מרכך כביסה - שאלה

מרכך כביסה - שאלה

מבקשת המלצה על מרכך כביסה עם הריח הכי הכי הכי שיש, והכי הכי שנשאר בבגדים יש עצות? תודה נועה והבת שרוצה שיהיה לה ריח משו משו בבגדים. דרך אגב, שתולים כביסה בחורף בבית, כל הבית מפיץ ריח מהמרכך. נועה

החלפת בגדי קיץ בחורף...

כל שנה והרוטינה שלה, החלפת בגדי קיץ בחורף... אז השנה עשיתי מעשה שכל שנה אין לי כמעט אומץ לעשות..... זהו שהוצאתי המון בגדים מהמחזור, של הקיץ ושל החורף... מכירים את זה? לשמור את הבגד הקטן ההוא במידה 36 אולי בטעות פעם אגיע אליה? (בחלום בלילה .. אחרי לידות), אז זהו ששמתי בשקית, סופית. מכירים את השמלה ההיא הקטנה שנצמדה לנו לגוף כמו כפפה? והמחשף ההממם? כזו יש לי נדמה לי מהשנה הראשונה לחתונה, מדהימה, משגעת עם נצנצים עדנים, עלתה לי הון תועפות, אז שמרתי אותה, כמה זמן? המון.... הילדה לא רוצה לשמוע עליה, ובטח לא ללבוש אותה, אז כל שנה הוצאתי אותה בקיץ, החזרתי אותה בחורף, בעיניים כלות, אז השנה עשיתי מעשה, אמסור אותה. אוי ללב שנשבר. וכך הלאה, כל הארון מלא בדברים שפעם עלו עלי, ופעם היו יפים נורא, ועכשיו לא, אז טוב, החזרתי את השמלה חזרה למעלה בשקית השמירה שלה (לא מוסרת לא מוסרת) ועוד כמה פריטים מקסימים, האופנה בטח תחזור, כמו כל דבר אחר שחוזר, ועוד הבנות יתחננו ללבוש את הבגדים האלו. אני אוהבת את הישיבה הזו על המיטה, שכל הבגדים פרושים ככה מסביבי, וכמעט לכל בגד יש סיפור, היכן לבשתי, מתי, ולמה. ואגלה לכם סוד? יש לי חולצה אחת לבנה יפה יפה יפה, שכבר הפכה צהבהבה, זותי שקניתי ממש מזמן, מזמן, שסחבתי את החבורה שלי בנות מקסימות, כולנו במידה 36 (אח היכן הימים) והסתובבנו יום שלם בתל אביב (שלנו הירושלמיות זה כמו ניו יורק בערך) ובסוף מצאתי אותה את האחת, שלא נלבשה בסופו של דבר בגלל פגישה שלא התקיימה, אז זו החולצה של הלב השבור נשמרת אצלי, עד מתי? לא יודעת אולי עד הסוף. נוסטלגיה. לפגישה שבסוף לא התקיימה, ככה הלב נשבר עם החולצה החדשה שלא נלבשה עד היום. ואותה אני שומרת.

maybesure

New member
אוי כמה שאני מזדהה

פעם הייתי שומרת המון. גם אני האמנתי שאחזור למידות הילדות. בעשור האחרון איבדתי תקווה, למדתי לחיות עם מי שאני, להגדיל מידות
לפני די הרבה שנים בארה"ב גיליתי את חנויות הסקנד-הנד ("ענתיק") שבשנים האחרונות צצו גם בארץ תחת כל קיבוץ מעולף. אז אני "מחדשת" (מישנת?) לי מה שבא לי מכאלו, ומעיפה כל מה שמאוס, נוסטלגי ולא במידה, קניתי והתחרטתי. גם מקבלת מחברות שעלו מידה. וככה מוסרת לחברות שרזות ממני. גם חוסכת כסף וכל מיני "חבלים" כאלו על כסף, וגם עושה מצווה וממחזרת. האופנה באמת חוזרת ולכן בחנויות האלו ניתן למצוא הכל בהפתעה. אין מצב שאני יוצאת מחנויות כאלו בידים ריקות, והמחירים מצחיקים. לא תמיד אני יוצאת עם פריט שהתכוונתי. באתי לקנות מכנסים - ויצאתי עם תיק, אבל זה הכייף, מוצאת דברים שבאמת אוהבת ולא פשרות של אופנה. למשל כל מכנסי הגזרה הנמוכה או הסקיני - לא נוח לי ולא התחברתי. לא מצאתי בחנויות מכנסים קלאסיים שיהיו לי נוחים בגזרה. בחנויות יד2 מוצאים בקלות במיוחד כאלו שאנשים מוסרים בגלל אופנה חולפת. קונה גם בשווקים לפעמים. בחנויות רגילות קונה לעיתים רחוקות מאוד. הפריטים היחידים ששומרת למזכרת: בגד מהחתונה של אחי שכבר קטן עלי, שעלה לי הון במיוחד במושגים שלי
ומתכוונת למסור אותו בקרוב, נעלים מהחתונה שלו שאני עוד נועלת וכמה בגדי ילדים קטנטנים של ילדי. כל השאר נמסר בלי ייסורי מצפון - כל עונה עושה סדר ועורמת את מה שרוצה להחליף.

r i n i

New member
בקשה מכל מי ש"עושה" קיץ-חורף

את הבגדים הישנים והטובים אנא העבירו לנזקקים דרך עמותות, מוסדות, פרטיים - יש אנשים שזקוקים לזה. ברשת ניתן לפרסם בכל מיני אתרים, ב"פרדס"
יש את "תפוז למען הקהילה". וחוץ מזה, אני שונאת להחליף את כל הבגדים, אין לי כוח לזה, אבל אין ברירה, בעיקר כשיש ילדים קטנים שהמידות שלהם משתנות כל הזמן (-: נועהנועה - יש לי חולצה לבנה מידה 40 שקניתי בשנה שעברה ומשום מה לא לבשתי אף פעם, אני מחפשת למי להעביר אותה - אין שאריות של לב שבור, סתם תהיות לגבי הקניה שלה

דורי56

New member
מרכך כביסה

אני משתמשת במרכך הירוק של סוד ולפעמים של מקסימה הירוק לשניהם ריח נהדר שנשאר הרבה זמן על הבגד

פושקית1

New member
על טעם וריח אין להתווכח - כל אחד והעדפותיו

אבל אני אישית אוהבת מאוד את סנו מקסימה בניחוח הבושם מאסק ואמא שלי משתמשת בהפי הלבן וגם הוא מעולה ונשאר לאורך זמן

למעלה