מרצפות ישנות

ronmerav

New member
מרצפות ישנות

אוסף של מרצפות ישנות, שנלקחו בדרך כלל מבתים נטושים. מי בכלל חשב לאסוף אותם לפני 30-40 שנה? באוסף כ-150 דוגמאות שונות וכאן רק על קצה המזלג. בתמונה זו הם מושקעים בקיר.

ronmerav

New member
מוטיבים יהודיים

מרצפות אלו נמצאו בבית לפני הריסה בהרצליה. ברביעית המרצפות מצד ימין - הדוגמה כמו מגזרת נייר. משמאל - 4 מנורות 7 קנים. העיגול הירוק שנוצר ברביעיה השמאלית אינו אלא 4 זוגות של שופרות. והמסגרת של ה"שטיח" (מעל שתי הרביעיות)- גפן שגם היא כידוע מוטיב יהודי מובהק.

ronmerav

New member
מנורה...

זה מזכיר לי סיפור משעשע: בביקורי בבית הכנסת המרכזי בסופיה בירת בולגריה, צדו את עיני מנורות עם 5 קנים מוזהבות המשמשות כקישוט. שאלתי את הגבאי, מה פתאום 5 קנים? אם זו מנורה - צריכים להיות 7 קנים, ואם חנוכיה - 8 קנים. הוא סיפר שאת בית הכנסת תכנן אדריכל אוסטרי, גוי כמובן, שהכיר את המוטיב הזה של מנורות, אבל לא ידע שצריך דוקא 7 קנים והזמין מה שהזמין וכך זה נשאר...

ronmerav

New member
עוד מרצפות

ברביעית המרצפות יש סמלים לא ברורים - מסכה? ראש של חיה? וביניהם, זה ברור למדי, סמלים פאליים.

ronmerav

New member
עוד מרצפות...

אלו נלקחו ממש מתוך ההריסות, ואיך שמנסים לחבר אותן אין רצף כי הדוגמה תמיד לאותו כיוון...

ronmerav

New member
אחרונה

מרצפת אחרונה להיום. ועכשיו - רוזוול בערוץ 3 - לחובבי מדע בדיוני.

דרךארץ

New member
אם כבר מרצפות ישנות

אז זו הגירסה שלי... האריח נלקח מאחד הבתים שנהרסו לשם מיחזור באיזור רחוב אלנבי בת"א, רגע לפני שעשה את דרכו למזבלה הציבורית. מצאתי אותו ועוד אחד כמוהו כשימושיים ביותר כשולחנות קטנים. דרך אגב זהו הרעיון עליו מושתת כל עיצוב סלוני - חלקי בתים (בעיקר חלונות) מבתים ותיקים בתל אביב (זורקים אותם לפני השחזור או ההריסה) שהפכו לארונות מסוגים שונים. הבית ממנו נלקח האריח מעולם לא שוחזר. הם משאירים את החזית המקורית ומסביבה בונים מחדש את הבניין. במקרה הנ"ל החזית קרסה לפני שהתחילו בשיחזור (ואולי איזה קבלן חביב דאג ל"יציבותה").

ליילנד

New member
אוסף מיוחד במינו ומעניין

ממש ממש יפה, גם השולחנון של דרך ארץ. פעם היתה לי חברה שהיתה מעתיקה את הדוגמאות של הבלטות הישנות ויוצרת כל מיני עבודות בדוגמאות האלה. ואגב רביעיית הבלטות, יש שם כאילו 4 מסכות או משהו כזה, לי הם מזכירות מסכות אב"כ

אוסף מיוחד במינו!

אז אתה פשוט נכנס לבתים שעומדים להיהרס ונובר שם? (אני תמיד מתעניינת איך משיגים ולא רק בתוצאות...)

ליילנד

New member
אני מתה להשיג אישונים

או בשמם האחר מנצ'לך, שנמצאים גם בבתים הישנים הללו בכדי להחזיק בתריסים שלא יעופו ברוח.

מוכרים" מנשלך". יש בגוון שחור

ובברונזה ישנם בחברות שמייבאות חלונות מי איטליה(חברת אפקס ועוד) ויש תוצרת הארץ אצל נגרים (דרך אגב יש 2 מידות )

ronmerav

New member
אישונים ועוד.

יש לנו אישונים עם דמויות של חייל רומאי, ראש סוס ועוד, גם מבתים ישנים. הרעיון לנצל חפצי אמנות ליצור משהו חדש (כמו השרפרף עם האריח הצבעוני) הוא יפה מאוד, ותלוי בדמיון וביכולת. אני מקנא באנשים שיודעים לבנות דברים, כמו למשל אריק והחיות. הרעיון של הכלב בגינה הוא מבריק לדעתי, רק שצריך לחפור די עמוק כדי לטמון את החלק של הכלב שלא רואים (חחח...). ומי זוכר את הקשתות מעל הדלתות בבתים הערביים הישנים בואדי סליב?

ronmerav

New member
וסורגי עץ

יש לנו גם ערימות של שברים שמחכות שנשב ונדביק אותם לסורג שלם. אכן, קשים חייו של האספן...

ronmerav

New member
אחרון והתנצלות

אני מתנצל שהתפרצתי , כך זה נראה, להמשך של דרך ארץ לגבי מנטשלך.

ליילנד

New member
../images/Emo140.gifתשמע, זה בית מדהים ../images/Emo70.gif

אני ממש נפעמת, איזה יופי, לדעת למצוא את הדברים, לדעת שאם טיפול מתאים הם יהיו יפים כאלה, בכלל לכל הסיפור הזה צריך חוש מיוחד וכשרון. ישר-כוח

דרךארץ

New member
כן, ומנשלך

לרוב הפריטים שבנמצא הם חפציו הבלויים של חסר הבית שמתגורר שם וערימות אשפה אבל לפעמים יש הפתעות. המרצפות לדוגמא היו מכוסות שאריות מלט ולכלוך של שנים, ועברו תהליך איטי של ניקוי. מצורפת תמונה של מנשלך שלי (לנושא הבא בשרשור), דרך אגב עושים אותם גם היום. לא תלשתי אותו משום קיר קיים, אבל מעניין שרוב המנשלך שנותרו בבתים המוזנחים של תל אביב, שרדו רק בקומות הגבוהות, איפוא שיד אדם מתקשה להשיגם.

למעלה