מרפאת כאב..?

narkis18

New member
מרפאת כאב..?

היי בננות,
אז המחזור הארור הגיע, הרבה לפני שהספקתי לקבוע בכלל תור לשינמן. הייתי במחזור במבחן הנוראי (שהיה באמת נוראי - מחזיקים אצבעות שעברתי) ואני אהיה עדיין במחזור גם במבחן של יום שני (כי המחזור שלי מזמן שכח שהוא לא אמור להימשך פחות מ8 ימים).
גם הפעם, הכאבים משביתים אותי לגמרי... היום בבוקר כמעט התעלפתי (אחרי שהקאתי קצת מהכאב) מרוב כאבים, וזה היה אחרי שלקחתי נקסין (500 מ"ג). אז לקחתי עוד 800 מ"ג אדקס, בתקווה שמשהו ישתנה, כי למרות שהכאב פחת, אני סובלת

התחלתי לחשוב על לפנות למרפאת הכאב בתה"ש (או אפילו במאיר, כי אני מניחה שיש גם שם) ורציתי להתייעץ איתכן.
נכון שאני מאוד סובלת כל מחזור, ונכון שביומיום יש לי כאבים (חלשים בהרבה, אבל מציקים) ברחם בגלל האדנומיוזיס, אבל אני מקבלת מחזור פעם ב-3 חודשים בערך (זה הכי טוב שהצלחנו, על דיכוי רציף, בינתיים).
רלוונטי בכלל לפנות למרפאה בשביל תרופות שאני אשתמש בהן פעם ב-3 חודשים? הם בכלל יכולים להתאים לי מינונים וכו', כשמשך הזמן בין כל "ניסיון" בתרופות הוא כ"כ ארוך?

אני אשמח לשמוע קצת תובנות!
חיבוקים לכולכן..

זואילי

New member
מממ.. שאלה טובה

כשהלכתי למרפאת כאב וקיבלתי פרוטוקול משככים - בזמנו זה היה בהחלט עבור כאב יומיומי, ולכן גם התרופות שקיבלתי (וניסיתי כמה סוגים) היו גם ברמת האקספרימנט - על בסיס יומיומי.
לזמן ווסת קיבלתי פרוטוקול ספציפי שונה מאותו ה"יומי".

אז אם את כן מתלוננת על כאב ברמה היומיומית - יתכן שגם אצלך יהיה כמו שהיה אצלי. לקחת קוקטייל שמאפשר להעביר את היום בלי שהכאב יציק. (או לפחות יהפוך למעומעם). ולימים של הרעה החולה - מביאים אותה בבומבה של קוקטייל אחר (או מורכב מה"בסיסי" עם איזה חיזוק).

יפה קטנה - מקווה כ"כ שהבטן תירגע.
אין לך מה להפסיד אם תלכי למרפאת כאב. בדיוק ההיפך..

בהצלחההההה במבחנים והתאוששות מהירה מהנבלה הארורה

narkis18

New member

תראי, הכאב היומיומי שלי בהחלט ניתן להגדרה בתור "מעומעם"... הוא כן מציק, והוא אפילו יכול להיות מאוד כואב - אבל רק בזמנים ספציפיים (למשל, אחרי שאני מסיימת לעלות גרם מדרגות, בד"כ הרחם שלי מתחיל לצעוק עליי...). בגלל זה נראה לי שאולי טיפול תרופתי לא מתאים לי ליומיום.
כי הרי לקחת תרופות באופן קבוע, למקרים בודדים במהלך היום, נשמע לי לא חכם. וזה לא שאני יכולה להתכונן למקרים האלו מראש - כי לפעמים זה סתם תוקף כשאני יושבת ומדברת עם חברה.

פז08

New member
ברורררררר שרלבנטי

זה לא שאת סובלת אחת לשלושה חודשים סבל קטנטן שנמשך יום.
את על סף עלפון!!
ודרך אגב, אני מקווה מאוד שאת מצליחה לאכול משהו לפני שאת דוחפת לקיבה שלך מינונים כאלו של נקסין ואדקס....(לא כבש, לפחות מעדן קטן....)
ממליצה בחום שתפני למרפאת כאב. אין לך מה להפסיד.
תרגישי טוב, מחזיקה לך
שתרגישי טוב בהקדם ותעברי את המבחנים בהצלחה....

narkis18

New member
פזוש

אכן דאגתי לאכול אתמול (לא כמויות היסטריות, כי הייתה לי בחילה די חזקה בערך חצי יום, אבל עדיין). ויש לציין שגם הכמויות ההיסטריות האלו - לא עשו את העבודה

טוב, אם שתיכן מציעות ללכת, אני חושבת שאלך. אני רק מקווה שלא יצחקו מזה שאני מגיעה לבקש תרופות שישרתו אותי פעם ב-3 חודשים...

narkis18

New member
ועוד שאלונת, לגבי חזרה של כאבים ישנים..

ב2-3 מחזורים האחרונים, חזרו לי כאבים ישנים, שהיו לפני הניתוח ולא היו מאז הניתוח.. לדעתכן זו אינדיקציה לכך שמוקדים שהוסרו גדלו מחדש..?
למקרה שזה מעניין - היו לי (וחזרו) כאבים עמוק בתוך... התחת. כאבים משתקים. כאילו אני מנסה ללדת משם.
וזה לא (רק) בזמן יציאות או משהו - אלא בזמן גלים של כאב-מחזור. זה ברמה שאני לא יכולה לשבת מרוב כאבים...

ואם זה לא מספיק, התחילו כאבים חדשים! במחזורים האחרונים כואב לי גם יותר גבוה בבטן, לאורך כל המחזור. החלק מאזור מקיף-פופיק ועד (כמעט) קו החזיה. איפה שמתחברות הצלעות.
בפעמים הראשונות לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל פתאום חשבתי - יכול להיות שצומחים לי עניינים חדשים בגוף?!
כמובן שאני אעלה את הכל בפני שינמן, אבל אני אשמח לשמוע אם קרה למישהי מקרה דומה (של חזרה של כאבים ישנים) - ואם זה באמת סימן חזרה של מוקדים.

בברכת "שיסתיים כבר החרא הזה, אני ביום השישי והוא מתנהג כאילו הוא התחיל אתמול",
נרקיס

liats80

New member
לאו דווקא

היי נרקיס,
מצטערת לשמוע שהמחזור בכל זאת נפל על המבחנים ובעיקר שהוא כ"כ כואב

אני לא יודעת לענות לך על המקרה הספציפי שלך וגם לא ממש על המקרה שלי, האמת.
אבל יכולה לספר שאצלי חזרו כאבים שהיו לפני הניתוח הראשון. הם חזרו תוך פחות משנה (בעוד שהיו כאבים שלא נעלמו כלל). זה היה תוך כדיי טיפולים והייתי בטוחה שהבלאגן בבטן גדול. הכינו אותי לאפשרות של מוקדים במעיים ועוד...
ו - בניתוח השני הסירו רקמות שנראו להם כאנדו, אבל בפתולוגיה לא מצאו אנדו בכלל. הרופא אז אמר לי שאולי מדובר באפקט הפנטום... זה לא נשמע לי מאוד הגיוני כי הכאבים בדרך כלל הופיעו לפני המחזור, אבל בכל זאת זה היה אחד ההסברים הנראו לרופא אפשריים. תמיד ישנה אפשרות של מוקדים בלתי נראים כמובן... וכן היו תאים מהחצוצרה שישבו במקום הלא נכון (אולי כוצאה מהניתוח הראשון).
יצאתי מהניתוח השני בהרגשה שהוא היה מיותר ורק ה"טוב לדעת שהכל בסדר" עודד אותי קצת.
אבל מה שכן - כשלושה חודשים לאחר הניתוח ולאט לאט חל שיפור מאוד מאוד משמעותי בכאבים. היום, יותר משנה לאחר הניתוח הזה אני נוטלת 2-3 פראצטמול ביום הראשון של המחזור וזהו (כלפני הניתוח גם 2000 מ"ג נקסין לא עזרו).
אז אולי זה היה רק בראש, ואולי בכל זאת הניתוח עשה משהו (אני מאמינה שכן ההסרה של הרקמה הזו שנראתה לא בסדר עזרה- היא נראתה כמו אנדו, אבל בפתלוגיה לא נמצא אנדו ואמרו שכנראה זו רקמה שנצרבה בעבר והצבע נשאר).
לי ממש לא אכפת מה הסיבה, אני פשוט מאושרת לא לבלות ימים שלמים בבכי וכאבים. ואם הייתי יודעת אז את מה שאני יודעת היום הייתי ניגשת לניתוח שוב.
כמו שכתבתי בהתחלה - אני לא כ"כ יודעת לענות לגבי מה זה אומר שהכאבים חזרו כי אצלי הם חזרו כנראה ללא מוקדים, אבל בכל זאת ניתוח שיפר את המצב.
חשוב אבל לציין שאני לא הייתי על דיכוי כלל בעוד שאת כן על דיכוי ולכן אני רוצה לקוות שלא יתפתח שום דבר חדש.
מקווה שלא בילבלתי יותר מידי...
מה שבטוח זה שכדאי כמובן לעדכן את שיינמן כמו שכתבת. הוא מכיר אותך ואת מה שהיה בעבר ואולי יוכל לתת לך יותר אינדיקציה לגבי המצב.
ובאמת שיסתיים כבר! !
תרגישי טוב יקירה.

פז08

New member
תגידי ממוש, מה דעתך על פגישה עם שינמן????

נראה לי שהוא זה שמסוגל לענות לך על כל השאלות (או לפחות על רובן
).
תראי- מוקדים יכולים לחזור, אבל כאבים לאו דווקא כפי שליאת כתבה מעידים על חזרה של מוקד.
זה יכול להיות הדבקויות ויכול להיות גם כלום....
מה שהכי בטוח- תגשי להבדק בהקדם אצל שינמן.
נראה לי שזה יוציא אותך מהערפל בנוגע לכל המחושים.
ולא, אני לא חושבת שיצחקו עלייך במרפאת כאב.......
שיהיה לך המשך שבוע נפלא ונטול כאבים...

narkis18

New member
ניסיתי!!

התקשרתי היום למרפאה בכפ"ס, שם הפנו אותי ל*2700 (גם כשאמרתי "את בטוחה שזה דרך שם? כי יש לו תורים שמורים לאנדומטריוזיס.." - עדיין אמרו לי שכן). אז התקשרתי למוקד, ושם לא שמעו על התורים האלו.
והתור הכי מוקדם שהיה אליו זה באוקטובר.

יכול להיות שאין לו יותר תורי אנדו', כי הוא פתח את המרפאה במאיר? (אם כן, אני אנסה לקבוע לשם.. אולי יהיה לי יותר מזל)

אדר 27

New member
בטח שיש לו,בכללית כפ״ס (לא רק במאיר)

אני מטופלת אצלו איך יכול להיות שאת לא מצליחה לקבוע אליו תור??
תתקשרי לכללית כפר סבא

narkis18

New member
היי אדר

התקשרתי.. למרפאה בכפ"ס (09-7621212) והיא אמרה לי שאני צריכה לקבוע תורים דרך 2700*... שזה הזוי, כי בד"כ אומרים לי את זה, ואז אני אומרת "יש לו תורים שמורים לאנדומטריוזיס" ואז הפקידה אומרת "אה, אוקיי. זה דרכנו".
והפעם זה לא היה ככה.
ואף אחד במוקד של 2700* לא שמע על זה.

רצו לתת לי תור רגיל (שזה מילא, אבל באמצע אוקטובר?!)

אדר 27

New member
התורים של האמדו הם רק בימי חמישי

אולי בגלל שאת קובעת תור חדש ואת לא פצינטית קבועה שהיתה לפני שבוע, את מבינה, הוא די עמוס, אני מציעה לך להתקשר אליו למרפאה בכפ״ס ולבקש לדבר איתו, ותראי מה הוא יגיד לך.

למעלה