מרפי לך מפה

מצב
הנושא נעול.

ר ע נ נ ה

New member
רוצה לעודד

עדכון, הסברים ו
|רמקול
!|
זה הולך להיות ארוך ואני מקווה שזה יהיה מעניין כי אני הולך להתפלצף
קצת אז סליחה, פשוט כאשר אני כותבתי את זה זה עשה לי קצת סדר בראש והכניס אותי קצת לפרופורציות למה שקורה לפלפלת
. לא נריאה שעד שקלסיפרין התגיע לארץ זה לא יהיה עוד רלוונטי . היום מבצעים לפלפלת פרוצידורה שנקרא אירוי תת עורי. זה במקום לחפש לה וריד חדש כל 3 ימים. אירוי תת עורי הוא טוב לחודש עד שצריכים לחדש אותו וזה מה שהם צריכים. בנוסף התרופה הפחות נוחה, הפרין, פלפלת הינה יותר נוחה לרופאים לקראת הלידה ויותר טובה לה בעת הלידה. מהיום היא מתחילה לקבל הפרין באינפוזיה. הצרה זה שהוא מאד מגביל אותה מבחינת תנעותיות, כלומר שהיא צריכה להיות מרותקת למיטה ועובדה זו למעשה מה ששובר את רוחה
. הפעלתי שתי ב"ח בדרגים הבכרים (ברמה של סמנכ"ל) שלהם עלמנת להשיג את התרופה והם הגיעו עד משרד הבריאות ואין אפילו אמפלה אחת של קלסיפרין בארץ. אנחנו צריכים שתי אמפולות ביום למשך חודש וחצי כלומר 90 אמפולות לפחות. כמות כזו מחייב רשיון יבואן ואישורים רפואיים וממשרד הבריאות מאחר שתרופה זו נחשבת למאד מסוכנת וקל מאד להגיע איתו למנת יתר ולדמם למוות. כל הבירוקרטיה הזו יכולה לקחת המון זמן ובודאי יותר מחודש וחצי. בנוסף הצריכה העולמית של קלסיפרין הפכה אותה ללא כדאי ליצרן ליצר אותה (גם את זה בדקתי). גם לפני שנתיים כאשר התחלנו את תיכנון ההיריון הנוכחי היה קשה להשיג את התורפה הזו מאחר שהסכולה הייתה שקלקסן יכולה להחליף אותה והקלקסן באמת החליפה אותה ב 99% מהמכרים. לצערינו מקרים כמו פלפלת נפלה בתוך ה- 1%
. קצת היסטוריה של התרופה הזו, לפני 15 שנה היה רק הפרין (זו התרופה שפלפלת אכשיו עומדת לקבל בעירוי תת עורי) התחילו לפתח תחליפים שניתנים בזריקות תת עוריות ופיתחו את הקלסיפרין שהוא למעשה הפרין מרוכז פי 1000 בתור פיתוח בניים. לאחר מכן פיתחו את הקלקסן שהוא שילוב של היפרין ואפסרין(התרופה הידוע לכאבי ראש, שהוא גם סוג של מדלל דם). האפקטיביות של קלקסלן מול ההפרין הוא פי 100,000. לאור עובדה זו, לא ניתנת לנטר אותה מבחינת המינון שלו ופה הצרה של פלפלת, מאחר שרמות הקרישה ואפקטיביות של המינון חייבת להיות מנוטרת. בעבר ניסו קלקסן על נשים כמו פלפלת ובמצבה. 2% שבו השתמשו בקלקסן ארעו מקרה מוות, לכן קלקסן נפסלה למקרים כמו של נורית. לא נוח לה וזה מגביל אבל אין בררה, המטרה הסופית שזו ה
ית שלנו, העולה על האי-נוחות. בעוד שבועיים אנחנו נפגוש אותה
וכל האירוע הזו ישכח ברגע שהיא תשמע את הצרחה
הבכי הראשונה.
ברצוני בכל זאת להודות לכולכם על התמיכה המורלית והרצון לעזור.
תתתווודדדההה|סגדש|
רוצה לעודד
שלום מלח, נכנסתי להציץ בפורום הנפלא שלכם היום ולא האמנתי איזו דרך אתם עוברים. לא יאמן, פשוט לא יאמן! ברור לי שההתמדה הנחישות והתמיכה ההדדית שלכם כזוג מחזקת את כולם פה. אז כך, ממקום שבו רציתי לחזק אותכם יצאתי מחוזקת ומשתאה אל מול החתירה המתמדת והעיקשת שלכם לעבר המטרה. בטח ובטח שתמצאו כח להמשך ו-HAPPY END שיגיע בקרוב מאוד!

מצב
הנושא נעול.
למעלה