מרכז אמריקה

Nushy2

New member
מרכז אמריקה

- אני צריכה עזרה... אני מוצאת שהיעדים האלה פחות נפוצים... מישהו היה שם או באיזור?... קוסטה ריקה, אל סלבדור, פנמה, ניקראגואה... זו הפעם הראשונה שאני מתכננת טיול ארוך לבד לגמרי - איפה אני מוצאת טיפים לאיזורים האלה? תודה רבה

natyh

New member
אני מניח שכן

בטוח שהיה מישהו שם פעם ... חיים שם אנשים לא ? פחות נפוצים ? היעדים הללו מפוצצים , קוסטה ריקה מקסיקו גוטמלה מפוצצים בישראלים , אמריקאים גולשים , תיירים אין לך סיכוי להישאר לבד , אפילו אם תתאמצי . ואם כבר : מה עם בליז ? טיפים : הרצאה בלמטייל , לונלי פלנט , הנד בוק ( היום החליף שם ) ורק בסוף אינטרנט ופורומים , לאו דוקא ישראלים . ניקרגואה , פנמה אל סלבדור הונדורס מהיעדים הכי יפים ומושכים ואני כבר מקנא , רק המלצה אל תחשבי לנסוע בלי שפה עשי קורס ספרדית קודם , הטיול נראה אחרת לגמרי כאשר דרך השפה את מצליחה להבין את התרבות , את שפת הגוף ולדעת מה ואיך חושבים האנשים , זה לא המלים המתורגמות זו האינטונציה , זו שפת הגוף אלה המחוות , בקיצור חלק מהתיכנון זו השפה . שפה : ספרים ספרדית בשפה קלה יש בלמטייל ספרים מאנגלית לספרדית ספניש אט א גלאנס למשל , קורסים למיניהם ,או ים פרטיים . זמן בין שבוע אינטנסיבי באנטיגווה גוטמלה לשלושה חודשים כאן . הכי משתלם שם , אבל את חיבת ספר להמשך ולשינון מטילים לבד לומדים תוך כדי כי פשוט מוכרחים , אין איפה להתחבא ... בהצלחה תיהני.

natyh

New member
תיקון או מורים פרטיים

כאמור מאד מקובל להגיע לגוטמלה להתישב בבית משפחה ולעשות קורס ספרדית , פירסומים תמצאי שם , ובלאו הכי הם לא דוברים שום שפה אחרת אז אם תהיי לבד לא תהיה לך ברירה . אבל שפה לומדים מהדקדוק , וזה מחיב ספר , לא לכולם יש הרגלי למידה, ולכן לפעמים שוה מורה להתחלה אלה הטיפים , אני מאמין שהם די מספיקים .

Nushy2

New member
שפה

בעניין השפה דווקא זה יהיה פשוט - היות ואני ארגנטינאית.. הקטע הוא שאין לי עניין לטייל עם דרומאריקאים דווקא... ולגבי ישראלים, לא איכפת לי... רק שבגיל הייתי מעדיפה שותף 30+ ואולי מישהו שכבר עשה טיול ארוך... בכלל כל העניין של השותפים, אולי שווה למצוא אותם שם כבר.. אוף, הראש שלי מלא מדיי... אני לא יודעת מאיפה להתחיל...

argorn

New member
בליז ...

ממליץ בחום על טובגו קיי חוץ מזה לא ממש עילוי

קוסטה ריקה

אם את רוצה טיפים בקשר לקוסטה ריקה אז אני אשמח לעזור הסתובבתי שם חודשיים וחצי :) רק תגידי מה את רוצה לדעת

Nushy2

New member
קוסטה ריקה

הייתי מאוד רוצה לדעת עלויות מחייה, תחבורה, ויזות, באיזה חודשים כדאי לנסוע... אני יודעת שזה יעד מבוקש לגולשים וכאלה... מה אתה עשית מעניין שם?

אז ככה

אכן יעד מועדף על גולשים וזה מה שאני עשיתי שם רב הזמן. אבל גם טיילתי טיפה. בכללי מבחינת עלויות שימי בצד 30 דולר ליום : לינה 10-15 דולר לילה, ארוכות גדולות 4 דולר ומעלה, וכמובן שיש כל יום עוד דברים קטנים מסביב. יש ימים שמוצאים יותר מ 30 ויש ימים שפחות. חודשים טובים- כל השנה, גם בעונה הרטובה הימים חמים והים חם. יש שמש וממש כמו קיץ. רק שמדי פעם יורד גשם בעיקר בלילה (את יודעת, מזג אויר טרופי). בעקרון בעונה היבשה המחירים יקרים יותר. מבחינת תחבורה אין בעיה, יש אוטובוס לכל חור, הנסיעה לא כייפית במיוחד מכיוון שמצב הכבישים שם על הפנים אבל היא זולה וזה מה שחשוב. אין צורך בויזה... אם את רוצה עוד פרטים וכל מני טיפים והמלצות את יכלה לצור קשר בפרטי ואני יתן לך את המסנג'ר שלי

מרסלו1

New member
אני הייתי לפני שנתיים

במקסיקו, גוואטמלה ובליז, אם יש שאלות אשמח לעזור.

למעלה