוויזיה לדברי מספר ח"כים של מרצ, שתלו את התבוסה בטענות מוזרות, שכביכול "אחרים הטעו את הציבור", או "הציבור לא הבין אותנו". מי שימשיך לחפש תירוצים מסוג זה לא ישקם את מרצ. הכישלון הוא בנו, לא באחרים, לא בציבור. אנחנו לא העברנו מסרים נכונים לציבור. אנחנו לא הבננו באיזו שפה עלינו לדבר עם הציבור. אנחנו לא הבהרנו מה אנחנו רוצים, או שהעברנו מסרים מאד מאד לא חדים, או מסרים שלא דברו אל לב הציבור. אנחנו מסרנו את הדגלים שלנו לאחרים, והם זכו בכל הקופה, על חשבוננו. המשך הדרך באותו מסלול יוליך את מרצ להמשך ההידרדרות והתרסקות שאין ממנה חזרה. אם מרצ רוצה - ואין ספק שהיא רוצה - לחזור לכוחה ואף להגבירו, עליה לבצע ניתוח שלאחר המוות, לזהות את גורמי הכישלון, ולאורם לתכנן קו פעולה אחר, חדש, שונה לחלוטין: 1. חובה על מרצ לדבר אל העם בשפתו. "מפלגה סוציאל דמוקרטית" הוא שם גרוע שבגרועים, ונועד לכישלון. "סוציאל דמוקרטי" מעורר קונוטציה של ארץ אחרת, אירופה, גרמניה, צרפת - זה לא ישראל! בווודאי לא של ישראל שעד היום לא בחרה מרצ! האין בפינו שם עברי? שם, שכל אדם, בכל הארץ, יוכל להזדהות אתו, גם זה שאיננו מבין סוציאליזם או דמוקרטיה מהם? 2. על מרצ להתמקד בנושא אחד בלבד, שיקנה לה ייחודיות שאין לשום מפלגה אחרת (עדיין), ואת יתר הנושאים להעביר לעדיפות שניה ושלישית. הנושא הוא הנושא החברתי = רווחה, חיסול העוני והאבטלה. השלום ויחסינו עם ערביי ישראל והשטחים חשובים מאד, אבל היום, לאחר המפלה, אינם במקום ראשון. המאבק בכפייה הדתית גם הוא כבר לא מאבק בעדיפות קדומנית שלנו - את הדגל הזה מסרנו במו ידינו לשינוי, כמה חבל. היום הם מחזיקים בו. רק מאבק חברתי, במילים עבריות, לא באשכנזיות של "צפון רמת אביב", אלא בשפה ומסרים עממיים, מובנים לכל אזרח בכל מקום ומקום בארץ . 3. להעביר את יעד הפעילות מ"צפון תל-אביב" לדרום הארץ.לא עוד "זו לא אוכלוסיה של מרצ", כפי ששמעתי תכופות בכל מערכת בחירות, אלא "כולם הם האוכלוסיה של מרצ"!!! בהצלחה למהיגות החדשה! וליוסי - עשית מעשה אצילי, זקפת את קומתנו השחוחה! נטילת אחריות כפי שאתה נטלת, וביצעת, ראויה שתילמד כמודל להתנהגות של כל מנהיג ומנהיג בעם! עם כל הצער על פרישתך - הבאת בכך כבוד לעצמך ולמפלגה כולה! דן מלר

honey cake

New member
איזה מתנשא

איזה מתנשא זה להגיד שהעם לא מבין מה זה סוציאליזם ודמוקרטיה. אם אתה חושב שהסיבה לכישלון היא שם לא טוב, טעות בידיך. באמת נראה לך שכולם אמרו:" הממ סוציאל דמוקרטי נשמע לי צרפתי, אז אני לא אבחר במרצ". סיבה "מאוד מהותית" כשמצב המדינה על הקרשים, אני הצבעתי מרצ ולא ידעתי ששמה השני בישראל הוא 'סוציאל דמוקרטית'. אם כבר הסיבה היא בגלל סגנון מתנשא כשלך שאינו פונה לכל שכבות הציבור.

רק הערה אחת דן

העברת מסרים וכו - אלו אין לעשותם רק לפני הבחירות הבחירות הבאות בעוד 4 שנים החלו עכשיו אין ספק אם מרצ היו נוהגים כפי שהנך מציע הם היו היום מעל 10 מנדטים דן לראשות מרצ!!
שריד קיבל את מרצ עם 12 מנדטים אז זו היתה מפלגה ממוקדת שריד אשר נמשלך תמיד לחלק הפוליטי הוריד תחילה ל10 ועכשיו ל-6 רק שאם מרצ לא תתעור מהר מדי הרי כנראה עם אחד כאשר ראשיה הם אלו שעמדו בראשי מאבקים [אחריות ונכים] תשאב אליה את מירב המצביאים הפוטנציאלים מגוכך לשמוע מאנשי מפלגה הטוענים להיותם מפלגה חברתית שדוקא השכונות אינם מתאימות להם

דן מלר

New member
לא כל בעל דעה הוא גם מועמד לתפקיד

אינני מועמד ולא היה בכוונתי אי-פעם לקבל תפקיד בהנהגת מרצ. אני חבר מן השורה, שאכפת לו, ואינני מתבייש ואינני חושש להביע את דעתי בכל פורום שהוא. דרכה החדשה של מרצ, אם תהיה כזו, ואני מקווה שתהיה, תיקבע בידי חברי מרצ, וכל אחד יכול ורשאי להביע את דעתו.

לדן מלר

שלום, חושב כמוך. כתבתי על כך לי. שריד ולמרכזי האגפים השונים במטה הבחירות. לצערי ללא הועיל. מצטרף להערכה שהבעת לי. שריד. אני מקוה שימשיך להיות פעיל, גם אם לא ישמש בתפקיד היו"ר. טרחתי לכתוב תגובה זו, מאחר וחוששני שהנהגת מרץ כולה שבויה בקונספציה מסוימת, ואיני חףץ להרחיב, שתקשה על מרץ להמריא, מאחר ולחזור למצב הפתיחה של מרץ, אינו מספיק. ולתשומת לב הנהגת מרץ, אמנם קיימת אמרה האומרת: להצלחה אבות הרבה והכשלון יתום! במציאות להצלחה ולכשלון אותם האבות. חוששני,כי אין כיום בהנהגת מרץ האנשים המסוגלים להרים את המשא. (גם לא י. ביילין) מכל מקום מאחל הצלחה לעושים במלאכה אריה אלמוג

דן מלר

New member
תודה לאריה אלמוג

מכתב ברוח דומה כתבתי גם ליוסי שריד ולסניף תל-אביב, בו אני חבר אם ירבו הכותבים והמגיבים - גם "למעלה" יתחשבו בדברים. כל טוב דן

מטרניך

New member
לדן מלר, אריה אלמוג ואחרים

קראתי בעניין את הודעותיכם/תגובותיכם. לצערי, אינני רואה בהן התמודדות אמיתית עם התבוסה של 'מרצ'. עם כל הצניעות ארשה לעצמי להפנותכם להודעות שלי בפורום זה אתמול ('זמן לחשבון הנפש של 'מרצ' ו'שריד והשרידיזם') ולהודעתי מלפני כשבוע (לפני הבחירות) על הצורך הדחוף בחשבון נפש מצד 'מרצ'. לדעתי, אתם פשוט מפספסים את העניין. הבעייה איננה בראש ובראשונה בחירת הנושאים. החיים אינם דוכן גבינות בסופרמרקט שבו אתה בוחר 'רוקפור' או 'קממבר'. החיים מכתיבים לך את הנושאים. החיים הכתיבו לכם את הנושא המדיני-בטחוני עם התמוטטות המבנה של אוסלו שאתם הייתם בין מקימיו. תאר לעצמך את בעלי ומהנדסי אולמי 'וורסאי' בירושלים מנסים להתחמק מאחריותם לאסון שקרה בכל מיני טענות. למשל, היה קבלן אחר בשטח שעבד עם דחפורים והוויברציות של כלי העבודה שלו מוטטו את הבניין שלנו. וזאת למרות שבנינו תיקרת פל-קל, בלי קורות תמיכה, וכך רצינו שאוסלו יעמוד. או: הבניין כלל לא התמוטט, פשוט זזו כמה בלוקים. בכלל לא צריך להרוס את החירבה ולבנות אחרת במקומה, מספיק להזיז קורה פה, קורה שם ושוב נוכל לרקוד בחתונה על רצפת הפל-קל. זאת רמת הטיעונים של 'מרצ' ושותפיה (שרון הבולדוזר היה בסביבה, הוא אשם, ערפאת עשה 'טעות', בואו נתקן את טעותו). על דברי הבל כאלה משלמים בקלפי, איש לא קונה את הסחורה. אשר להצעותיכם על 'סוציאל-דמוקרטיה' ושאר ירקות: מה לעשות, המחשבה הפוליטית והחברתית בארץ היא בדרך כלל על רמה כל כך נמוכה והיא כל כך מפגרת אחרי הנעשה בעולם. לו הייתם בוחנים בתשומת לב את ההתפתחויות של 20השנים האחרונות באירופה, שאליה, ולא לאמריקה, אתם נושאים את עיניכם, הייתם רואים את התמונה הבאה: המודל של מדינת הרווחה הסוציאל-דמוקרטית, כפי שהתבסס בשנות ה-50 וה-60, הולך וגווע. זה התחיל עם המהפכה של מאגי ת'אצ'ר בבריטניה ומאז התפשט לכל היבשת - להולנד, בלגיה, צרפת, איטליה, ספרד, פורטוגל, סקנדינוויה והיום אפילו לגרמניה. כל המדינות האלה נאלצו לבצע קיצוצים תקציביים כואבים, לבטל סובסידיות, לצמצם הרבה מאוד בשרותי רווחה ולבצע הפרטות מסיביות וליברליזציה של מערכת המיסים, שוק העבודה, תנועות ההון וההשקעות, יבוא ויצוא, צמצום כוחם של האיגודים המקצועיים וקבוצות לחץ שונות וכו' וכו' כדי להתייעל ולהגדיל את כושר התחרות בשוק העולמי ובחלוקת העבודה הבי"ל. בקיצור: כל אותם הדברים הידועים בכינוי 'גלובליזציה'. כל הרפורמות האלה מבוצעות הן ע"י השמרנים והן ע"י הסוציאל-דמוקרטים למיניהם, רק שהשמועה על כך טרם הגיעה לארץ אל החוכמולוגים של השמאל. הם סבורים שהם עומדים עכשו להמציא את הגלגל, יקראו לעצמם 'סוציאל-דמוקרטיה' או באיזשהו תרגום עברי מגוחך, ובא לציון גואל. אז מה תעשו אם תהיו 'סוציאל-דמוקרטים', כרצונם של ביילין ושריד, או תקראו לעצמכם בשפת עבר 'שוחרי שלטון העם החברתי'? תוציאו את ישראל מהכלכלה הגלובלית? תפסיקו לבצע הפרטות? תעלו עוד יותר את המיסים, כדי להבריח את שארית המשקיעים? תדפיסו כסף כדי לממן את תשלומי ההעברה ההולכים ותופחים? תלאימו תעשיות וענפים פושטי רגל ותממנו אותם מהתקציב? תטילו פיקוח ממשלתי על המט"ח? תעשו 'סוציאליזם בימינו'? הרי כל השומע יצחק. רק צעד אחד מצדכם ומודי'ס או סטנדרד אנד פור'ס יורידו בצורה חדה את דרוג האשראי של ישראל, הדלר והאירו יקפצו ל-10 שקלים, תתחולל מהומת אלוהים בתחום הריבית וארגנטינה בפתח. ואתם תסתובבו בנתיבות ובאופקים ותתחרו בעמיר פרץ ובדמגוגיה שלו, תתחילו לדבר עם ח' וע' גרוניות ותשירו בע'ברית צח'ה: 'קום התנע'רה ע'ם ח'לכה, ע'ם ע'בדים ומזי רע'ב'. הגיע הזמן שתצאו כבר מארגז החול שבו אתם משחקים ותתחילו להתמודד ברצינות עם הבעיות שהמציאות מכתיבה ללא רחמים: התמוטטות בניין אוסלו והצורך להבטיח את בטחונה של ישראל בסביבה של טרור ופונדמנטליזם איסלאמי גואה; העלאת ישראל לפסים של כלכלה מודרנית, צומחת ומשולבת באופן הדוק בשוק העולמי; פיתרון הבעיות הפנימיות של ישראל, ובראש ובראשונה הסרת טבעת החנק החרדית המאיימת יותר ויותר לפורר את המדינה הזאת מבפנים ולהחזירה לגטו של ימי הביניים, שפירושו סוף המדינה.

jdror

New member
מילים כדורבנות - אני מסכימה!

אכן כשלנו בכך ששינוי נראית פתאום התנועה שתוביל את המדינה להפרדה מהדת. כל אחד יעסוק בדת בה הוא בחר כל עוד שניהול הדת לא יתערבב בניהול המדינה. עכשיו נראה את שינוי מצליחים להפוך מילים למעשים אם מהאופוזיציה ואם בקואליציה. גם את הנושאים הבטחוניים מן הראוי להניח בצד. אני סוברת כי המצב הבטחוני הולך ומחמיר אך ורק בגלל שאין פתרון למצב החברתי=כלכלי. גם "אנחנו" הישראלים וגם "הם" הפלשתינאים שרויים במצב בלתי יאומן של אבטלה ועוני גוברים, שטפון של עניים שמציף את הארץ ולא רק את המדינה, מכל פינה ועבר. רק בשבוע שעבר הראו בחדשות איך הורסים שוק שהיה בנוי ללא רשיונות ורוב הסוחרים בשוק הם ערבים ישראלים שאיבדו באחת את פרנסתם ובכך הפכו לעניים בעל כורחם. במקום לנסות להגיע לפשרה ולארגן רשיונות או מקום חלופי כדי שפרנסתם לא תיפגע הלכו והרסו את השוק. מה נותר לאדם שנלקחה ממנו פרנסתו וילדיו עומדים מולו בעיניים דומעות ובטן מקרקרת? אם כבודו נרמס המוסר כבר זר לו ואפילו התאבדות היא מוצא טוב. ואם הוא ערבי שסובר שהמדינה אשמה לו אז כן, ייתכן שהוא יהיה המחבל המתאבד הבא (או המחבלת הבאה). אז אנחנו היהודים לא עושים דברים כאלה (זהירות, ציניות!) אנחנו מוציאים את זעמנו על שכננו, בעת נהיגה על בכביש (למי שיש רכב), על ילדינו, על בני ובנות זוגנו והאלימות גוברת. וזו תוצאה של אבטלה ועוני - אלימות גוברת, פשע גובר, פיגועים על ידי מי שלא האמנו שיבגוד כך באמונה של המדינה (אפילו דרוזים ובדואים שמשרתים בצבא מסייעים למחבלים בדרכים שונות) הגענו למצב (וזה כבר שנים מספר קיים) שעולים חדשים מרוסיה שמסייעים תמורת כסף או אפילו צברים שהגיעו לפת לחם, תמורת הסכום המתאים ימכרו נשק למחבלים. אז באמת שמה שחשוב עכשיו למרצ לעבוד עליו במלוא תשומת הלב זה המצב החברתי שלנו.

metro1

New member
אני חושבת שבהחלט למרצ יש ../images/Emo42.gif

מרצ היא אינה מפלגה אליטיסטית עבודתה הפרלמנטרית מוכיחה זאת מעל לכל ספק. אתה טועה לגבי הפעילות של מרצ רק בצפון תל אביב. מרצ פועלת באיזורים רבים וודאי וודאי גם בפריפריה. מרצ מעולם לא ראתה באוכלוסייה הפריפריה "כלא אוכלוסיה של מרצ" כפי שטענת. זה קשקוש גמור. אני לא חושבת שמפלגה צריכה לעסוק בתחום אחד בלבד. במדינה המשופעת בעיות אין מנוס אלא לעסוק באספקטים מגוונים. אני מסכימה על כל פנים בטענה כי למרצ יש בעיית הסברה.

מטרניך

New member
לא בעיית הסברה

למרצ אין בעיית הסברה, אלא בעיית מדיניות ובעיית אמינות. בעיות של 'הסברה' תשאירי למשרדי הפרסום. אין בעולם 'הסברה' היכולה לכסות את ערוותו של המלך העירום.

metro1

New member
כמה סרטוני תעמולה וג'ינגל קליט לא

זה ממש לא נכון. כמה סרטוני תעמולה וג'ינגל קליט לא עושים את הטריק במהלך מערכת הבחירות. מרצ נתפשת אליטיסטית וסנובית ןמעוררת אנטגוניזם וזה למרות פועלה והצלחתה בקדנציה האחרונה. להניח כי שירותי משרד פרסום יעשו את ההבדל זו טעות.

למעלה