מרפק

• פותח הנושא ub8
  • פורסם בתאריך

ub8

New member
מרפק

מכירים מישהו שהמומחיות שלו זה לטפל במפרק המרפק ?

עוז46

New member
מרפק? מה הבעיה?

קצת פרטים ונוכל לכוון. גיל, מין, פטולוגיה,היסטוריה,התנהגות, הגבלות, אזור בארץ וכן, אני מטפל במפרק המרפק.

נסחפת קצת עם הספציפיות...

מומחיות ספציפית למפרק המרפק? זה אחד המפרקים הפשוטים שיש בגוף... נראה לי שכמעט לכל מקרה "מספיק" מטפל שמתמחה בפציעות מפרקים...

ub8

New member
ממש לא מפרק פשוט

המרפק הוא מפרק לגמרי לא פשוט וצריך לדעת לעבוד איתו בזהירות יתרה. קיימים שם 3 מפרקים. בין ההומרוס לאולנה, בין ההומרוס לרדיוס ובין הרדיוס לאולנה. גם במקרה של פציעה במרפק, צריך לנקוט במשנה זהירות מכיוון שיכולים ליווצר שברים קטנים שלא תמיד נראים בצילום רנטגן. לגבי המקרה, אין לי את כל הפרטים. מדובר בבחור שעבר ניתוח במרפק לפני כחדשיים. קיימת הגבלת תנועה בכיפוף וגם בפשיטה. בשלב מסויים, בוצעה מניפולצייה שהחמירה את המצב. מטופל בפיזיוטרפיה. ממה שהבנתי, עובדים איתו בין היתר עם p.n.f

הכל יחסי

יחסית לשאר המפרקים בגוף - זהו המפרק אולי הכי פשוט. הרבה יותר פשוט ממפרקי BALL&SOCKET זה בטוח... בכל מקרה - לא נראה לי שיש "מומחים" למפרק זה והאמת היא שגם ב"מומחים" למפרק הכתף, מהם יש הרבה, אני די מטיל ספק...

ואגב

לא מכיר אותו אישית אבל ממה ששמעתי מאנשים שלמדו אצלו הבנתי שד"ר יעקובי עשוי להיות הכתובת...

0 אור 0

New member
OK

אבל לא הבנתי מה השאלה מכירים מישהו עם מומחיות למרפק? כן אני מכירה. אז מה השלב הבא?

liorba

New member
מסכים מאוד עם ub8

מפרק בעייתי ולא פשוט- למען האמת יש בו יותר תנועתיות מהברך לדוגמא- פרונציה סופנציה שאין בברך. בנוסף, במרפק מתרכזים קבוצות שרירים רבות כמו הפלקסורים והאקסטנצורים של כף היד. לשאלתך, תהיה מעט יותר ספציפי- רופא?פיזיו?מנתח?

ub8

New member
היי ליאור

תודה על החיזוק :) בכל אופן, הוא קיבל ממני הפניה למישהו שכנראה יוכל לעזור לו.

למעלה