מרכז אמריקה

בחיי

New member
מרכז אמריקה

היי!

אני מקווה לארגן לעצמי טיול של חודש-חודש וחצי במרכז אמריקה בסביבות חודש מאי.
כרגע ממש ממש ממש מדליק אותי לנסוע למקסיקו ולקובה, לא יודע למה, זה מה שמושך אותי כרגע, אבל אני פתוח להצעות ורעיונות חדשים.

מישהו היה במקומות האלו? יכול להמליץ? מה האופציות לטיול שם? איזה סכום צריך להכין לטיול כזה?

בנוסף, אני לא בטוח שיהיה לי פרטנר לטיול... מה דעתכם- אפשר לעשות אותו לבד?
אני אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו בטיול כזה לבד.
בגדול אני לא מת על הרעיון של לבד, אבל אולי שווה לי לחשוב על זה בכל זאת...אולי אני אוהב את זה בסופו של דבר

טנקס
שבת שלום חברים!

natyh

New member
לא הבנתי ....

גרים שם אי אלו מליונים כך שבטוח שמישהו כבר הגיע לשם ....
למקומות הללו ....הרנן קורטז אולי ...

נראה לך כי מדובר באיזה רחוב צר שכולם חייבים לעבור בו , או במסלול קבוע ...בו כולם עוברים ?

מדובר באחת המדנות הגדולות בעולם מחיקו , ואחת המענינות ביותר ,ומהרבה בחינות אחרות קובה לא פחות מענינת ,אז נראה לך שאפשר לארגן טיול משאלות בפורום ... ?

ספר חביבי אם אתה רוצה לנסוע קנה ספר ורצוי שגם תקרא בו ..... , בלעדיו אי אפשר לנסוע לא לבד וגם לא בחבורה ענקית ...

sitvaniyot

New member
במקסיקו טיילתי פעמיים

אין בעיה לטייל לבד והכל פשוט וזמין כמו בכל ארץ מודרנית בעולם. הלבד לא צריך להוות שיקול בתוכניות. בקובה לא הייתי.

KingElvis

New member
קצת על מרכז אמריקה

טיילתי לפני שנתיים במרכז אמריקה.
מקסיקו, גואטמלה, טיסה לפנמה, משם לקוסטה ריקה ולקינוח ניקרגואה.
בגדול,
אתה צריך לחשוב מה הכי מעניין אותך. אם לעשות סיווג מאוד כללי,
אז מקסיקו ענקית אבל האזור המתוייר ביותר שלה הוא בחצי האי יוקטן - מקום קלאסי למסיבות חיי לילה ובילויים.
גואטמלה היא מאוד נופית עם הרבה תרבות וגם הרבה טיולים יפים - הרי געש, מפלים, שווקים וכו'.
פנמה זה שיא הסטלבט (האיים של סן בלאס) ולא מעט חופים קריביים.
קוסטה ריקה היא המודרנית ביותר לדעתי, וגם יקרה יותר, אך יש לה טבע מדהים להציע עם המון בעלי חיים והמון טבע, והמווון חופים.
שם אפשר גם לשכור רכב בכיף.
ניקרגואה היא קצת בוליביה של דרום אמריקה - ענייה אבל הכי אותנטית. יפהפיה.
לא יודע כמה זה עוזר כי אני לא אתחיל לפרט על מדינה מדינה, אבל זה הכיוון הכללי.

מבחינת זמנים:
בין שבוע-שבועיים למדינה זה מספיק בשביל הרוב. אני עשיתי את הטיול עם חברה, במשך 3 חודשים.

מבחינת עלויות:
העלות הכוללת אצלנו יצאה כ-16 אלף לאדם (לא כולל טיסה). שזה בממוצע 40-50 דולר ליום.
קח בחשבון שטיול עם חברה יותר יקר, השכרנו רכב בקוסטה ריקה ושהינו בה שבועיים, טיסה פנימית,
ועשינו המון אטרקציות, בלי להתקמצן אבל גם לא התפזרנו. ככה שלהערכתי, אם אתה מטייל בצורה חכמה וסבירה,
5-7 אלף ש"ח אמור בהחלט להיות מספיק.
סיווג המדינות להערכתי הוא במקסיקו וקוסטה ריקה 50 דולר ליום
פנמה 40 דולר ליום, גואטמלה סביב ה30-35 וניקרגואה 20-25.
זה כמובן הערכה כללית.

תראה אם המידע עוזר לך ואם יש עוד שאלות אז בשמחה :)

natyh

New member
ואתה מתכוון כמובן לריביירה מאיה

של הא, שארט, טולום, פלאיה דל כארמן ,ססיאק , קוזמל, ציצאן איטצה , איסלה מוחרס , הומבולט , קנקון , סינוטס ,גן עדן עלי אדמות , שכחתי משהו .... ?

למעלה