מרכז יעוץ

רועי---

New member
מרכז יעוץ

שלום אי מאג´ין אני רואה שבכל זאת שירז לא חזרה לכאן, ניסית לדבר איתה שתחזור? הפורום מתחיל להתפורר קצת, ומאבד את כוחה, שמתי לב שהיא כתבה הודעה אחת ונעלמה שוב, דרך אגב אתה כתבת לי שאני אמור לבקש ממנה לחזור.איך בדיוק אני יכול לבקש אה? אם היא לא הכירה אותי דרך הפורום שלך לפני שעזבה, אני חושב, זה אתה שאמור לבקש ממנה לחזור.אלה אם אתה לא ממש רוצה זה כבר סיפור אחר. אז תחשוב על זה, בכל מקרה קראתי באיזה מקום על קבוצת תמיכה שעומדת לקום במרכז הארץ, רק שעדיין לא הצלחתי לתפוס אותם, ולבדוק אם זה נכון או סתם פירסום כל שהוא. מענין אותי אם זה אותה קבוצה ששירז דיברה עליו בזמנו או משהו חדש. אם ידוע לך משהו אשמח לשמוע, מה שכן אני מהמכורים של עובדי היי טק. ופעם גם דיברתם על זה כאן.רק שלא כולם יכולים להודות בזה כמוני.. מחכה לתשובה

e-magine

New member
רועי, אתה אומר שאתה לא מכיר

את שירז, ולכן אתה לא יכול לבקש ממנה. בסדר, הנה גם אותי אתה לא מכיר, ובכל זאת אתה מבקש ממני לעשות דברים, ולא קורא לך שום דבר. אני חושב שכל אחד מאיתנו שנמצא ברשת פונה כמעט כל יום לאנשים שלא מכיר אותם ומבקש מהם דברים. אני מחליט מתי לבקש ממשהו משהו וכך גם אתה. אני לא יכול לבקש משירז לעשות משהו שהיא לא רוצה לעשות. מה זאת אומרת אתה לא יכול? תלחץ על השם שלה ותכנס למייל. לידיעתך, אני פניתי לא אחת למומחים וביקשתי שיכתבו כאן, למרות שאני לא מכיר אותם. מה הבעיה? אם זה מטריד אותך, אז דע לך שאני לא גירשתי אותה, לא מחקתי לה הודעות ולא חסמתי אותה. ההחלטה היתה שלה. אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שהפורום הזה מתפורר, האם יש לך סטטיסטיקה של מספר הודעות שבועית? חוץ מיזה, רועי, אני לא מקדש את קיום הפורום. אם הוא לא יעניין ולא יעזור, ייסגר. אם הוא יעניין ויכתבו בו, הוא יתפתח. שירז תרמה המון לפורום הזה והיתה מאד פעילה, וגם אחרים תורמים ופעילים בהתאם למה שמתאים להם ולמה שהם מרגישים. תקרא אולי מה שהחברה´ כותבים כאן, אפילו אתמול והיום. בקשר למרכז היעוץ, אני כבר שמח שכתבת אשמח לשמוע התפתחויות.

e-magine

New member
ועוד משהו

לא תמיד קל להבחין בין התמכרות לאינטרנט לשימוש כבד באינטרנט או לסגנון חיים אינטרנטי. הדגש הוא בתלות הנפשית בגלישה והסבל והנזקים הנגרמים למכורים ולסביבבתם, עקב הגלישה הבלתי נשלטת, שלא לדבר על הסבל שנגרם כאשר לא יכולים לגלוש. יש אצלי גולשת שבחרה בסגנון חיים אינטרנטי, עקב הצרכים הנפשיים שלה לסנן את המציאות ולמנוע את הצפת המידע שנראה בשלבים מסויימים כמתריד. יש גם אנשים שחושבים את עצמם כמכורים ולאחר בדיקה עצמית ודיון, הסתבר לנו שהינם משתמשי אינטרנט כבדים אך לא מכורים. יש כמובן גם מכורים אמיתיים. אני מכיר אישית את הבעיה של החזרה כמעט אובססיבית לפורום או לאתר מעניין או לחשבונות המייל, והיא אכן אחד הסממנים. על מנת לקבוע אם אנחנו מכורים או לא, אני בדרך כלל מציע מבחן עצמי וגם אני בודק את עצמי מידי פעם. אם כי מבחן זה אינו מושלם וחברה בפורום הצביעה על חוסר התייחסות ל"התמכרות המקצועית" לאינטרנט, הדומה במהותה להתמכרות לעבודה. אני מציע לך את המבחן העצמי שבלינק הראשון למטה, אם עדיין לא עשית אותו.

אימגין איך אתה מפרש את ההבדל בין

"משתמש אינטרנט כבד" אך לא מכור, למשל? שהמשתמש הכבד בוחר להיכנס ויכול לשלוט בכמות הכניסה שלו והוא בוחר בכוונה להיות שעות באינטרנט, אבל ברגע שירצה , יפסיק? והאם אורח חיים אינטרנטי הוא מין אורח חיים שלמשל טיפוס מיזנתרופי יכול לבחור בו כדי לא להיתקל יותר מדי במציאות לא וירטואלית? כלומר בחירה מודעת מתוך העדפה בסוג חיים וירטואלי שכזה? וזה לא בהכרח התמכרות אתה אומר?

רועי, מה פירוש מכורים של עובדי הייט

הייטק? האם לעובדי הייטק יש צורת התמכרות אחרת? או שבגלל הגישה שיש להם כל הזמן למחשב הם מתפתים יותר להיכנס לרשת? או שאולי דובר פה לפני כן על נושא הייטק ולא הייתי? (אני קצת חדשה) תוכל לשתף אותי? אתמול שוב גיליתי באיזו נקודה אני נוכחת הכי הרבה בהתמכרות שלי.. וזה כשמשהו מתקלקל בחיבור... לא יכולתי להיכנס לאקספלורר עד לרגע זה, וגם עכשיו אני עוד לא בטוחה שאני יכולה כי נכנסתי בדרך אחרת לגמרי שאני לא יודעת אם היא תצליח עוד פעם... על כל פנים, חוץ מהאשמה על כניסות בזמן עבודה והזנחת כל מיני דברים אחרים גם בשעות שאחרי ההלם שאני שרויה בו כשמתברר לי שזהו, אני לא יכולה עכשיו להיכנס לרשת... הנה, היום בצהריים למשל, נכנסתי לבית של חברה טובה, אמרתי לה שאני חייבת לבדוק משהו קטן, אף אחד כמובן לא היה בבית, ואני כמו פסיכית נכנסתי לפורומים....כאילו, מה כל כך דחוף? בשום מקום לא התחדש שום דבר משמעותי... וגם לא היתה לי איזו הודעה שהייתי חייבת בדיוק היום לקבל...

ashlaya

New member
עובדי היי טק

בעיני אצלם זה בהחלט סוג שונה של התמכרות ואולי באמת בשל הגישה החופשית יותר לרשת אני יכולה להעיד על עצמי....כעובדת היי טק לשעבר - בהחלט הייתי מכורה "יותר" וכן זה היה חלק מעניין היום בתחום שונה לגמרי.... שנשארתי עם קשר "חזק" לנט אבל....בהחלט בעבודה היום למרות הגישה שיש לי זה פחות קורה.....

e-magine

New member
כן באטרפליי,

יש הבדל, דיברתי על זה מידי פעם, וגם סרפד דיברה ואפילו קסלף, העניין הוא שיש אנשי היי טק שמכורים, התמכרותם דומה להתמכרות לעבודה (וורקוהוליסטים) הם אומרים לעצמם שבעצם יכולים להפסיק בכל רגע, מכחישים את ההתמכרות. כמו כן חלקם אפילו מזלזלים בגולשים הרגילים שאינם אנשי היי טק (אני אומר את זה מניסיון אישי של שיחות עם אנשים כאלה) כי הם רואים את עצמם כאנשים יצרניים, יצירתיים ותורמים לחברה ואת הגולשים האחרים כאנשים שסתם מבזבזים את זמנם באינטרנט מבלי להביא תועלת. אני מבקש שאף אחד לא ייפגע, אם יש כאן מישהו כזה, אני לא יורד על אף אחד, אני רק מתאר טיפוס של מכור, אני בעצמי טוען שאני המכור הגרוע מכולם. היה לנו מקרה כזה כאן בפורום, כאשר מישהי הסבירה ושיתפה כאן על התלות הרגשית שלה ביחסי אנוש אינטרנטיים, הוא הגיב לה ואמר לה שהיא מבזבזת את זמנה, והציע לה ללמוד תכנות כדי שלפחות תעשה משהו מועיל. הבחור לא הבין בכלל את עניין הצורך הנפשי של חלקנו ביחסי אנוש ווירטואליים, כתרופה לבעיות יותר עמוקות שיש לנו, ולכן הציע מה שהציע.

רועי---

New member
התמכרות עובדי הי טק,

אז ככה, אני עובד ההי טק כבר כמה שנים , ובאמת לפני שהגעתי לזה לא ממש נאלצתי להיות מחובר לאינטרנט , העבודה מחייבת, ולמעשה אני נאלץ להכנס לכל מיני אתרים כמה פעמים ביום,על מנת לבדוק מייל אני צריך לראות אולי 20 פעם ביום בהתחלה זה היה באמת בגלל שהייתי מקבל המון מיילים שקשורים לעבודה, אחרי כמה חודשים שמתי לב שאני בודק מיילים וניכנס לאתרים רק מתוך אובסיסביות כל שהיא. אני נאלץ להיות מחובר גם למחשב הנייד ולהמשיך לעבוד מהבית בין היתר. אולי בגלל הגישה החופשית שלנו לגלוש, ולבדוק כמה דברים בין לבין, הייתי אומר שעל מנת להזמין כרטיס טיסה, מלון, רכב מושכר, ואפילו אוכל אני עושה הכל דרך הנט, חלק מזה סתם נוחות , חלק מזה אובסיביות , שנהפכה למציקה עם הזמן , אני לא יכול להעיד על עצמי שיש לי איזו שהוא הפרעה נפשית שגורמת לי להיות מחובר שעות, אלה מכורח העבודה שלי, שמאלצת אותי להיות מחובר שעות לנט. אני למעשה אוהב את זה, אולי עוד לא ניסיתי גם להוריד מינון מתוך זה שאני פשוט לא יכול בגלל העבודה, או בגלל שאני אוהב לגלוש גם שאני לא עובד. אני חושב שדי תימצת את נושא ההתמכרות של עובדי היי טק, למעשי שאלתי כמה מחברי אם הם מרגישים כמוני וחלקם לא ממש הודו בזה, למרות שהם מבלים לדעתי הרבה יותר שעות ממני. לגבי שירז, שוב חוזר לזה , כתבתי לה השבוע למעשה לא חשבתי שתענה לי בכלל , אבל אני חייב לציין שהיא ממש עינינית ,לא כתבה יותר מדי , אבל ניראה לי שאם אתה היית פונה אי מא´ין זה היה קצת אחרת ואני שוב מבקש אם זה אפשרי באמת . ולמעשה ביקשתי ממנה חומר כל שהוא וגם את זה קיבלתי במייל , אז שירז אם את רואה ומבקרת בפורום עדיין, המון תודות לך על היחס...שלא חשבתי שאקבל. למעשה כל הקטע אי מאג´ין זה ששירז היתה מעלה כאן דיון ,לא סתם דברים , ואז היה מתפתח שיחה על זה, עם חומר נילווה , זה מה שאהבתי , לא יודע אם הפורום מתפורר או לא ,זה לא התפקיד שלי להגיד לך את זה, אבל אני חושב שרצוי שגם אנשים בגילנו יתחילו לכתוב כאן,יש אבל רצוי עוד . אז זהו אני חושב . אולי עוד אהיה כאן.

סקרנתם אותי עכשיו עם השירז שירז

שירז, אני אאלץ ללחוץ למטה על שמה ולראות כל מה שהיא כתבה.... ואין לי זמן!!!! סמיילי הרבה וקריצה

רועי אפרופו מה שכתבת אנשים בגילנו

בן כמה אתה , מותר לשאול? אני כבר אמרתי שאני בת 48 ואני חדשה פה יחסית, רק שבוע אולי

e-magine

New member
רועי, מילים כדורבנות על ההיי טק,

כלומר על התמכרות עובדי ההיי טק, באמת אין לי מה להוסיף, אך יש לי שאלה לשאול: האם כאשר אתה מזמין מלון או אוכל באינטרנט, אתה מרגיש שאתה פועל כאדם יותר מתקדם, יותר יעיל, מאשר כאשר אתה פונה למשל בטלפון או מחפש לפי עיתון או חוברת או דפי זהב מנייר? לגבי הגילאים: רועי, לפי מה שידוע לי, כתבו כאן אנשים בגילאים בין 13 ל 50+. אני לא יודע כמובן את גילו של כל אחד, מי שרוצה אומר ומי שלא רוצה, לא אומר. לגבי שירז, יש ביני ובינך חילוקי דעות וזה לגיטימי. גישתי היא כי מי שרוצה לבוא לפורום, ברוך הבא, כולם מוזמנים לעזור ולהיעזר בפורום.

למעלה