מרצ גוססת !!

goanin

New member
מרצ גוססת !!

תתעלמו מה"חתימה" ה-לא רלוונטית שלי (אני מנסה להוריד אותה ולא זורם לי עם האתר הזה). אני הצבעתי מרצ ומאד תומך במפלגה! עכשיו כשאין לי בית חשבתי לעבור הסבה מלאה לשמאל ולפעול במסגרת מרצ (אני מסכים כמעט עם כל מה שמרצ אומרת). הכרתי בבסיס (בצבא) בחורה מדהימה פעילת מרצ, ונעשינו חברים טובים מאד. אני זוכר איך התבעסנו כשמרצ קבלה רק ארבעה מנדטים בבוקר שאחרי הבחירות. מההיכרות שלי עם הפוליטיקה, אני בטוח שלא יהא אחד שלא יסכים איתי שמרצ במגמת התדרדרות שמזכירה את זו של שינוי, הבית הקודם שלי (רק שלשינוי אין גרעין ולמרצ יש, ולכן מרצ לא מתרסקת אלא צונחת באיזי שלה).. יוצא לי לדבר עם המון אנשים ואין בנאדם אחד שדבר רע על יוסי שריד, ולא משנה כמה ערס, ימני, אלים או דתי הוא (חלילה אני לא כולל את כל אלה בחבילה אחת). וכמה פעמים שמעתי את המשפט "מרצ זה כבר לא שולמית אלוני ויוסי שריד", הייתי מצביע בעיניים עצומות להם! קיצור אני מנסה לאמר שמרצ חייבת להחזיר את שולמית אלוני (המלכה!) לראש התנועה! ויוסי חייב לחזור גם! אחרת חבל לנו על הזמן. ובכלל, למה היא רואה את מרצ מתדרדרת כך והיא לא עושה כלום? הרי היא דמות כל כך נערצת, ואשיות כל כך מדהימה! מוזר....

"אוי תעזוב אותי, אני כבר זקנה"

זה המשפט שמקבל כל מי שמנסה לפנות לשולה בנושא. שולמית אלוני בהחלט עשתה את מרצ מפלגה דומיננטית בשיח הישראלי, והייתה בהחלט אישה מאוד אידיאולוגית שאני עדיין מסכים עם כל דבריה. יחד עם זאת, גם מרצ הקטנה יותר, ובלי שולמית אלוני, היא עדיין מפלגה שקשה להתעלם ממנה. שולה לא רוצה לחזור ככל הנראה, ועדיף יהיה אם ניתן לה את הכבוד הראוי לה אבל נמשיך הלאה ונתמקד בערכים ובעשייה ופחות במשחקי הנהגה.

einatiii

New member
כמה קל להתגעגע

בזמנה שולמית אלוני לא היתה כל כך אהודה. אמרו עליה שהיא קיצונית מידי, אגרסיבית מידי והיום כולם שרים במקלה "איפה שולה? איפה שולה?" אותו סיפור עם יוסי שריד. זה לא נראה לי מיקרי, פשוט קל יותר לאהוב מישהו שיצא מהמשחק מישהו שכבר לא עוסק בפוליטיקה הקטנה והמסריחה לעיתים, אבל זו פריווילגיה של מי שיצא מהמשחק. כדאי שנתחיל להסתכל קדימה ולא אחורה.

ביילין הוא לא ממש מרצ

ביילין הוא עוד פליט שהבין שמפלגת העבודה יותר מדי מתונה בשבילו, אבל הוא לא ממש קשור אידיאולוגית למרצ כמו שריד ואלוני.

shirbi

New member
תיקון: הוא לא הבין זאת,

אלא חברי העבודה שנתנו לו בבחירות 2003 מקום מאוד לא ריאלי. הוא הבין זאת רק בדיעבד.

Nellie Bly

New member
או במילים אחרות

מרצ נמצאת במשבר מנהיגות.הפוליטיקה הישראלית חוותה משבר מנהיגות חריף מאז הרצחו של רבין.הימין הצליח להתאושש עם שרון [שרוב העם קיבל והעריץ אותו כמנהיג]והעבודה ייצבה את עצמה עם עמיר פרץ. מרץ רצה בבחירות האלו בלי מנהיג,אחרי שיוסי שריד עזב את מרצ והותיר מאחוריו חלל עצום,שביילין התקשה למלא.בחרת להתמקד בשולה וביוסי-אכן,שני אנשים שרק הערכתי להם.אבל,מרצ זו רשימה מפלגתית יש בה אנשים נבחרים וטובים-אלא שגם הם נעלמו להם במערכת הבחירות ההזוייה הזו. מרצ צמאה למנהיג(ה).אל לנו להתפס לעבר ולבקש את אלו שעזבו את העשייה הפוליטית.את המרצ שלנו אנחנו צרכים לנתב לעשייה לשיקום המפלגה וחיזוקה-דבר שבהחלט אפשרי,כי כמו שציינת-מרצ זו מפלגה עם גרעין.

eman70

New member
צריך למצוא את השולה אלוני הבאה

והיוסי שריד הבא. להחזיר פוליטיקטים מפרישה זה לא פתרון (בודאי לא לטווח ארוך), אלא ניסיון פאתטי למחזר תא העבר, ואי אפשר לעשות את זה. (ואגב, להביא את שולמית אלוני ויוסי שריד ביחד, זה מתכון לפיצוץ). אז השאלה היא מי מתאים להיות ממשיך לאלוני ושריד. ברור שביילין הוא לא התשובה. צריך למצוא מי כן.

מה דעתכם על שלי יחימוביץ' ../images/Emo35.gif

היא הרבה יותר מרצ מאשר הרבה אנשים במרצ, השאלה האם היא תוותר על החיבוק החם של עמיר פרץ...

Alexco

New member
מה ליחימוביץ' ולמרצ?

בעוד ששלי יחימוביץ' היא נציגת מעמד העובדים, לכל הפחות בעיני עצמה, אין לה דבר משותף עם מרצ, מפלגה של הבורגנות הפרוגרסיבית.

לא גוססת, רק במשבר.

מרצ בחרה בביילין להנהיג אותה - איש מוזר וחסר צבע, שעם כל הכבוד לשאיפה שלו להגיע לסיום הכיבוש, הוא לא יכול לעשות זאת תוך הזנחת הנושאים החברתיים והכלכליים הבוערים. כתוצאה מכך, הוא סווג בצדק כמרחף וקהל המצביעים הפנה לו עורף. במהלך הבחירות, החנופה שלו לקדימה היתה מתחת לכל ביקורת וברור שהעבירה לשם מצביעים. הוא הפך את מרצ לסניף של קדימה. אז למה שלא להצביע לדבר האמיתי? בקיצור, כל מה שמרצ היתה צריכה לעשות זה להעיף את היוסי החדש ולהחזיר את היוסי הישן ואז בקלות היא היתה מגדילה את כוחה.

Alexco

New member
תגובה

"כל בדל מפלגה חושב שברשותו המרשם המנצח, שבכוחו לעצור את היחלשותה של המפלגה כולה, ולפיכך הוא נוקט כל אמצעי שבידו כדי לזכות בהנהגת המפלגה או לפחות לקחת חלק בהנהגה. כך גם בפרלמנט; המפלגה מאמינה שהיא הגורם היחיד שצריך להרכיב את הממשלה כדי להציל את המדינה, או כך לפחות היא מתיימרת, או לתמוך בממשלה או להצטרף לממשלה, ובייצוג גדול ככל האפשר. משום כך מתנהלות התמקחויות שקריות וקטנוניות, שאינן יכולות לא להיות כה אישיות, עד שהן נראות שערורייתיות." לא, זה לא לקוח מתוך העיתון האחרון, אלא מתוך מחברות הכלא שכתב המנהיג הקומוניסט גרמשי כאסיר פוליטי בעת המשטר הפשיסטי באיטליה. הפיסקה שציטטתי מדברת על צרפת שלאחר מלחמת העולם הראשונה, אך בכל זאת מתאימה בצורה מדהימה לפורום הזה.

למעלה