מרכז חיים בישראל
בת זוגתי שוהה בישראל כתיירת ונקבע לנו ראיון לקביעת מעמד בספטמבר.
היא טסה חזרה לארצה לביקור כדי לראות רופא מאחר שהיא לא מבוטחת בארץ,
היא קיבלה מדבקה מיוחדת וחותמת בדרכון שמאפשר לה לחזור חזרה לארץ עד תאריך מסויים.
הפקידה רמזה לנו שבעת קבלת המעמד הם יבחנו את הכניסות והיציאות שלה ומשך השהייה שלה בארץ מוצאה
ושהם עלולים לא לתת לה מעמד אם הם יתרשמו שמרכז החיים שלה הוא לא בארץ.
היא אמרה לי שיש נהלים ברורים בנושא באתר שלהם אבל לא מצאתי נתונים לגבי כמה זמן זה נחשב זמן סביר לשהות בחו״ל, שבועיים? שבוע? חודש?
למישהו יש תובנות בעניין? אם היא תטוס ל-3 שבועות, האם זה מסכן את קבלת המעמד שלה?
שאלה נוספת -
בעת חזרה לישראל (מעמד תיירת) האם עליה לקנות כרטיס חזרה לארץ מוצאה כדי שהרשויות לא יעשו לה בעיות?
כי קודם כל יש לה מדבקה מיוחדת עם חותמת של משרד הפנים שמאשר לה להכנס עד תאריך מסויים ודבר שני אני הולך לתת לה את המכתב
הרשמי שקבלנו בדואר שמזמין אותנו לראיון עבור קביעת מעמד, את המכתב הזה חשבתי שהיא תוכל להראות לפקידי הגבולות במידה ויעשו לה בעיות שאין לה כרטיס חזרה.
האם כדאי לקחת סיכון ולא לקנות כרטיס חזרה במקרה כזה?
תודה רבה
בת זוגתי שוהה בישראל כתיירת ונקבע לנו ראיון לקביעת מעמד בספטמבר.
היא טסה חזרה לארצה לביקור כדי לראות רופא מאחר שהיא לא מבוטחת בארץ,
היא קיבלה מדבקה מיוחדת וחותמת בדרכון שמאפשר לה לחזור חזרה לארץ עד תאריך מסויים.
הפקידה רמזה לנו שבעת קבלת המעמד הם יבחנו את הכניסות והיציאות שלה ומשך השהייה שלה בארץ מוצאה
ושהם עלולים לא לתת לה מעמד אם הם יתרשמו שמרכז החיים שלה הוא לא בארץ.
היא אמרה לי שיש נהלים ברורים בנושא באתר שלהם אבל לא מצאתי נתונים לגבי כמה זמן זה נחשב זמן סביר לשהות בחו״ל, שבועיים? שבוע? חודש?
למישהו יש תובנות בעניין? אם היא תטוס ל-3 שבועות, האם זה מסכן את קבלת המעמד שלה?
שאלה נוספת -
בעת חזרה לישראל (מעמד תיירת) האם עליה לקנות כרטיס חזרה לארץ מוצאה כדי שהרשויות לא יעשו לה בעיות?
כי קודם כל יש לה מדבקה מיוחדת עם חותמת של משרד הפנים שמאשר לה להכנס עד תאריך מסויים ודבר שני אני הולך לתת לה את המכתב
הרשמי שקבלנו בדואר שמזמין אותנו לראיון עבור קביעת מעמד, את המכתב הזה חשבתי שהיא תוכל להראות לפקידי הגבולות במידה ויעשו לה בעיות שאין לה כרטיס חזרה.
האם כדאי לקחת סיכון ולא לקנות כרטיס חזרה במקרה כזה?
תודה רבה