מרפאות למתבגרים

AYELET1

New member
מרפאות למתבגרים

ברחבי הארץ ישנן כ-25 מרפאות כאלו. פונים אליהן מתבגרים עם בעיות מכל הסוגים: מבעיות פשוטות וטריוויאליות המטרידות בני נוער, ועד למקרים של התעללות והזנחה. ומסתבר שבשערי מרפאות אלו, באים פעמים רבות מתבגרים שלא היןו פונים למרפאות "הרגילות". שווה לקרא.

bimbo.

New member
המרפאות למתבגרים הן מהדברים

הנאורים ביותר שמדינה עשויה להעניק לאזרחיה. חבל רק שהן לא מפורסמות במיוחד. פרסום באמצעי התקשורת הוא יקר, ולא נראה לי שזה ניתן לעשות. אבל אילו היו מפרסמים במקומונים פרסום חוזר מספר פעמים, אין ספק שאוכלוסיה יותר גדולה, הנזקקת לשירותים אלה, היתה מודעת לכך. המרפאות האלה הן פעמים רבות הגורם שמציל נפשות, בין אם פיזי ובין אם נפשי. ויבורכו העוסקים בכך!!

shy-1

New member
היי, תודה על המידע, פעם ראשונה שאני

שומע על מרפאות אלו. אכן נכונה האימרה,"אם לא שומעים עליך, סימן שאינך קיים" !!! בימבו צודקת כשהיא אומרת, שהפרסומת במדיה עולה הרבה כסף, אך זה באמת תירוץ עלוב, כשמדובר במרפאות כה חשובות, ואולי מראה את חשיבות הענין בעיניה של המדינה !!! SHY

AYELET1

New member
מסכימה עם כל מילה של שי!!!

יש כסף לפרסום דברים דביליים בהרבה , כשרוצים. קופ"ח עושה לעצמה פרסומת כשנוח(רוב המרפאות הללו שייכות לקופ"ח כללית), וגם מוסדות המדינה מפרסמים דברים חסרי חשיבות כשזה נוח (לא זוכרת כרגע דוגמאות, אך בהחלט יש). שלא לדבר על כך שתקציב לאחזקת 28 שרים יש. אז בהחלט ניתן לצפות שימצא תקציב לפרסום דבר חשוב כל כך, שעשוי בהחלט להציל חיים (אבל חשוב גם במעשיו הפחות "דרמטיים").

bimbo.

New member
שי, אני מסכימה אתך שזה תירוץ ../images/Emo46.gif

עלוב, אבל אל תשכח שזה לא תירוץ שלי... בזמן שבבתי החולים אין רפואות, אל תצפה שיוציאו כסף על פרסום, ולו גם למטרה חשובה כל כך כמו המרפאות הללו. ובאשר למדינה, לא נראה לי שהיא משקיעה כל כך בדור הצעיר. יש מטרות דחופות יותר: ש"ס, צרוף שרים חדשים וכל ההוצאות המשתמעות מכך, ועוד כהנה וכהנה הוצאות חשובות מאוד...

שרה נ

New member
נגישות המידע החיוני לשכבות חלשות

מאד לקוי במדיתנו אך לצערי כך זה גם בעולם הגדול
אולי מה שאכתוב לא קשור לדיון אבל בעיני זה חשוב.. כאחת שסבלה מעקמת נעורים קבלתי במרפאה שרות מעולה, עם הסברים על התופעה, וכך גם כל מי שהיה קשור לאותה מרפאה.. (של קופת חולים כללית..) ואילו בארצות הברית, הרבה אנשים לא קבלו טיפול ואפילו לא אבחון, שהיה יכול לעזור להם לא להגיע למצבים קשים בגלל זה.. אז בואו נפרגן גם קצת על הרפואה כאן

bimbo.

New member
שרה נ, היה לך מזל שקיבלת טיפול

במרפאה, שבה יכולים היו להקדיש זמן ולהסביר לך דברים, בנוסף על טיפול מעולה. הבעיה היא, שבגלל מחסור בתקציב חוסכים בכוח אדם, ואז על הרופאים והאחיות מוטל עומס רב מאוד, ואני בטוחה שרבים מהם רוצים להקדיש יותר זמן לכל חולה ולהתייחס אליו יותר אישית, אבל לחץ העבודה לא מאפשר להם זאת. ואני מאשימה את המוסדות: אלה המנהלים אותם, מונו פוליטית ולא על פי כישוריהם. והציבור משלם את המחיר.

שרה נ

New member
אבל שוב חשוב לי להדגיש שזה קרה

כאן (בישראל) בקטפת חולים כללית ועוד לפני 20 שנה + גם אז הפוליטקיה נכנסה לכל מיני מערכות
אני מקוה שעדיין יש תקווה

AYELET1

New member
אז בתגובה שמתחת לזו

כתבתי שתלוי מאד במקום ובצוות, וזה אינו נורמה
(כשכתבתי , עדיין לא ראיתי את תגובתך כאן)

AYELET1

New member
הבעיה היא,

שיש מקומות נפלאים, למשל אותו מקום עליו סיפרה שרה. אבל פעמים רבות מדי זה תלוי בצוות המאכלס אותו מקום (ואינני מדברת רק על מרפאות!!!) ולא בנורמה. אז זה תלוי בתקציבים, ותלוי בחינוך לשרות הקהל, ותלוי באופי הצוות וגם באופי המנהל ומה שמעביר לצוותו. אך למרות הכל, טיפול עדיין תלוי ג ם במידע לציבור הרחב. גם עניין של נגישות (כפי שציינה שרה),, וגם עניין של מ ו ד ע ו ת לקיום מידע זה! ובקשר לתקציבים, מידי פעם אנו נוכחים במסע פרסום של קופ"ח, ומעולם לא ראיתי שניתנה איזו תשומת לב מיוחדת למרפאות אלו דווקא (מיוחדת - בלשון המעטה...)

שרה נ

New member
אם מתעסקים בשאלת של מידע

האם יהיה יתרון במאגרי מידע בנושאים רפואיים?? האם זה באמת יועיל לכולם ?? זה בודאי יעזור ויועיל למי שירצה ויחפש מידע.. אבל האם זה יעזור ויתרום לאלו שממש לא רוצים לחפש מידע..

AYELET1

New member
לאלו שאינם מעוניינים במידע

הרי שום מידע לא יועיל
אבל מאגר רפואי מהסוג עליו דיברת גם לא יועיל בחלק גדול מהמקרים, בעניין המתבגרים. חלקם יחפשו מידע בשעת צרה, אבל לחלקם יועיל רק מידע זמין, שאין צורך לחפש אחריו (ואגב, זה נכון לא רק לגבי מתבגרים...)

shy-1

New member
בימבו, הטענה שלי היא יותר כלפי

המדינה, ופחות הבתי חולים/מרפאות. אבל לאלה שמנהלים את המדינה, כמו הרבה דברים אחרים, יש סדר עדיפות שונה כנראה מההגיון שלנו. ויתכן גם שזו הסיבה שהיא נראת כך. SHY

למעלה