מרצ בכיוון הנכון

מטרניך

New member
מרצ בכיוון הנכון

אם לפרש את פעולות הנהלת הפורום כביטוי למדיניות המפלגה, אז מרצ נמצאת, גם אם נורא באיטיות ועם הרבה היסוסים, בכיוון הנכון: לאחר שבשבוע שעבר הורידה הנהלת הפורום מהסרט הרץ בראש האתר את מאמר ההסתה המבחיל נגד שינוי מבית היוצר של יואב יצחק, הורדה עכשו סוף סוף ה'מצגת' המשמיצה נגד ראש הממשלה שתיארה את שרון כ'דון קורליאונה'. יהיו כאן כאלה שיצטערו על כך. אני לעומתם שמח, כי אני רוצה את מרצ בתוך הקונסנזוס הישראלי ולא כחד"ש ב'. אני חושב שרוב תומכי מרצ שותפים גם הם למשאלה זו ולעמדתי.

rubikon

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

avvv

New member
הייתי לוקח לא זה ולא זה

לא קונצנזוס ישראלי אם זה אומר להתכופף לשרון, ולא רדיקליות אנטי ציונית כמו חד"ש ב אופוזיציה לוחמת. ואופוזיציה צריכה לתקוף את הממשלה

Deathatred

New member
סקפוקלציה קטנה

יהיה כנראה פיצול במרצ: מחנה ברשות רן כהן ואילן גילאון יתאחדו עם עם-אחד למפלגה חברתית. ביילין, זהבה גלאון, יעל דיין רומן וברונפמן יקימו מפלגת שלום קפיטליסית (ואז יריבו ביניהם על השני כיסאות מקסימום שהם יקבלו ממצביעי חד"ש).

rubikon

New member
Deathatred -אני מוה שמפ'מ תחזור

"לעצמאות"-ולא תתחבר לאף אחד מהאלמנטים הנ'ל. שלושת המנדטים המסורתיים שלה-מהתנועה הקיבוצית-מובטחים לה.

מפ"מ ז"ל אבל מה שהכי מוזר הוא

איך היא הפכה ז"ל כך סתם וכל רכושה הופקע ללא דין כדאי לזכור כי ההקיבוץ הארצי הוא הזרוע ההתישבותית של המפלגה הקיבוץ הארצי הוא רכושה של התנועה וקיבוצי התנועה הם לכן גם רכושה..... אך הקיבוצים מתפרקים [טוב או רע] ובעל הבית בכלל לא נשאל... בנידון ולא מקבל את שלו.....

ricardo18

New member
אני חושב שאתה משליך את בדק הבית

הפנימי שעוברת מרצ מהבחינה השיווקית לבדק בית אידאולוגי. מרצ לא תשנה כל כך בקלות את תפיסת עולמה, ולא תתפצל כל כך מהר. משום שהיא בנויה על מרקם יציב של אידאולוגיות. בדק הבית שעוברת מרצ הוא שיווקי בלבד. כיצד לשווק את הקונספציה של חברה סוציאל-דמוקרטית מתקדמת ושוויונית לציבור? זו כל מהות העניין.

אני?!

אני בכלל לא רואה את פיצול מרצ ודעות ה"פלגים" בענין המדיני הן זהות לחלוטין

Alexco

New member
בבחירות האחרונות

הצביעו למרצ רק 11,000 קיבוצניקים. שלושה מנדטים מסורתיים? אני עוד מחפש אותם.. עוד נקודה משעשעת היא שיש 13,000 קיבוצניקים חברי מרצ...

rubikon

New member
Alexcoאני מתפלא ש-11 אלף קיבוצניקים

הצביעו מרץ-הרוב הגדול של הקיבוצניקים ובייחוד אלה מקיבוצי השומר הצעיר-לא רואים במר'ץ את ביתם האידאולוגי. במידה ומפ'מ תצא מחדש לעצמאות -ותעזוב את הקואליציה הפסדו שמאלנית-שינקינאית, המוני מפ'מניקים ושמוצניקים, "יחזרו הביתה". היום אין להם בית.

למעלה