מרצ וחד"ש

lior 2 4

New member
מרצ וחד"ש

מה לדעתכם/ן ההבדלים ביניהן, והחסרונות והיתרונות?

vantan

New member
חד"ש היא מפלגה לאומנית ערבית עם

מאפיינים פאשיסטיים. חד"ש משרתת את האינטרסים של הרש"פ החמאסית ושל המשטר הפאשיסטי הרצחני בסוריה.

דעתי

אתחיל דווקא ביתרונותיה של חד"ש על מרצ (הכל סובייקטיבי כמובן): 1) תמיכה בסרבנים (והכוונה לא לסרבני ההתנתקות). יתרונותיה של מרצ על חד"ש: 1) מחוייבות ופעילות למען זכויות אדם - חד"ש אולי מפלגת שוויון לכל, אולם לא שמענו ממנה גינויים כנגד התבטאויות חריפות שהיו כנגד מיעוטים שונים בחברה בתקופה האחרונה. המצע שלה כללי בנושא השוויון, ואינו מכסה את כל קבוצות המיעוט (הקהילה הגאה, למשל) ואינו מכיל הצעות אופרטיביות בעבורן. 2) נראות ויכולת להשפיע - אמנם גודלה של מרצ כבר לא שונה בהרבה מזה של חד"ש, אך קולה ועמדותיה של מרצ עדיין נשמעים יותר חזק בציבור, מחלחלים ומשנים דעת קהל. מרצ כבר החזיקה בעבר משרדים ממשלתיים בעלי השפעה (חינוך, איכ"ס) ויתכן שתשוב להחזיק בהם.

eman70

New member
אני אוסיף שלחדש יש נבחרת "ירוקה"

מרשימה: גם דב חנין במקום 3 (שהיה שנדחק למקום רביעי אחרי טיבי בפעם הקודמת), שידוע בפעילות הסביבתית שלו, ועומד בראש אחד האירגונים הסביבתיים, וגם עכשיו חנא סוויד, שהוא ארכיטקט ומתכנן, והשתתף במאבקים בנושא תכנון, הקצאה שווה של משאבי קרקע, ופיצוי תושבים על מפגעים (כמו בתחנה המרכזית החדשה בת"א). אבל הבעיה הגדולה היא שחד"ש לא תהיה בעתיד הקרוב בשום קואליציה, ולא רואה את עצמה מועמדת לחברות בקואליציה. אז בבחירות הקודמות כשבלאו הכי היה ברור שתהיה קואליצית ימין זה לא כל כך שינה. בבחירות האלה זה הבדל שכן יכול להיות משמעותי. וחוץ מזה, צר לי להודות, אבל חד"ש היא מפלגה ערבית עם עלה תאנה יהודי, ומרצ היא מפלגה יהודית עם עלה תאנה ערבי.

שכחת לצין לגבי חנא סוויד

הוא היה המוביל של המאבק יישובי המגזר הערבי והדרוזי בצפון הארץ כנגד האנטנות הסלולריות. הוא אף נחשד ע"י המשטרה במי שגרם באופן ישיר להצתת האנטנות הסלולריות בעיירה עוספיא שבהר הכרמל.

worrywort

New member
אתם שוכחים דבר אחד חשוב

מי שעומד בראש חד"ש הלא הוא מוחמד בראכה, מעוניין במלחמת אזרחים פנים-ישראלית, מה שלדעתי, מראה מי הוא ולמען מה הוא לוחם. איך אני יודע זאת.? הוא אפילו לא מתיימר להסתיר. חבר הכנסת מוחמד בראכה הצביע בעד חוק טל. כשהח"כ יוסי פריצקי שאל אותו על הצבעתו, הוא הסביר: "החוק הזה – זה מה שיהרוס אתכם" הבנאדם לא מתבייש אפילו. המפלגה הזאת כבר מזמן לא קומוניסטית. היא מתרצת תירוצים קומוניסטים כי אלה יביאו לביטול מוחלט של יהדות המדינה ולהפיכתה למדינה איסלאמית.

vantan

New member
ברכה עלה לרגל לקברי טובחי יהודים

רוצחי קהילות חברון וצפת בתרפ"ט שנתלו ע"י הבריטים וקבורים בעכו. ב-17 ביוני 2005 הוא הוביל יחד עם עיסאם מח'ול 'תהלוכת זיכרון' לקברי הרוצחים עטא אל-זיר, מוחמד ג'מג'ום ופואד חיג'אזי והניח פרחים על קבריהם. יש 'יהודים' שזה לא מפריע להם לתמוך במפלגה ערבית פאשיסטית-גזענית-קומוניסטית ושונאת ישראל כמו חד"ש והיריקות של ברכה הם כגשמי ברכה בעיניהם.

worrywort

New member
לא קשור לאנטנות. קשור לעובדה

שאתם מהללים מפלגה ושוכחים מי עומד בראשה. אם לא הייתי יודע אחרת, הייתי חושב שאתם כבר שוקלים להצביע לאידיוט הזה.

Nellie Bly

New member
מי עומד בראשה?

מה רע בחד"ש או מפלגה שאני מאוד מעריכה את הפעילות שלה.חברי הכנסת של חד"ש [כן,הערבים האלו..]חוקקו חוקים מאוד חושבים בתחום החינוך. אני אכן שקלתי להצביע לחד"ש,וחבל מאוד שהיחס שלך למפלגה כ"כ מזלזל ובוטה.

worrywort

New member
האם את סובלת ממחלת השיכחה.?

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=294&msgid=73384910

Alexco

New member
תגובה

חבל שלבני-אדם אין מינימום של כבוד לעצמם ולרעיהם לבדוק ברמה השטחי ביותר את טענותיהם לפני שהם מפזרים אותן בפומבי. טענה שהמטרה של חברי-הכנסת של חד"ש היא מלחמת אזרחים בין יהודים לפלסטינים וכינון מדינה איסלאמית לא ראויה לתגובה. קודם כל נסה להבין את הנושאים עליהם אתה מדבר.

vantan

New member
איזה מסר הם מעבירים ליהודים כשהם

עולים לרגל לקבר רוצחיהם ומציגים אותה כ'גיבורי העם הפלסטיני'? האין זה מסר דומה למסר של אנשי כהנא העולים לקבר גולדשטיין? למה יהודי צריך להצביע לפשיסטים הגזענים האלה?

worrywort

New member
לא דיברתי על חברי הכנסת של חד"ש

דיברתי על מוחמד בראכה בכבודו ובעצמו, והוא בלבד.

למעלה