מרכבות האלים

guylev2

New member
מרכבות האלים

השאלה שלי היא בקשר לספר "מרכבות האלים" של אריך פון דיניקו.. קראתי את הספר ומאוד אהבתי אותו, למרות שמצאתי כמה שאלות לא פתורות, אבל בכל זאת..... רציתי לדעת אם יש עוד כל מיני דברים כאלה מוזרים ולא מוסברים כמו הדוגמאות בספר (אני אתן דוגמא אחת: בפירמידות שבצרים, שכידוע לא נבנו לא היום ולא אתמול, כשלוקחים כל אחת מהיפרמידות ומכפילם גובה בהיקף (או משהו בסגנון) מקבלים את המרחק המדויק מאותו המקום לירח)(טוב נו עוד דוגמא: בני המאיה, שחיו לפני אלפי שנים, פיתחו לוח שנה אסטרונומי לכוכב הלכת נגה, לתקופה של 235 שנה קדימה אם אני לא טועה) מצטער שהדומאות לא מדוייקות, אבל נראה לי שהבהרתי את העקרון.... בקיצור מה שרציתי זה דברים דומים לדוגמאות או לתאורייה....

guylev2

New member
קישור

ראיון עם אריך פון דניקן מתורגם לעברית: http://www.bendov.info/heb/mys/daniken.htm#talk באותה הזמנות עוד דוגמה מהראיון: אנשי שבט הדוגון האפריקאי ידעו על קיומו של כוכב השבת סיריוס B, שאינו נראה בעיין. איך יכלו לדעת זאת?

תיקתקית

New member
../images/Emo45.gif קראתי את המאמר, מעניין

חבל שאת הספר לא קראתי. איכשהו רקאתי המון ספרים בילדות, אבל על החשובים באמת הצלחתי לדלג...

הספרים שלו הם שטות אחת גדולה

האיש הוא שרלטן מקצועי. למשל המדידות שלו לגבי הפרמידות, התבררו פשוט כלא נכונות. חלק מהדברים שהוא טוען שהתגלו באתרים ארכאלוגים התבררו כזיוף פשוט. לחלק מהעמים העתיקים היה לוח שנה, והם עקבו אחר מסלול הכוכבים, אבל זה לא מוזר או מיוחד (כמובן שהסקרנות הטבעית שלהם היא המופלאה). כל התחום הזה של הפסאודו-מדע, כמו קריאת מחשבות, חוצניים או אורי גלרים למיניהם מעולם לא הוכח (ולדעתי לעולם לא יוכח) מבחינה מדעית, ולא בגלל שאין לנו את הכלים לבחון את האמיתות שלהם, אלא שאלה פשוט אנשים שטועים במקרה הטוב, ושקרנים במקרה הרע. Because a good magician can do something shouldn't make you right away jump to the conclusion that it's a real phenomenon Richard Feynman הומר

שטויות

כן כן, אתם, המדענים, המגניבים, השולטים והמנופחים חושבים שדרך המחשבה שלכם היא הכי נכונה, יש לי חדשות בשבלכם: כולכם, אבל כולכם חבורה של מטומטמים! אם אתם חושבים שאתם המצאתם את הסקרנות ואת המחקר, אתם טועים, במשך כל התרבות המוכרת לנו, אבותינו חקרו והסבירו תופעות טבע שונות ומשונות, כן, כולל אלו המדברות על טלקינזיס ושאר ירקות. אתם, פוסלים את הישן ותומכים בחדש, אבל אתם שוכחים שכל תאוריה, נובעת בד"כ ממחשבה מעמיקה וכנראה שהיא בחלקה לפחות נכונה. אני יודע שאני לא אגיע לדבר ע"י אמירה, אני עושה את זה יותר בשביל עצמי, אבל אני יודע, שבעוד עשר - חמש עשרה שנים אני אעורר מהפכה בעולם המדע, או לפחות מקווה כך... ואני לא חושב שזהו פרץ של שיגעון גדלות, זה פרץ של רצון להתקדם, מה שאתם כנראה איבדתם כשסמתם את תעודת בוגר האוניברסיטה שלכם על המדף.

וואו, אף פעם לא קראו לי מגניב...

מצד שני הרבה פעמים קראו לי מטומטם כבתבת "אבל אתם שוכחים שכל תאוריה, נובעת בד"כ ממחשבה מעמיקה וכנראה שהיא בחלקה לפחות נכונה" זה יפה ונכון, אבל זה שמישהו השקיע מחשבה (ואני לא מזלזל בזה) זה עדיין לא הופך משהו לנכון - ראה מקרה מונטי פייטון (הגהיע הקדוש) לגבי הבחינה האם אשה מסוימת היא מכשפה... הומר
נ.ב. בהצלחה במהפכה

New member
פעם גם האמינו שהעולם שטוח...

ושישנם ארבע יסודות, ושדיכאון נגרם כתוצאה מ"מרה שחורה" (בלועזית מלנ-קוליה) ושחיים יכולים להיווצר ספונטנית. אבל מה לעשות, התארויות נבחנו בצורה המדעית ובמבחן הזמן ורק אלו שהיו נכונות החזיקו מעמד ואלו שלא פינו את דרכם לתאוריות אחרות שכן. ואין הדבר כך רק לגבי דברים שתמיד פקפקו בהם. אפילו דברים שזמן רב נחשבו כאמיתיים ומוחלטים שונו במהלך ההתקדמות המדעית ולדוג' אפשר לקחת את המכניקה הניוטונית ששונתה בעקבות התגליות שנעשו בתורת היחסות ומכניקת הקוונטים. הטעון שמשהו נכון רק בגלל שאחרים שוללים אותו הוא טעון חלש בעליל. אם באמת יש משהו שנראה לך נכון, לך חפש עובדות ונתונים שאינם ברי הפרכה, והסברים מדעיים (שמבוססים גם על דברים שהוכיחו אותם בעבר), וכל דבר אותו אתה יכול להוכיח כנכון או אף כסביר ומי יודע אולי בבוא הזמן תצליח גם אתה להראות ש"אף על פי כן נוע תנוע" (אני מקווה שכולם מכירים את הציטוט הנ"ל). השיטה המדעית מעולם לא נכשלה , אולי לקח זמן רב לגלות דברים בעזרתה אך כל התצלחות המדע נובעות באופן ישיר משימוש בשיטה הזו. שא ברכות, אבירם

the new L

New member
ובכן

חיים אכן יכולים להיווצר ספונטנית, פשוט ההסתברות לכך היא אפסית

נֵץ

New member
אני לא מבין

אז איך טוענים המדענים שנוצרו החיים?

באותה מידה..

אתה יכול לטעון שאפשר לירות פגז תותח שיפגע בקיר אבל ישאיר אותו שלם, היסתברות כ"כ קטנה הופכת בשלב מסויים ללא מעשית.

למעלה