מרכז חיים בישראל

hitphy

New member
מרכז חיים בישראל

בת זוגתי שוהה בישראל כתיירת ונקבע לנו ראיון לקביעת מעמד בספטמבר.
היא טסה חזרה לארצה לביקור כדי לראות רופא מאחר שהיא לא מבוטחת בארץ,
היא קיבלה מדבקה מיוחדת וחותמת בדרכון שמאפשר לה לחזור חזרה לארץ עד תאריך מסויים.

הפקידה רמזה לנו שבעת קבלת המעמד הם יבחנו את הכניסות והיציאות שלה ומשך השהייה שלה בארץ מוצאה
ושהם עלולים לא לתת לה מעמד אם הם יתרשמו שמרכז החיים שלה הוא לא בארץ.

היא אמרה לי שיש נהלים ברורים בנושא באתר שלהם אבל לא מצאתי נתונים לגבי כמה זמן זה נחשב זמן סביר לשהות בחו״ל, שבועיים? שבוע? חודש?
למישהו יש תובנות בעניין? אם היא תטוס ל-3 שבועות, האם זה מסכן את קבלת המעמד שלה?

שאלה נוספת -
בעת חזרה לישראל (מעמד תיירת) האם עליה לקנות כרטיס חזרה לארץ מוצאה כדי שהרשויות לא יעשו לה בעיות?
כי קודם כל יש לה מדבקה מיוחדת עם חותמת של משרד הפנים שמאשר לה להכנס עד תאריך מסויים ודבר שני אני הולך לתת לה את המכתב
הרשמי שקבלנו בדואר שמזמין אותנו לראיון עבור קביעת מעמד, את המכתב הזה חשבתי שהיא תוכל להראות לפקידי הגבולות במידה ויעשו לה בעיות שאין לה כרטיס חזרה.

האם כדאי לקחת סיכון ולא לקנות כרטיס חזרה במקרה כזה?

תודה רבה

לפי נוהל 5.4.0001 תייר/ת לא יכול לקבל מעמד

ולא יכול לקבל יציאה וכניסה נוספת לישראל . כמו פועל זר שנוסע לביקור הורים
ואין רופאים בישראל . הרי הטיסה לחו"ל עולה יותר מאשר הביטוח של קופת חולים
ומה זה הפקידה רמזה לי ? שאתה כותב
אתה כותב דברים מוזרים לפי דעתי הא?

לדעתי אין משמעות לתקופה שהיא תשהה בחול

אם השהות היא לצורך טיפול רפואי. יש על כך פסיקה בענין תושבות לענין חוק הביטוח הלאומי, והמצב לא צריך להיות שונה לגבי ידועים בציבור.

לא ברור למה הרשויות יעשו בעיות אם היא מצהירה שברצונה להשאר בארץ כחוק.

nok13

New member
entry visa

קריימר בטח שפועלי םנוסעים וחוזרים ... הלאילנדים עושים את זה כל הזמן- עובדים 3 שנים ונוסעים לחודשיים לביקור משפחה ... הם משלמים דרך המזכורת שלהם .
הם מקבלים ENTRY VISA הזהו.
אז כנראה החברה של הבחור קיבלה ENTRY VISA שזה אומר שמותר לה לחזור לארץ אבל ! ויזה רק נותנת אפשרות להכנס להארץ- הפקידים לא חייבים לתת להכנס וגם יכולים להגביל את השהייה פה. כמו בכל ארץ . אז היא קיבלה את הENTRY VISA והיא רשומה בתהליך של בקשה... אבל כן הם מסתכלים - חודשיים זה הגבול לרוב אבור ביקור של 'חופש' ו'מרכז חיים'... לא מעבר לזה...

nok13

New member
multi entry visa

קרמר: יש דבר כזה שקורים לזה MULTI ENTRY ויזה והרבה ארצות כמו גם שלנו יש את זה עבור תיירים שיוצאים וחוזרים לכל מני סיבות... לכל ויזה כזה בדרך כלל עד 3 את הצריך לצאת מהארץ ולהכנס בחזרה... זה לא אומר שהם חייבים לתת לך להכנס -- יש הבדל בין ויזה ואישרו לשהייה בארץ מסויימת לכל ארץ באולם.
אז עם יש לך MULTI ENTERY לתאילנד זה אומר שאתה נכנס פעם אחד והם נותנים לך לשאר עד 30 יום ואז את הצריך לצאת ולכנס ויש לך עוד חודש ואז פעם אחרונה... (ישראלים לתאילנד לא צריכים ויזה לפחות מ30 יום זה רק דוגמא)...

VISA = PERMISSION FROM A COUNTRY GIVEN TO YOU TO ENTER THE COUNTRY
PERMIT TO STAY IS WHAT THEY STAMP ON YOUR PASSPORT WHICH ALLOWS YOU A SPECIFIED TIME UP UNTIL WHICH YOU CAN STAY.

TWO DIFFERNT THINGS

אז לפי מה שאתה כותב

יש לחברה שלי ויזה עד תאריך מסוים . לבקש אינטר ויזה לצאת להתחתן ולחזור נשוי ולהתחיל בתהליך של זוג נשוי
אגב לא ראיתי את התהליך הזה של אינטר ויזה בשום אתר ישראלי . אולי תן קישור

nok13

New member
entry visa

כשבאים לארץ מסויים מבקשים מהקונסוליה אנטרי ויזה מראש... ולכל מקרה לגופו... אבל כדוגמא הבעל שלי הייה פה בתור פועל זר... אז ביקשנו אנטרי ויזה= משלמים כסף ומקבלים מדבקה שמאשר שמותר לו להכנס לארץ. זה לא אומר שהם חייבים לתת לו להכנס ולשאר. הם יכולים לתת לו להכנס לשבועיים לחודשיים או למה שבאה להם לפני כל מני חוקים וסיטואציות.

קריימר אתה יוכל להכנס לשאול אבל כרגע יש לה רק ויזת תייר רגילה אז אני חושבת את הצריך להחכות... תזכור: ויזה רק נותנת אפשרות להכנס לארץ כל שהוא. PERMIT TO STAY נותן לך את כמות הזמן.
אנחנו כל שנה היינו מבקשים מולטי אנרטי כדי שעם צריך אפשר לצאת ולחזור בלי בעיה... אבל על ויזה תייר היא פשוט צריכה או לעריך את השהייה שלה פה וגם לבקש עוד MULIT ENTRY VIZA כדי לצאת ולהכנס עוד פעם...

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=257&messageid=171193431#171230575

התוכנית שלי היא לבקש עוד 3 חודשים בויזה תייר

ליקפוץ לחו"ל להיתחתן וחוזר נשוי . וליפתוח הליך של נשוי . כי הבנתי שכאשר יוצאים מישראל צריך לחכות בחו"ל כחודש לקבל ויזה בחזרה לישראל . האים נכון?

randyloo

New member
תשובה

ראשית, אם היא תיירת אז מרכז החיים שלה לא יכול להיות בארץ. היא תתחיל את ישיבתה בישראל כבת זוג כאשר היא תקבל אשרת בת זוג, לכן לא צריך לחשוש.
מעבר לכך, בעת חידוש בקשות כן בודקים שמרכז החיים בארץ. בודקים זאת לפי מספר קריטריונים, בין השאר משך שהות בחו"ל אבל לא רק. אם הביקורים בחו"ל הם במשך סביר לא צריך לדאוג.
לגבי כרטיס טיסה, מי שאין לו אשרת תושב למעשה צריך כרטיס הלוך ושוב. זוהי התחייבות של חברות התעופה כלפי המדינות אליהן הן מטיסות. לא תמיד מקפידים על כך. תמיד ניתן לקנות חזור כרטיס פיקטיבי, יקר ככל שיהיה המאפשר ביטול והחזר מלא.
שתהיה בריאה.

למעלה