מרפאת הרטבה כן או לא
לפני מספר חודשים שתפתי אתכן בבעיית ההרטבה של הבת שלי. היא בת ארבע ושמונה חודשים, הייתה יבשה בלילות למעלה משנה (גמולה ביום מגיל שנתיים ושלושה חודשים) וחזרה להרטיב. היו לזה כל מיני סיבות אפשריות, אבא שלא היה הרבה בבית עד שעברנו לפה (אנחנו גרים בחו"ל וכמעט שנה הוא עבד פה והיה בבית כל סופשבוע שני) וכו´. בעצה אחת איתה החלטנו לחזור לתחתול בלילה. בערך חודש וחצי אחרי זה היא הרטיבה כל לילה, לפעמים יותר מפעם אחת (לפי משקל התחתול
). ועכשיו כבר כמה לילות שהיא יבשה ואותו תחתול עובר מלילה ללילה. עוד שלושה שבועות אנחנו מגיעים לביקור מולדת וקבעתי לנו תור למרפאת הרטבה. ועכשיו אני חושבת - מכיון שהיא יבשה כבר כמה לילות (מתעוררת, עושה פיפי בשירותים, חוזרת לישון), אולי עדיף לתת לה לעבור את זה לבד. אולי עצם הטיפול במרפאת הרטבה יקבע (מלשון "קיבוע") את הבעיה. היא ואנחנו מתייחסים לתחתול בטבעיות, מציינים בלקוניות אם הוא יבש או רטוב בבוקר (אם רטוב רק מציינים, אם יבש אומרים כל הכבוד וכו´, בלי יותר מדי עניינים). אז מה אתן אומרות? מרפאת הרטבה או לתת לזה לעבור לבד? אם לא עושים מרפאת הרטבה עכשיו, ההזדמנות הבאה היא בעוד חצי שנה בערך, בביקור מולדת הבא, כי פה אין...
לפני מספר חודשים שתפתי אתכן בבעיית ההרטבה של הבת שלי. היא בת ארבע ושמונה חודשים, הייתה יבשה בלילות למעלה משנה (גמולה ביום מגיל שנתיים ושלושה חודשים) וחזרה להרטיב. היו לזה כל מיני סיבות אפשריות, אבא שלא היה הרבה בבית עד שעברנו לפה (אנחנו גרים בחו"ל וכמעט שנה הוא עבד פה והיה בבית כל סופשבוע שני) וכו´. בעצה אחת איתה החלטנו לחזור לתחתול בלילה. בערך חודש וחצי אחרי זה היא הרטיבה כל לילה, לפעמים יותר מפעם אחת (לפי משקל התחתול