מרצ והסרבנות

asafpp

New member
יש לי שאלה אליך

לפעמים משעמם לי , אני בן אדם עם לחצים ויצרים ומדי פעם אני צריך להוציא אותם. אפשר לזרוק עליך אבנים?

יש לי שאלה אליך...

אם אני וכמה חברים יהודים שלי נתאסף ונתחיל לזרוק אבנים על תחנת משטרה, האם יירו בנו??? האם אפילו יירו בנו כדורי גומי??? יש מספיק מודלים כיצד לפנות הפגנות אלימות בלי לפגוע באף אדם (לא במפנים ולא במפונים...) אם היו נוהגים במודלים הללו בתחילת האינתיפאדה ובמהלכה, אני מבטיח לך כי הייתה הרבה פחות אהדה ולגיטימציה כלפי הצד הפלשתינאי מקרב הקהילה הבינ"ל. אם אתה רוצה שאני אפרט לך לגבי המודלים הללו, אני יכול לעשות את זה...

asafpp

New member
אני רוצה שתפרט לי על המודל הזה:

קבוצה של חיילים נמצאת בעמדה בשטחים. מולם יש כמה ילדים שמשחקים תופסת מחבואים וכדורגל (בוא נניח שהם לא זורקים אבנים). בין הילדים האלה עומד איזה בחור עם אר פי ג´י שמכוון טיל לעבר החיילים. אפשר שעות לדון על הדילמה שהצגתי אבל זו לא מטרתי. מה שאני מנסה לאמר שהפלסטינים אשמים בכך שהילדים שלהם נהרגים. הדוגמה שהצגת הי אלא הגיונית כי אף אמא יהודיה ! אף אמא! לא תשלח את הבן שלה למקום שהיא יודעת שמנהלים בו קרבות. ואני אומר לך ב אחריות שכל המקרים לבד מבודדים בהם נפגעים ילדים פלסטינים הם מקרים מהסוג שהצגתי, המודל הפלסטיני. לפני שנותנים ליצר השנאה העצמית היהודי להשתלט על דעותינו, צריך לזכור תמיד מול איזה עם אכזרי ולא מוסרי אנחנו עומדים. עם ששולח את ילדיו להרוג ילדים אחרים. כמובן שצריך כל מקרה לתחקר ולבדוק, ואין זה אומר שאנחנו לגמרי טלית שכולה תכלת, אבל אסור לשכוח מי כאן הקורבן. ולא, זה לא הילד הפלסטיני שזורק אבן על חייל, זה הההנהגה הפלסטינית בשנתיים האחרונות, וההנהגה הערבית בחמישים שנה האחרונות שגרמה לאותו חייל להתייצב שם.

Neta558

New member
לא משווה, אך מזכירה...

שכמעט כל אמא בישראל שולחת את הבן שלה למקום בו מנהלים קרבות. ילדים בני 18 הם עדיין ילדים, במיוחד בשביל הוריהם. אני לא משווה בין שליחת ילד לצבא לשליחת ילד לשחק ב"שדה קרב" (אף על פי שבמקרים רבים מגרש המשחקים של הילדים הופך לשדה קרב, כמו כל מקום אחר בשטחים, כך שהתהליך הוא הפוך מזה שציינת). אבל אני משתמשת בהערה שלך כדי להזכיר, שגם את המלחמה עצמה מנהלים ילדים, גדולים רק בכמה שנים מאלה שמשחקים בכדור או זורקים אבנים. מי הקורבן? כולנו. במלחמה כולם הופכים לקורבנות, וכולם מפסידים. זה לא משנה אפילו מי אשם במה, זה לא משנה מי התחיל ומי ממשיך. כולם חשופים להרג, לפגיעה, לשכול, לאובדן, לדיכוי, להשפלה, להרס ולחורבן החברה.

asafpp

New member
זה נכון,אבל מאוד יפה ,יותר מדי יפה

בן 18-19 הוא גם אדם צעיר, אבל הוא לא ילד בן 8ולא בן 12 ולא 15 שתלוי בהוריו. מה גם שמבחינת החוק הוא בגיר ,לא סתם קבעו את גיל 18 כגיל שבו אדם הופך לבגיר,בכל העולם עד כמה שאני יודע. זה נכון מאוד שבמלחמה שני הצדדים הם סופגים ולכן שניהם קורבנות, אבל עדיין אפשר להעמיד כמעט כל מלחמה על לשון המאזניים ולמצוא את הקורבן, וזה לאוו דווקא הצד החלש או הצד שסופג יותר אבידות. לגבי זה ששדה הקרב הוא מגרש המשחקים של הילדים הפלסטינים,זה גם נכון ,אחת הבעיות הגדולות של המלחמה הזאת שנאלצנו להכנס להם לחצרות הבתים בשביל להלחם ברוצחים הפלסטינים. קשה לי להעמיד את הדברים שלך על גישה מעשית.

חזרנו ללבנון?

עד כמה שאני יודע, לא. אף אחד לא דיבר על אר פי ג´י, למזלנו ולפי מיטיב ידיעתי (ובעזרת כוחות צה"ל שמנעו הברחות נשק) עדיין אין אר פי ג´י פעילים בשטחים. לא באתי להשוות בין הרמה המוסרית של צה"ל לבין זו של ארגון טרור - ממש לא. באתי לחפש מה היא הדרך הכי מועילה בשבילנו - אני אישית חושב שפינוי מיידי אבנים בעזרת כדורי גומי במקרה הטוב, או אש חיה במקרה הרע - מזיקה לנו, מאוד. לתת לגיטימציה לכל פעולה של צה"ל זה לא פרו-ישראליות, להיפך - חשוב מאוד לדעת לבקר ולמצוא איפה הטעויות והכישלנות. כמובן שיש ויש, כאשר ישראלי מתראיין בבי בי סי ואומר שישראל מבחינתו היא לא מדינה דמוקרטית (היה מקרה כזה לפני כחודש) זה בפירוש נזק אדיר לאינטרסים הישראלים ופשוט שקר גס. אבל להגיד, לעזאזל, אפשר לפזר הפגנות אלימות באמצעים לא אלימים שאף אחד לא ייפגע מהם ובסה"כ יעזרו להציג אותנו יותר טוב ופחות להתסיס את הרוחות, זה אינטרס ישראלי ברור וחשוב שכולנו (ימין או שמאל) יעשו את זה. לצערי, (כמעט) רק השמאל הציוני דואג לעשות את זה.

asafpp

New member
גם אתה לא מעשי

קודם כל כבר מזמן ידוע שיש לפלשתינים טילי אר פי ג´י. והם משתמשים בטילי נ"ט באופן שגרתי,בעיקר ברצועה. ושנית זה לא חייב להיות אר פי ג´י, זה יכול להיות גם מקלע, נשק קל אמ16 או קלצ´ , בקבוק תבערה, ואפילו אבן גדולה שיכולה להרוג , הם תוקפים ומסתתרים בין קבוצות הילדים, הלוחמים האדירים של אומת הפחדנים הזו, וילד מת במיוחד בטלויזיה זה דבר טוב בשבילם. אי אפשר לפזר הפגנות בשטחים כמו שמפזרים הפגנה של נכים, לכן הגישה שלך לא מעשית. מה גם שיש להם אינטרס מובהק להלהיט את ההפגנות ולהפוך אותן לאלימות, כתבתי כבר, ילד מת בטלויזיה זה מבחינתם נצחון.

למעלה