מרצ בכלכלה

shay or eli

New member
מרצ בכלכלה

רציתי לדעת מה מפלגת מרצ עשתה מתוך הכנסת ומתוך הממשלה (בשנים בהן היא הייתה בקואליציה) בתחום הכלכלה למען מדינה סוציאלית. זאת אומרת, חוץ מלצעוק פה ושם בהפגנות. ברור לי שמרצ צמחה מתוך מפ"ם הסוציאליסטית, אך האם גם היום פועלת מרצ למען מדינת רווחה ולמען השמאל החברתי או שמא רק היא עברה להתעסקות בשמאל המדיני בלבד? אם האפשרות השניה נכונה, אז המצב קשה - מק"י הפכה להיות המפלגה הסוציאליסטית האחרונה. למרות שאולי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית החדשה תביא את הישועה, ואולי מפלגת העבודה תתעורר פתאום בתחום הכלכלי.

Black dog

New member
זה דיי פשוט

למרות שהייתי יכול להביא לך את הפירוט המלא ועוד דברים מעניינים אני פשוט אכתוב בקצרה כי אני ממש ממהר (כמו תמיד:). בכל מקרה רוב עשית מרצ היא בנושא החברתי כלכלי, דבר זה אפשר לראות במצע ויותר מזה בהצעות החוק והעבודה הפרלמנטרית של מרצ את כל זה אתה יכול לבדוק באתר של מרצ (יש קישור בפורום) ואפילו באתר הכנסת ולראות שהמפלגה שעושה הכי הרבה בנושא החברתי בצורה מוקצנת היא מרצ. הבעיה היא שבזמנים כאלו - מצב בטחוני קשה , האמרה שהכי נשמעת היא על הפן החברתי וזה לא בהכרח כי מרצ אומרת יותר בפן הזה אלא בגלל שזה עניין הציבור . מרצ מנסה כבר זמן רב לדחוף קדימה עניינים נוספים מעבר לבטחון לדיון צבורי אבל נהדפת על ידי אנשים שטוענים שזה לא זמן להתעסק בכך. יחד עם זאת מרצ ממשיכה להילחם ולהוביל את המאבק החברתי, איכ"ס, זב"ח ועוד בכנסת . ותמיד דרוש עוד .כל זאת אתה יכול ללמוד מהאתר של מרצ, המצע ואתר הכנסת . נ.ב מרצ אינה מפלגה סוציאלית אלא סוציאל דמוקרטית שאם אתה מכיר ומבין הגדרות במדעי המדינה אתה בטח מבין את ההבדל הענק . עמרי

אדטו

New member
תוכיח שמרצ

מפלגה סוציאל דמוקרטית באותה מידה אני יכול להגיד שהחמאס היא מפלגה סוציאל דמוקרטית מה מרצ עשתה למען המדינה ב5 שנים האחרונות? רק קידמה את זכויות האויב

שים לב להפניה לקישורים שנתתי...

קרא את מצע מרצ ואת הפעילות והחקיקה שמרצ הובילה. דע לך, ד"א, שמ 99 ועד 01 (לגבי היתר עדיין לא נותחו הנתונים) מרצ הובילה יותר חקיקה חברתית מאשר כל שאר המפלגות גם יחד. התלמידים, הסטודנטים, הנשים, הנכים, ההומוסקסואליים, החיילים ובכלל האזרחים חייבם את נפשם למרצ שקידמה את הזכויות שלהם ככל יכולתה.

Deathatred

New member
חד"ש לא סוציאליסטים

חבורה של לאומנים ערביים וקומוניסטית אחת (יהודיה).

Black dog

New member
כבר עברנו על זה

כשאין למשהו ממש מה להגיד הוא לא באמת חייב להגיד אותו . ועכשיו למה שכתבת שכל כך רחוק מהמציאות , תראה אני אחד מהנשי השמאל שלעולם לא יצביעו חד"ש ולא בגלל ה"קיצוניות" שלהם אלא בגלל שאני לא מאמין שהם 100% שמאל מדיני ואני לא מאמין במנשר החברתי שלהם ואני גם בן האחרונים שיגן אליהם אבל יש גבול ואם אתה לא מכיר את אנשי חד"ש את חבריה ונאמניה ( אני גם בספק אם קראת את המצע של חד"ש) אתה לא חייב להשתף לתעמולה התקשורתית לגבי חד"ש . בבקשה דיי ! בוא ננסה קצת לשמור על רלוונטיות של שירשור לתוכן ההודעה . עמרי

shay or eli

New member
חד"ש לאומנים ערבים?!

הם קומוניסטים! מה הקשר שלהם ללאומנות?! קומוניזם זוהי שיטה קיצונית שטוענת שאין צורך בלאומים (ע"ע האינטרנציונל) ושפועלי כל העולם צריכים להתאחד, איך חברים במפלגה קומוניסטית יכולים להיות לאומנים?! חד"ש הם אולי חולמים בהקיץ (הקומוניזם הוכח כמשמיד את עצמו), אבל לאומנים הם בטח לא. ותודה למי שענה לי, אני אבדוק באתר של מרצ. למרות שמה שמעניין אותי זה לא רק שהיא עושה משהו, אלא גם מה היא עושה. אם היא פועלת בכיוון הסוציאליסטי (סוציאל-דמוקרטיה זה סוג של סוציאליזם) או שהיא סתם מנפנפת בדגל הזה.

Deathatred

New member
אני אענה לשניכם

אומנם מצעה של חד"ש הוא קומוניסטי אבל בגלל שהיא נשלטת ע"י ערבים, נציגיה הערבים בכנסת לא עושים כלום במישור החברתי-כלכלי ורק עסוקים בלהשמיע הצהרות לאומניות ומסיתות (בדוק את הקישור המצורף). היחידה שפועלת במישור החברתי-כלכלי היא הקומוניסטית היהודיה (היהודיה היחידה של מק"י בכנסת) תמר ג´וזינסקי. לא רק אני חושב ככה. עשרות מחברי המפלגה נטשו אותו והקימו את "פורום פורשי מק"י". הם מלאי ביקורת על המפלגה, על השחיתות שבה ועל כך שהח"כים הערבים נטשו לגמרי את הקו הקומוניסטי והפכו את חד"ש לחיקוי עלוב של בל"ד.

shay or eli

New member
יש עוד יהודים חוץ מגוז´ינסקי

פשוט הם לא נכנסו לכנסת. ומה שאתה אומר נשמע עכשיו באמת הגיוני, למרות שאני לא כל כך בקיא בקורות המפלגה.

smile2life

New member
לשם שינוי אני מסכים עם דת´רד

הנציגים הערבים בכנסת לא עושים כמעט בכלל כלום למען הערבים זרחי מדינת יראל ועסוקים ב-95 אחוזים מהזמן שלהם בשליחת הצהרות בעד הרש"פ ו\או עראפת.

מספר קישורים רלוונטים....

אני מפנה אותך לפרקים הבאים במצע מרצ: * שוויון זכויות לכל אדם * ישראל כחברה משגשגת וצודקת * חברת רווחה מודרנית * חינוך והשכלה לכל דורש בנוסף לכך, אתה מוזמן להסתכל בתוכנית הקיצוצים האלטרנטיבית שהציעה מרצ. ומכיוון שביקשת מלבד אידאולוגיה גם פעילות, אני מזמין אותך לדפדף בדוח לבוחר/ת של מרצ בחלקים הרלוונטים. (ד"א - כרגע שלחתי אותך לקרוא מעל 40-50 עמודים של מצע וכ 100 עמ´ של פעילות...
)

למעלה