מרצפות סומסום

איריסג

New member
מרצפות סומסום

היינו ביום שישי בבית ממש, אבל ממש מקסים. בין השאר, נחשפנו מקרוב למרצפות סומסום. אז למרות שכבר די מזמן החלטנו על פרקט בכל הבית פרט לאזורים רטובים - פתאום התחילו הרהורים אחרים. אז יש לי כמה שאלות בענייניי סומסום: 1. מה התכונות של המרצפת - האם הן בהכרח , כפי שאמרו - סופגות כמו אבן טבעית או שניתן להמנע מהברוך הזה.... 2. מחירים - אנחנו ראינו מרצפות מאד יפות של אלוני. היתרון הגדול של אלוני, כנראה , הוא שגם אפשר לתת להם דוגמאות למרצפות מצויירות. האם יש יצרנים מומלצים נוספים? (שעושים גם סומסום מעוטרות) . מה טווח המחירים של המרצפות האלה (כולל עבודה - כדי שאני אוכל להשוות למחירי פרקט). כל תובנה נוספת בעניין תתקבל בברכה. תודה והמשך שבוע נפלא.

avi5199

New member
כל מה שרצית לדעת על סומסום :../images/Emo140.gif

אני ריצפתי את הבית בסומסום מתוצרת מצר, מפעל מצר נמצא בקריות , http://www.balatot.co.il/metzer.html הריצוף אצלי בוצע לפני כשבועיים, ואני מרוצה מאד מהריצוף. בחרתי במצר כי אלוני היו יקרים יותר, והאיכות אותה איכות, למצר יש תו תקן ישראלי. (ובנוסף שמעתי שמועות על תקלות עם אלוני בנושא אמינות.) הסומסום במצר ממרצפות בגודל 30X30 עלה לי 70 שח למטר מרובע . את השומשום יש להזמין חודש מראש כיוון שהוא מיוצר בתהליך שמצריך אחרי זה אשפרה של חודש ימים. אחרי שמקבלים את השומשום מומלץ לרצף מייד, לא משתמשים ברובה. אסור לקנות שומשום ממלאים, כיוון שאם הוא עומד במשטחים זמן רב הוא מתקלקל. אחרי שמישמים את השומשום במשך שנה צריך להזהר לא להכתים אותו , ורק לשוף עם ספונג'ה ומים , אחרי כשנה אפשר לצפות אותו בסילר או וואקס, ויש אפשרות נוספת שבה ממלאים את החריצים בדבק שיש ומלטשים את כל הרצפה ליטוש שיש מבריק, ואז מתקבלת רצפה שנראת כמו לוח שיש רציף. עצה נוספת : לפני שאת בוחרת, תבקשי לראות מרצפת שלמה, ולא רק דוגמא קטנה , זה נראה אחרת במרצפת שלמה.

צימעס

New member
מה עמיד יותר - סומסום או קרמיקה?

(כלומר - נניח - סתם מקרה דמיוני - שהילד אכל עגבניה, נפלה חתיכה על הרצפה, וניקיתי את זה רק אחרי שחזרנו מגן שעשועים)

avi5199

New member
סומסום \טראצו מקבל כתמים כשהוא חדש

עגבניה לא תעשה כלום אבל קפה שנשפך יכול לעשות כתם שקשה להוריד. אבל אחרי שנה שעושים סילר או וואקס הסומסום לא סופג יותר כתמים. בכל מקרה אפשר לנקות כתמים על סומסום ולחדש אותו עם פוליש . קרמיקה יותר עמיד בפני כימיקלים וכתמים , אבל יותר רגיש למכות. אם נופל משהו על אריח קרמיקה הוא יסדק שבר או יתפוצץ בפינות יותר בקלות מסומסום. כשקרמיקה נשחקת, אי אפשר לתקן, אלא להחליף, סומסום תמיד אפשר ללטש מחדש . פורצלן ( גרנית פורצלן) חזק יותר מקרמיקה, ועמיד יותר מסומסום בפני חומרים וכתמים, אבל מכה של כוס או של צלחת שנופלת עלולה לשבור אריח כזה די בקלות.

משה פרל

New member
המממ...

מצר לא שמעו שאסור לקנות ממלאי ואפילו המליצו לחכות עם המשטח שהזמנתי (צבע מיוחד, איכסון על חשבונם כלומר אין להם אינטרס בעניין) הם גם ממליצים למרוח סילר מיד עם הריצוף אבל סילר רק על בסיס מים.

avi5199

New member
אלה ההוראות שקיבלתי גם בחנות באלוני וגם במצר

בהתחלה רציתי לקנות מאלוני, בסוף קניתי ממצר . לא שמעתי על סילר שאפשר ליישם מייד, אמרו לי שצריך לחכות שנה (אבל אשאל אותם שוב). כשהזמנתי את המרצפות במצר הם אמרו לי שהכניסו את ההזמנה שלי לייצור, חיכיתי חודש למרצפות , והמרצפות הגיעו בדיוק אחרי חודש מתאריך היצור, על משטחים, כשהם עדיין רטובות מתהליך האשפרה, ונאמר לי שצריך לישם אותם מייד, ולא להשאיר בחוץ על משטחים. אולי אם הם מאחסנים אצלם בתנאים מיוחדים זה בסדר... לא יודע. זכור לי גם שבחנות המפעל של אלוני הזהירו אותי לגבי חנות מסוימת שהם מחזיקים מלאים בניגוד להוראות המפעל, ושלא לקנות מהם בגלל זה.

על קרמיקה כל שערה בולטת../images/Emo4.gif

אצלינו יהיה ריצוף טרצו
.

אם פי 3

New member
עוד לא גרנו עם זה

אבל בהדגמה בחנות (על משטח דוגמה) לא ראינו את הלכלוכים עד שממש ממש חיפשנו אותם בכוח. האמת היא שגם כרגע, כשהבית מרוצף ומלא אבק ולכלוכים של בנייה, זה לא מאד מורגש, למרות שכמובן לא נראה נקי - אבל זה לכלוך קיצוני, לא לכלוך של אנשים-גרים-בבית-הזה-ולא-מנקים-כל-יום. מוזמנת לבוא לראות

בקרמיקה עדיף כמה גוונים בתוכה

יש לנו בבית העכשווי קרמיקה זולה היופי שלה הוא שהצבעים משתנים מהקצוות הכהים יחסית למרכז שהוא הגוון הכי בהיר אפשר להזניח את הבית ולא לשטוף או לטאטא במשך כמה שבועות (אם אין כמובן חיות בית) ומי שירגיש בזה יהיה רק משילך יחף תענוג לעצלנים

פינת האוכל

של הכלבה שלנו היא ממש אבל ממש לא נקיה אבל את זה רק אני ובעלי יודעים אפילו בתמונה יחסית קרובה לא ניתן לראות את כמות הלכלוך והשיער שיש שם המצלמה שלי נשכחה בארץ ולכן צריכה לחפש תמונות שיראו ריצוף מתוך המבחר הקיים מקווה שזו עונה על הדרישות

מה זו קרמיקה מקושקשת../images/Emo35.gif

אני אוספת עדויות מאנשים שביתם רוצף בקרמיקה לפי צו השנים האחרונות, וכולם טוענים שהיום היו מרצפים אחרת.

צימעס

New member
את מוזמנת לראות

רקרמיקה שאינה בצבע חלק, ככה שלא כ"כ רואים לכלוכים. בבית שאנחנו שוכירם עכישו הגדילו לעשות, והדוגמה הצבועה נראית כמו משיכות מים עם אצבע, כך שממש, אבל ממש, קשה לי לזהות מה רטוב ומה יבש. אצל שכנים שלנו יש קרמיקה מחוספסת.

fireman

New member
אבי....התחלתי לקרוא את ההודעה שלך

ועצרתי בשורה השניה. למה?... "הריצוף אצלי בוצע לפני כשבועיים, ואני מרוצה מאד מהריצוף." קודם כל זה מאוד כללי..... לא הסברת ממה אתה מרוצה? מהפרקטיות? את הפרקטיות אתה לא יכול לבחון בשבועיים את ההתנהגות של האריח במהלך השנים אתה לא יכול לדעת תוך שבועיים גם לא איך הוא מתמודד עם השחיקה היומיומית וכוליי וכוליי... אני מניח שאתה מבין לאן אני חותר.

avi5199

New member
אני מרוצה מהיצרן מצר.

האריחים יפים ושלמים בלי דפקטים, בלי כתמים, בלי טלויזיות , מעט מאד פחת, מה שקיבלתי זה מה שהזמנתי, אספקה בזמן. זה מה שאפשר לראות כרגע. בעוד כמה שנים אני מבטיח לחזור ולספר איך השחיקה (אם רק תזכיר לי) .

למעלה