מרצפות סומסום

מה קורה עם לכלוך הבניין?

ועם פועלי בניין שאינם ידועים בהתחשבותם וממש לא מעניין אותם שהכוס קפה שהניחו על הרצפה ישאיר עיגול מכוער עד שילטשו אותו? באופן כללי רק מלקרוא את האיסורים שחלים על המוצר הזה זה מדליק אצלי נורה אדומה מה גם שראיתי איך הריצוף הזה נראה אחרי כמה שנים איך אפשר לראות אפילו איפה שטפו עם יותר מים ואיפה עם פחות אני נמנעת מלספר לך מה קרה איתם בבית של הורי היות וכבר ריצפת בכל אופן שמור עליהם מכל משמר וגם אחרי הסילר אל תזלזל ואל תשאיר שום לכלוך על הרצפה בלי לנגב במהירות.

משה פרל

New member
אז בעצם פסלת כל מה שהוא לא קרמיקה מזוגגת ?

ברור שהריצוף לא עמיד בצורה מוחלטת אבל גם לא מדובר במוצר שנהרס מכל שטות והוא עמיד למדי.

יכול להיות שכן...

אם צריך לישם במידי אם צריך לשמור על הריצוף בשנה הראשונה- שבוא נגיד לפחות החודשיים הראשונים כשהבית הוא עדיין אתר בניין זה הזמן הכי קריטי ללכלוך ודווקא אז צריך לשמור עליו... אז כן! עשינו דרך אגב, בספי החלונות שיש חברוני ונחש איפה כל העובדים שמים את כוסות הקפה שלהם? כן רק על הספים הספוגיים האלו ואולי זה ככה רק בגלל שהם סופגים ולכן אני שמה לב לכך ואילו לכוסות ולכלוכים שיש על הרצפה אני בכלל לא מתיחסת בכל אופן זוהי דעתי ומנסיונם של הורי עם מרצפות שומשום שראו עליהן אפילו ספיגת מים של שטיפה אני נגד כל דבר שנמצא בשימוש יומיומי ודורש תחזוקה ושימת לב קפדנית.

מרצפות של ה"מומחה" ועוד.

ממליץ לך לדבר גם עם מרצפות ה"מומחה" במושב מזור (ליד פ"ת). . נחשבים לסומסום האיכותי ביותר תוצרת הארץ, אך גם היקר ביותר. (כ 120-130 ש"ח למ"ר). זמן אספקה של לפחות 3 חודשים. אם תצליחי לפגוש שם את דן תקבלי שיעור מאלף על סומסום. יש גם סומסום מיבוא מאיטליה ומספרד - יקר יותר. המראה שלו שונה מזה שמוכר לנו מהסוסמום הישראלי. את יכולה לראות דוגמאות שלו אצל רוחמה שרון באזה"ת סגולה בפ"ת. כשאת משווה מחירים בדקי גם את מחיר הפנלים למטר אורך - בניגוד לקרמיקה/גרניט את הפנלים לא חותכים ממרצפות ולכן יש להן עלות גבוהה יחסית ושונה מאוד אצל כל יצרן. ישנם כאלו שמורידים מאוד את המחיר למ"ר ריצוף אבל "תוקעים" את המחיר בפנלים. מרצפוץ מצוירות - יש הבדל בין מרצפת מצוירת למרצפת שיצקו אותה עם דוגמא וצבעים. במקרה השני הפיגמנט מוחדר לכל עומק המרצפת ולכן לא ישחק עם הזמן. במרצפת מאוירת - עם הזמן תהיה שחיקה בצבע. עלות ריצוף - קצת יותר מקרמיקה, פרט לעלות סבלות (מרצפות הרבה יותר כבדות) ואם מדובר על מרצפות בהירות - ריצוף באמצעות מלט לבן בלבד -ביחד זה מייקר את עלות הריצוף ביחס לקרמיקה בכ 20 ש"ח למ"ר. אם את מתכננת מדרגות - ניתן לבצע אותן מיציקת סומסום זהה לריצוף.

avi5199

New member
סומסום זה מלט לבן עם שבבי אבן

תהליך היצור זול ופשוט , החמרים זולים, בניגוד לקרמיקה או פורצלן אין כאן תהליך של שריפה וכ"ד אין שום סיבה שזה יהיה כל כך יקר, גם 70 שח (שעלה לי) למטר זה יקר. אין שום סיבה לקנות תוצרת חוץ , להפך חשוב שהסומסום לא יעמוד זמן רב במשטחים, לאחר היצור יש הבחלה\אשפרה של חודש שאז המרצפות באולם עם מתזי מים, מומלץ לרצף מייד לאחר גמר התהליך הזה ולא להשאיר את המרצפות במשטחים. כל המומחים הזהירו אותי לא לקנות ממלאים ישנים. טרצו וסומסום מיוצרים באותה שיטה, רק גודל שבבים משתנה, טרצו נמכר ב 30-40 שח למטר, ולכן אין סיבה שהסומסום יהיה כל כך יקר המחיר היקר שלו הוא רק עניין של היצע וביקוש. לכן כצרכנות נבונה צריך לקנות תוצרת הארץ ואצל הזול יותר, בתנאי שהוא עומד בתקן וכ"ו. רוחמה שרון סתם חנות פלצנית ויקרה בלי פרופורציה , למשל הם מוכרים אריחי טרה קוטה (שזה בסה"כ קרמיקה הכי פשוטה רק בלי הגלזורה ), במחירים של פורצלן . גם אלוני וגם מצר במרצפות המעוטרות שלהם יוצקים את הצבע בזמן היצור, והצבע חודר לעומק המרצפת , ולא נשחק , ואפשר גם ללטש מרצפות כאלה בליטוש שיש ( בליטוש הזה מורידים שכבה והעיטור לא יורד). והפנלים יותר זולים מהמרצפות ! כ 20 -30 שח למטר רץ. ( כ 50-60 שח למטר מרובע )

מאקורן

New member
20 30 למטר רץ זה ממש לא 50 60 למ"ר אלא אם כן

פנל הוא ברוחב 50 ס"מ ובאורך 100 ס"מ
אם הפנל הוא ברוחב 10 ס"מ (לא משנה האורך, הרי נמדד במטר רץ), ומטר רץ עולה 30 שח, הרי שמטר מרובע עולה 300 (!) שח. ןלשוב עוד שפנל הוא הרבה פחות מ10 ס"מ......

avi5199

New member
הסבר חוזר

לריצוף של 150 מטר רצפה הזדקקתי ל150 מטר רץ פנלים במחיר של 2625 שח. כל המרצפות עלו לי 10500 שקל שזה 70 למטר מרובע. הפנלים עלו לי 2625 שזה 17.5 למטר רץ . כלומר : ל 150 מטר מרובע ריצוף צריך פנלים במחיר של 2625 זה יוצא תוספת של 17.5 שח למטר מרובע ריצוף. כלומר הריצוף כולו למטר מרובע עלה לי 87 ש"ח במקום 70 , בגלל הפנלים. הערה : כמות הפנלים תלויה כמובן במספר הקירות הפנימיים, אצלי נשאר עודף גדול של פנלים בגלל קיר שביטלנו וטעות בחישוב, כך שזה יכול להיות גם פחות יקר מזה.

אבי - אתה טועה

זה נכון שבגדול שומשום זה מלט עם שבבי אבן (אגרגט) אבל גם בטון זה "כמעט רק" מלט עם חצץ. למרות זאת יש עשרות שונות של סוגי בטון. איכות סומסום נקבעת ממספר פרמטרים : איכות המלט (בעיקר מקור המלט), סוג ואיכות האגרגט (קושי/ספיגות) ובעיקר צפיפות האגרגט. ככל שיש יותר אגרגט המרצפת תהיה יותר עמידה - נקודה. המרצפות של המומחה הן בעלות צפיפות האגרגט הגבוהה ביותר ולכן הן יותר עמידות. לגבי אשפרה - גם כאן יש מספר סוגי תהליכים. התהליך של מצר ואלוני שונה מזה של המומחה. המרצפות של המומחה עוברות יבוש במפעל בחדר יבוש (ולכן זמן האספקה הארוך) והן מגיעות יבשות לשטח. דרך אגב - אין להם מלאי והכל מיוצר רק לפי הזמנה. תהליך הליטוש שלהם שונה - כל מרצפת מלוטשת כמעט באופן ידני. אני לא מביע דעה האם זה שווה הפרש של כמעט פי שניים במחיר - אבל לא מדובר על מוצר באותה איכות. לגבי תוצרת הארץ - אני מסכים לחלוטין. ולכן גם ציינתי שסומסום איטלקי נראה שונה. אני בכלל לא אוהב את המראה של האיטלקי כך שכאן יש לי בהחלט דיעה...

avi5199

New member
לא מכיר את המומחה אבל

מרצפות של אלוני ומצר תמצא בעשרות בתים בארץ משנות השיבעים -שמונים- תישעים ולפני זה, ולכן יש נסיון רב שנים בשוק עם המרצפות שלהם. לחברות האלה יש תו תקן, וכל המומחים ממליצים עליהם כטובים ביותר בארץ. לא מכיר את "המומחה", ולא את התהליך שלו, וגם אף אחד עד כה לא המליץ לי עליו, למרות ששאלתי בהרבה חנויות בארץ וגם אנשי מקצוע שונים. בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה לשלם פי 2 או יותר על מרצפות מסומסום.

shaiby

New member
אני גר בבית מרוצף סומסום 5 שנים, ומקלל כל יום

בנפרד. זה ריצופ למוזיאון, לא מגורים, והוא מתוצרת "המומחה". אין משהו שהריצופ זה לא סופג. פשוט אין ! בנוסף - הסילר רגיש ועדין, ו 2 טיפות חומר ניקוי לשירותים שנשפכו לעוזרת הבית שלנו בחדר האמבטיה בעת ניקוי האסלה הפכו את ריצפת האמבטיה בשטח לא מבוטל לנטולת סילר ולכן שחורה ומגעילה ובלתי ניתנת לניקוי באמציעם קונוונציונליים ( = לא ע"י הזמנת מומחה לפוליש + ביצוע סילר חדש). הסיפור שהסומסום סופג "רק בשנה הראשונה" לא מוכר ככל הנראה למרצפות עצמן, שממשיכות לספוג בכיפ כבר שנים רבות אצלנו. אם תרצי תמונות של הזוועה - רק תגידי.... בקיצור - מבחינתי לעולם יותר לא סומסום. שי.

avi5199

New member
זה למה שבשרותים וחדרי אמבטיה עושים קרמיקה

חוץ מזה אפשר לבצע פוליש וואקס שמחדש את הרצפה ומסיר את כל הכתמים. אתה יכול גם להזמין ליטוש שיש של כל הרצפה והיא הופכת לחדשה., ומבריקה בדיוק כמו רצפה במוזאון. יש חברה שעושים את זה מדהים, הם חותכים בדיסק את כל החריצים וממלאים בדבק שיש , אחרי כן מלטשים ומסירים שיכבה מהמרצפות , ומתקבל משטח אחיד ומבריק כמו לוח שיש, ואת זה הם אוטמים בסילר שבאמת אוטם. ראיתי ריצפה ישנה שחידשו בשיטה הזאת, וזה נראה יותר טוב מחדש. זה נראה כאילו הרצפה כולה מלוח שיש אחד שבו רק מצויירות בלטות. אישית אני אוהב את הריצפה הישנה עם הכתמים והחורים , והבלטות הרגילות עם החריצים מלאי הג'יפה, כמו שהיה בבית של ההורים שלי. עם ריצפה מבריקה ומלוטשת אני מרגיש כמו במוזאון ולא בבית - וזה עניין של טעם ונוסטלגיה.

למעלה