מרצ וחד"ש

כי מרצ היא עדיין במיינסטרים

מרצ היא אמנם הקיצון של המערכת הפוליטית הציונית אבל היא עדיין חלק ממנה בעוד חד"ש היא מפלגה קומוניסטית ופועלת בשיתוף עם מק"י הותיקה...מלבד זה, חד"ש נתפסת במפלגה של ערבים בלבד. והערבים לא נשמעים גם בגלל שהמערכת הפוליטית מעדיפה לא להכניס ערבים לקואליציות וגם מכיוון שחברי הכנסת הערבים לא דואגים להשמיע את קולם כראוי ופועלים יותר מידי למען זכויות פלשתינים מאשר זכויות ערביי-ישראל.

Nellie Bly

New member
חד"ש זו מפלגה ערבית יהודית

מכל בחינה שהיא.יש לה פעילים ערבים-יהודים,מוסדות עריבם-יהודים וייצוג של ערבים-יהודים. גם עמיר פרץ נתפש כקומוניסט,זה לא הופך אותו לקומוניסט ואני גם לא חושבת ששימוש במינוח של אידיולוגיה שמעולם לא ממושה רלוונטי לגבי חד"ש.חד"ש זו מפלגה שדוגלת ומאמינה בצדק חברתי ושיוויון ואני ממש לא רואה בכך טעם לפגם-נהפוכו! אני מסכימה לגבי חברי הכנסת הערבים שמדברים יום וליל על הכיבוש והזניחו כמעט לחלוטין את המצוקה האיומה של ערביי א"י.אבל,חד"ש היא מפלגה חברתית שמאוד פעילה בכנסת-היא חוקקה חוקים בתחום החינוך [כולל חוק חינוך לילדים עם נכויות שזכאים למעון יום לפני גיל שלוש-חוק חשוב מאוד מאוד מאוד]ועוד חוקים חברתיים אחרים. הבעייה שלי,עם חד"ש היא שאיין ייצוג של אישה במקום ראלי ואין דיון באופן גלוי בסוגייה ההומולסבית במצע של חד"ש.

Alexco

New member
תגובה

חד"ש היא לא מפלגה ולא קומוניסטית אלא חזית סוציאל-דמוקרטית שמכילה בתוכה את המפלגה הקומוניסטית וגם גופים אחרים. אז עם מה נשארנו? מרצ ציונית, חד"ש נתפסת כ"מפלגה ערבית", והמערכת הפוליטית מדירה פלסטינים ממוקדי קבלת ההחלטות, בין השאר על ידי סיכול הצעות חוק של חברי-כנסת פלסטינים ודה-לגיטימציה של קולותיהם בהחלטות מדיניות ("אין לך רוב יהודי"). גם בתקשורת הציונית מעלימים את חברי-הכנסת הפלסטינים בכל דיון שאינו קשור לפלסטינים בשטחים הכבושים (אולי לכן הסקת את הטענה האחרונה התמוהה שלך). אז למעשה היתרון של מרצ על חד"ש בניראות והשפעה מקורו בגזענות ממסדית מובנית. זאת סיבה להצביע למרצ? חשוב לציין שאין לי כוונה לעשות תעמולה עבור חד"ש, אבל הנימוק של הניראות וההשפעה של מרצ, כאשר הוא מנוסח בצורה בהירה, הוא לדעתי דווקא סיבה טובה לא להצביע לה.

Nellie Bly

New member
זה נכון אלכס.אני חושבת שחד"ש זו

מפלגה עם עשייה רבה בנוף הפוליטי.ומטבע עמודותיי הייתי צרכה להצביע לה. אבל אני לא יכולה לתת את הקול שלי למפלגה שלא העמידה אישה במקום ריאלי ולא נותנת דעתה בקשר לקהילה הגאה.

vantan

New member
ולמפלגה שמנהיגיה סוגדים לטובחי

קהילות חברון וצפת אין לך בעייה להצביע?

vantan

New member
את נמצאת בפורום פומבי. למסרים

פרטיים יש אפיקים אחרים. פה תצטרכי 'לסבול' שאחרים מגיבים ל'דעותיך'.

Alexco

New member
תגובה

את צודקת, והסיבות שמנית הן סיבות טובות לא להצביע חד"ש, בניגוד לסיבה אליה התייחסתי בתגובתי הקודמת. בחשבון השיקולים הכללי אני החלטתי בסופו של דבר כן להצביע חד"ש, למרות אי-הייצוג המקומם של נשים במקומות הריאלים והשתיקה בנוגע לדיכוי הקהילה הגאה. על כל אחד לעשות את השיקולים שלו ולבחור על פי דרכו. עם זאת חשוב לי לשים את הדברים בפרספקטיבה הראויה. עמדתי היא שהבחירות האמיתיות שלנו נעשות יום-יום ולא רק פעם בכמה שנים, ועל אלה המאמינים בחופש ושוויון לצאת לרחובות ולהתקומם ולא רק לשלשל פתק כזה או אחר בקלפיות.

עוד כמה הבדלים

מר"צ היא מפלגה ציונית. ציונות אינה סתם אידאולוגיה או סעיף במצע, יש לציוניות של מר"צ ביטוי מעשי: חברי מר"צ יושבים בהסתדרות הציונית שהחטיבה להתישבות שלה מממנת הקמת התנחלויות (כולל אותן התנחלויות שעוסקות בהתנכלות שיטתית לפלסטינים). אף חבר חד"ש לא מיודד עם אביגדור ליברמן. חד"ש תומכת בהקצאה שיוויונית של משאבי קרקע בין כל המגזרים באוכלוסיה: מר"צ כמייצגת של המגזר הקיבוצי ניצבת באופן עקבי נגד גופים המבקשים שיוויון ושקיפות במדיניות הקרקעות.

למעלה