מרצ בכנסת ה-16...

oneofmyturns

New member
מרצ בכנסת ה-16...

שיחה שהתקיימה באמת: א: "את יודעת שהליכוד עוד פעם יזכה, מה מרצ יכולה לעשות בקשר לזה?" ב: "להפיל את הממשלה" א: "ואם עוד פעם יבחרו ליכוד" ב: "להפיל עוד פעם את הממשלה" התחושה שלי היא שמר"צ כן תנסה להפיל את ממשלת שרון מיום א' של הממשלה. אבל למה? האם בחירות הם באמת מה שצריך? אז למה לא: א. בחירות עולות כסף. אם כל 60 יום יעשו בחירות, השמאל במקום לעזור לכלכלה ישתק אותה. האם זה באמת מה שהמדינה הזאת צריכה? ב. העם בחר. אסור לשמאל להחליט בשביל העם טוב בשבילו ולקרוא שוב לבחירות שהתוצאות בהן יהיו ברורות. דרכה של דמוקרטיה. אז מה השמאל צריך לעשות? להתעסק בלהיות אופוזיציה אפקטיבית. לנסות לעצור את הימין מלהרוס את המדינה כמיטב יכולתו. ולחקוק חוקים מועילים חברתית כמו שמר"צ עשתה בכנסת ה-15.

eviv

New member
המשטר שישראל דוגלת בו זה דימוקרטיה

מרצ לא פועלת כנציגה של כל העם כ היא מייצגת רק 153,000 שבחרו בה כנציגה שלהם. דרך האופוזיציה זה להחליף את השילטון, אם זה בתור אלטרנטיבה ואם בעזרת הפלת השילטון מרצ לא יכולה לבחליט לבד על הפלת הממשלה היא צריכה תמיכה של רוב נציגי העם בשבל זה ואם רוב הנציגים ירצו להפיל את הממשלה זזה מצביע על רצון העם

oneofmyturns

New member
רגע רגע

אז אתה רומז שמר"צ לא צריכה לשרת את כל 6 מיליון התושבים האחרים? אבל היא מתיימר להיות מפלגה שפונה לכל העם ולא לסקטור מסוים באוכלוסיה. אז היא צריכה גם לשרת את כל האוכלוסייה ולא רק את קהל בוחריה. הפלת השלטון היא לא אינטרס של כלל האוכלוסיה וגם לא של קהל בוחריה של מרצ שלמיטב ידיעתי הוא חלק מקהל משלמי המסים שהכסף שלהם הולך לפתקי הצבעה, מעטפות הצבעה, קלפיות, תשדירי בחירות וכל הוצאות הלוואי במקום ללכת לדברים חיוניים כמו תשתיות, חינוך ותחמושת נגד ילדים פלשתיניים.

Yanchu

New member
זו מדינה דמוקטית-

ואם העם בחר בשרון, הוא ינהל את העניינים. אבל מרצ צריכה להלחם בעד השקפת עולמה, ולכן היא תנסה להפיל את ממשלת שרון. כן, בדיוק כמו ששרון עשה לברק. אני לא מבין למה אתה חושב שמרצ צריכה לעזור לממשלה ולא לנסות להפילה. הרי זו דמוקרטיה!! יש שני צדדים במפה הפוליטית, וכל צד נלחם בצד השני. מה הבעיה כאן?!

oneofmyturns

New member
לא בהכרח

מרצ יכולה להילחם על השקפת עולמה גם בלי להפיל את הממשלה. אם זה על-ידי חקיקה או חסימה של פעולות שמנוגדות להשקפת עולמה. מרצ לא צריכה לעזור לממשלה, מרצ צריכה לעזור לעם. להפיל את הממשלה ולתת לעם לבחור עוד פעם ליכוד לא יעזור לעם בכלום.

eviv

New member
מרצ פועלת למען האנשים

שראו אותה כנציגה שלהם וזה 153,000 למרצ יש כוח השווה למס' האנשים שבחרו בה כל שאר האנשים כנראהלא האמינו בה בתור נציגה מרצ דוגלת ברעיון ולא לעזור רק לבוחרים שלה מרצ היא לא מפלגה סקטוריאלת כמו שינוי למעמד הביניים אלה מפלגה שהולכת על פי הרעיון שלה רק 153,000 מיוצגים על ידי מרצ אם היא תרצה להפיל את הממשלה הנוכחית היא תצתרך לחבור בהצעה עם הימין בכל מקרה הפלת הממשלה צריכה לבוא מרוב הנציגים של העם המהווים את הרצון של רוב העם לכן אתה לא יכול לבוא בטענה לסיעת מרצ בכך שהיא חותרת לכך להגברת כוחה והקטנת כוח הממשלה

oneofmyturns

New member
נכון

אבל הרעיון שמר"צ לכאורה מבקשת לייצג לא מחייב הפלת הממשלה כל חצי שנה. אני לא יכול לבוא בטענה למר"צ שהיא חותרת להגברת כוחה והקטנת כוח הממשלה. אני יכול לבוא בטענה למר"צ שהיא חותרת לפגיעה באינטרס הציבורי ולפגיעה ביכולת המדינה לתפקד מתוך רגש נקמנות כלפי הימין הישראלי והפיכת שלטונו לבלתי אפשרי ולפיכך לפגוע בעם. האם היית רואה כלגיטימי שממשלת ימין תפיל ממשלת שמאל בזמן שזו כובשת מחדש את כל השטחים הכבושים במילא, או שממשלת שמאל תפיל ממשלת ימין-מרכז שמתחייבת לתוכנית מדינית לשלום? אני בטוח שלא. אבל זה הרעיון מאחורי ההצהרה של מר"צ שהם "יפילו את הימין". שרון הודיע שהוא מתחייב לתוכנית בוש. המלחמה בפלשתינים תימשך גם תחת שלטון שמאל ונסיגה חד-צדדית עד כמה שהיא מוסרית ונכונה, היא לא פתרון.

Alexco

New member
רגש נקמנות?!

כמה הבלים בהודעה אחת... הנה כמה נקודות למחשבה בשבילך:
האם אתה חושב שהסיבה שמרצ רוצה להפיל את ממשלת שרון היא בגלל רגש נקמנות?
האם אתה חושב ששרון באמת ובתמים יילך לדרך של תוכנית מדינית ושלום? מדוע הוא לא עשה זאת בשנתיים האחרונות?
אם רוב נציגי הציבור מחליטים החלטה (הפלת הממשלה במקרה הזה) והציבור שוב יבחר באותם נציגים, אז מה המסקנה?
מדוע לא נימקת את זה שנסיגה חד צדדית היא לא פתרון? בבקשה תנמק

oneofmyturns

New member
הבל הבלים... והרבה בננות למחשבה

-- אני חושב שהסיבה שמר"צ רוצה להפיל את ממשלת שרון היא שלילה של הימין הישראלי מלכתחילה. חובת ההוכחה חלה על שרון, למה מר"צ מצהירה שהיא תעשה מאמצים להפיל את הממשלה עוד לפני שכמה אחת? -- אני חושב ששרון לא רוצה להרוג ישראלים, והוא לא עושה מצות פסח מדם של ילדים פלשתיניים. הוא כן מעוניין בשלום, אבל הוא לא רוצה נסיגה חד-צדדית. הוא מאמין בפיתרון בהסכמה. -- המסקנה בבחירת אותם נציגים אחרי הפלת הממשלה היא ברורה "תעשו מה שאתם מאמינים בו ואל תתעסקו בחשבונאות פוליטית." נימוק לנסיגה חד-צדדית איננה פתרון: נסיגה חד-צדדית אינה משנה את המציאות. בשטחים הכבושים עדיין יהיו ארגוני אופוזיציה לרשות הפלשתינית שדוגלים במציאות אחרת מקווי 67, ורוצים זכות שיבה לפליטים לתוך ישראל ומוכנים להילחם ולמות למענם. גדר מערכת לא עוצרת 100% מהפיגועים, גם אם רק פעם בחודשיים יהיה פיגוע זה לא פתרון. הרעיון הוא יוזמה, ישראל לוקחת יוזמה ולא יושבת בחיבוק ידיים ולוקחת על עצמה להילחם בארגונים הפלשתיניים. מלחמה בתוך אוכלוסייה אזרחית היא קשה ולעתים התוצאות הן קשות. לתת דוגמה לנסיגה חד-צדדית מוצלחת את לבנון ועזה לעתים מעלה בי גיחוך. האם ירי פגזי הנ"מ מעל ישובי הצפון בידיעה שרסיסיהם נוחתים מעל ישובי הצפון אינו סוג של איום? האם חטיפת החיילים אינו מעשה טרור? האם הפצצת מוצבי הר-דוב אינו סוג של טרור? האם ירי טילי קסאם לשדרות (שנמצאת בתוך הקו הירוק) אינה מעשה של טרור? גדר הפרדה היא רעיון שצריך לבוא אך ורק עם הסכם. אני אגב שמאל פוליטי בישראל. אני בעד פינוי 100% מההתנחלויות וחלוקת ירושלים בלי קשר למקומות הקדושים... סתם אם עניין אותך לדעת

ורק בישראל זה התפקיד שלה?

בעצם ישראל היא כנראה המדינה היחידה שיש בה אופוזיציה.

oneofmyturns

New member
ממש לא

YANCHU יקר, האם תפקידה של האופוזיציה היא להחליט בשביל העם שהבחירה שלו היא שגויה ולהכריח אותו לבחור שוב ושוב באותה בחירה עד שהוא ישנה את הבחירה שלו. ועוד לשלם על זה עד שהוא מחליט את הבחירה הנכונה? מזכיר לי יותר מדי משטרים חשוכים. מבחינת ההתנהגות.

eviv

New member
אבל אתה לא מכיר בדימוקרטיה

שנותנת לעם להחליט אם רוב נציגי העם יחלחיטו שהממשלה לא טובה היא תתפזר אם לא אז היא לא תתפזר תפקיד האופוזיציה זה להיות בממשלה. תפקיד האופוזיציה זה להוות אלטרנטיבה ובתור אלטרנטיבה היא צריכה לפעול למען האלטרנטיבה ויישומה ולכן זו זכותה הבסיסית להפי את הממשלה במטרה שהיא תיהיה בשילטון אתה גם שוכח שכדי לפזר את הכנסת צריך רוב וזה לא רק מרצ ואפילו לא רק גוש השמאל ואפילו לא גוש השמאל והמרכז

oneofmyturns

New member
אבל...

אבל אתה יודע בדיוק כמוני שפוליטיקאים בוחרים מתוך מניעים אינטרסנטיים. אם אתה מודע שתוצאות הבחירות יהיו זהות לתוצאות הבחירות הקודמות, האם אתה עדיין בעד הפלת שרון והליכה לבחירות?

Alexco

New member
מאיפה אתה יודע שהתוצאות יהיו זהות?

חבל שבבחירות לא נתנו לבוחרים להצביע ב 2 פתקים... אחד לבחירות האלו ואחד לבחירות הבאות.

oneofmyturns

New member
צודק

הפעם השמאל הישראלי הלך לבחירות בידיעה שהתוצאות יהרסו אותו. יש סקרים, אם לא שמת לב, הם נוטים להיות אותנטיים או אפילו אופטימיים למדי.

Alexco

New member
משטרים חשוכים? לא הגזמנו...

יש חוקים מוגדרים אשר לפיהם אפשר להפיל ממשלה... מרצ לבדה, על כל ששת מנדטיה, לא יכולה להפיל ממשלה.

oneofmyturns

New member
תתפלא שלא

אצלנו בארץ מספיק ש-61 חברי כנסת יחליטו שצריך להפיל את הממשלה והיא נופלת. ולא משנה מאילו מניעים.

למעלה