מרצ בכנסת ה-16...

oneofmyturns

New member
אתה יודע...

עוד כמה פוליטקאים מצטרפים תמיד לחינגה, מפלגות ערביות, ש"ס, עבודה, יהדות התורה, האיחוד הלאומי...
 
וזה בסדר גמור

מרצ, העבודה והמפד"ל הפילו את ממשלת נתניהו, והציבור בחר בברק. שרון והימין הפילו את ממשלת ברק, והעם בחר בשרון. העבודה וליברמן הפילו את שרון, והעם בחר בו שוב. זהו המשחק הדמוקרטי. ההבדל הוא ברור- בשתי הפעמים הראשונות הפלת הממשלה הייתה אידיאולוגית. הפעם זה היה מחטף מכוער של פואד כדי לצאת מהאחדות. והעם אמר את דברו. כשהעם ירצה שהממשלה תיפול, הכנסת תפיל אותה והעם יאמר את דברו בקלפי. מערכת הבחירות הזו לא הייתה מיותרת. העם רצה לחזק את הימין על חשבון העבודה ומרצ, וגם עשה כך.
 

Yanchu

New member
חוששני שאתה לא מבין את פני הדברים

אני ממש לא יודע לאיזה צד של המפה הפוליטית אתה משתייך, אבל להזכירך גם שרון הפיל את ברק. תפקידה של אופיזיציה הוא להלחם נגד הממשלה, להוכיח את צדקת דבריה, ואם הדבר אפשרי (לרוב לא) - אז גם להפיל את הממשלה. אם העם יבחר בצורה גורפת בצד אחד, אז לצד השני לא יהיה את הכוח להפיל את השלטון. ואם יהיה לו את הכוח, אז כנראה שהעם לא מספיק רוצה את הצד השני. אני לא רואה שום בעיה לעשות בחירות שנתיים לפני המועד, אם הממשלה נכשלה. ואתה זה שמזכיר לי משטרים חשוכים, שאתה מציע למרצ לשבת בשקט בצד ולהסכים עם המהלכים ההתאבדותיים של שרון.
 

Deathatred

New member
שמע

אם הממשלה תיפול יומיים אחרי שהיא הורכבה מה שיקרה זה שהציבור יאבד לגמרי אמון בדמוקרטיה כשלטון יציב שמסוגל לעשות משהו. מכאן הדרך לתקנות חירום שמעניקות לשליט יחיד הרבה יותר סמכויות קצרה ביותר. תכל'ס, בחירות חדשות בזמן הקרוב לא ישנו את התוצאות ולא יחזקו את מחנה השמאל - אולי רק יחלישו אותו. עת מלחמה עכשיו והסערה בעיראק מתקרבת - זה ממש לא הזמן לעוד בחירות.
 
למעלה