מרכז יחדיו באילת

ron68

New member
מרכז יחדיו באילת

באילת פועל מרכז למשפחות חד הוריות מזה כ-5 שנים. המרכז פועל בשיתוף עירית אילת-מחלקת הרווחה,הסוכנות היהודית ופרוייקט שיקום שכונות. אני אישית חושבת שהמרכז מאוד ייחודי. הוא נותן מענה למאה משפחות בערך. אנו נפגשות בימי שני ורביעי משעה 16.00-20.00 עם האמהות והילדים. יש חוג מתחלף כל שלושה חודשים בערך. עכשיו יש חוג חיות וחיוכים. ביום רביעי יש פעילות שונה כל פעם. עבודות יצירה או יציאה לפעילות מחוץ למרכז. כמו טרמפולינות, פיקניק בחוף הים וכדומה. בדרך כלל אנחנו גם מכינות שם את ארוחת הערב וכולם אוכלים ביחד. יש דמי חבר לשנה ויש תשלום סמלי לארוחות של 20 ש"ח לחודש למשפחה. ישנו צוות מוביל שחושב והוגה רעיונות במרכז. כולנו אחראיות על הפעילות וכולנו שותפות.בימי שלישי יש הכנת שיעורי בית לילדים בלבד ללא האמהות עם מורה. אנחנו יוצאות לטיולים במחיר מסובסד. שיהיה ברור המקום לא מקום סיעודי. התמיכה שאנחנו נותנות אחת לשניה. מעבירות בגדי ילדים אחת לשניה וכדומה בא מאיתנו. בהמשך יבואו פרטים נוספים על פעילויות נוספות שאנחנו עושות. קצת עייפה היינו היום בטיול לפארק תמנע. היה נפלא.

a44

New member
איזה כיף, לכם, באילת ../images/Emo19.gif

הלואי גם בצפון כזה מרכז. שום תמיכה ושום כלום לאמהות חד הוריות בצפון... ממש בושה! השבוע שילמתי 750 ש"ח לטיול שנתי של כיתות י"א לאילת עבור ביתי. לא יכולתי לומר לה לא לצאת, ובביה"ס לא מסתכלים עלי, כי יש לי משכורת ורכב... וכך זה בכל מקום. סליחה, לא התכוונתי לכתוב נגדך אישית, זה פשוט הראה לי עד כמה לא... מפרגנת על כל מה שיש אצלכם.

ron68

New member
כוונתי היתה ש....

אני משתפת אתכן בפעילויות של המרכז למשפחות חד הוריות מתוך כוונה להראות שהדברים לא בשמיים. ואתן צריכות להקים בשיתוף העירייה שלכם, מחלקת הרווחה, כל גורם רשמי אחר שייתן יד להקמת המרכז הזה. אני חושבת שגם להם יש אינטרס מסוים. תחשבו על זה שלמעשה הם מורידים כ-100 משפחות שייתכן שהיו זקוקות למחלקת הרווחה. אבל מעבר לזה אנחנו פעילות שם ואנחנו גורמות למקום להיות כזה דומיננטי. וגם אתן יכולות ולא משנה איפה אתן גרות בארץ.

m i c h a l i

New member
מחזקת את ידייך ../images/Emo45.gif כל הכבוד לכן

לאחרונה החלה התארגנות גם בעירי ואני מתנדבת בועד שהוקם לצורך פעילויות למשפחות חד הוריות בעיר. אמנם אין מימון של העיריה אך אנו פועלים ביחד עם מחלקת הרווחה ומקוות לעזור ולו במעט לשכבה זו בפעילויות לילדים במחירים מסובסדים וגם בפעילויות להורים וערבים חברתיים. אשמח לשמוע על עוד רעיונות ופעילויות שלכם ואולי תוכלי ליידע גם את המשפחות בעירך על קיומו של הפורום. נשמח לקבלם אלינו כחברים

ron68

New member
היי מיכלי. מסיבת חנוכה בפתח

מיכלי מחלקת הרווחה שייכת לעירייה. אנחנו מגייסות גם את בתי המלון למסיבת חנוכה למשל. יש הרצאות של הורים לומדים ילדים. מרצים שמגיעים מהצפון ומרצים בנושא חינוך וגידול ילדים. הפרוייקט יוזמה של הורים פעילים בקהילה. אנו קיבלנו כרטיס לשש הרצאות במחיר מסובסד. יש אפשרות לנסות לגייס בעלי עסקים ביישובכם. תנסו אולי להתרים חברות לשי לחנוכה. אולי תבקשו מהמתנ"ס אצלכם לתרום אולם למסיבת חנוכה. אולי אומן שיוכל להנעים את זמנם של הילדים במסיבה. סופגניות ממעדניה או קונדטוריה. אפשר כבר עכשיו להתחיל לפעול ואני בטוחה שתוכלו לעשות מסיבת חנוכה נהדרת. בכל אופן מי שמגיעה לאילת מוזמנת לבקר במרכז שלנו. אני מבטיחה אישית לארח אותה ולהראות לה את המרכז שלנו ואולי בפעם הבאה שאנחנו נבוא לצפון נוכל לבקר אצלכם במרכזים שתקימו. אל תוותרנה. זה אפשרי צריך רק התמדה ורצון עז.

m i c h a l i

New member
תודה על ההצעות ../images/Emo140.gif

בתיכנון לחנוכה אצלנו , טיול משפחות (כנראה למודיעין או לרחובות.. עדיין לא סגור) מחלקת הרווחה אמנם קשורה לעירייה אך אין תקציב מיוחד בעיריה למשפחות חד הוריות בכלל או למשפחות חד הוריות נזקקות בפרט. אנו אכן מקבלים תרומות ויש הרצאות פעם בשבוע במחיר סימלי בתחומים שונים. יש לנו "קופה קטנה" עם הכסף שנאסף מההרצאות ומאירועים גדולים (כמו החי כייף שהיה בחודש שעבר ובו גבינו סכום קטן עבור כניסה וכיבוד). עליי לציין לטובה את סגן ראש העיר , מר אסף דעבול שעושה עבורנו ככל שניתן ולקח על עצמו להביא למודעות כללית את הקבוצה הגדולה הזאת שאין לה ייצוג הולם בעיר. המטרה היא לאגד את כל המשפחות וליצור קבוצה יחסית גדולה של משפחות שיהוו כוח משמעותי מול העירייה.

למעלה