מרינה בפאפוס-פרטים

מרינה בפאפוס-פרטים

שוקל ללהפליג לפאפוס ומשם ללימסול , לרנקה וחזרה לארץ. איך המרינה בפאפוס? איך אפשר להתקשר למנהל המרינה? האם יש מקומות עגינה לאורחים(לא על עוגן באמצע הבריכה). איך השרותים ? אודה לכל בעל ידע ונסיון . רמי

מממ....

1. וודא כי הנך מבין את הכניסה לפפוס-לא מעט ספינות טבעו על הסלעים לפני הכניסה. 2. דע כי מעבר המרינה למרינה בקפריסין,מצריך לבצע ביקורת יציאה מהמדינה וכניסה מחודשת במרינה הבאה. כמובן שכל התהליך כרוךבתשלומים. 3.תשלומים-יש תעריפים שונים לארות הכניסה והיציאה,לפי שעות היממה. 4.טלפון-חיפשתי ולא מצאתי-נסה בפיילוט בוק.

איה01

New member
עגינה בפאפוס

צאו מהפניקה בקשר לסלעים של פאפוס. אין שום בעיה להמנע מהקרבה אליהם,שימוש מושכל במפת ניווט מספיק בהחלט. לגבי המרינה בפאפוס , לצערי אין ממש מרינה , מקומות העגינה הבודדים שהיו מוקצים לאורחים, הולאמו ע"י סירות הצ'רטרים המסחריות. כך שאין אפשרות אפילו לעצירה ליד מזח. מכיוון שלא היה מקום גם לזריקת עוגן, האפשרות היחידה שהוצעה לנו ע"י משמר החופים,בחוסר רצון מובהק, היתה הקשרות לדופן ספינת מחפרון...,לאחר מספר נסיונות ויתרנו באכזבה על התענוג והמשכנו למרינה המושקעת בלימסול. בקיצור נכון לנובמבר האחרון, עדיף לוותר על העגינה שם. אבל מאד מאד מומלץ לבקר בעיר!

אין כיף לעגון בפאפוס

גם כניסה קשה, גםאין מקומות עגינה. ממליץ לך לעגון בלימסול , ולצאת לשייט לכיוון מזרח ולעגון בפרוטאראס על עוגן ליום יומיים לחזור ללימסול ומשם לבצע יציאה. זה אם אתה מתעקש לשוט לאורך החופים. אני נוהג לעגון במקום אחד ולטייל באוטו. בילוי נעים והפלגה בטוחה.

amng

New member
בעיקר אין בפאפוס שירותים ומקלחות

יש שירותים ציבורים מאחורי המסעדות במרינה ומקלחת אפשר לעשות בחוף הרחצה הציבורי טווח של 5 דקות הליכה תמורת כמה סנטים(פאונד קפריסאי) שצריך להכניס למכונה ,אבל הפאבים טובים בשעות מאוחרות ויש הרבה אוירה אירית . יפה ונעימה מאד

zina71955

New member
עגינה בפאפוס.

א. מה שכתבה איה-1 נכון. הכניסה מסודרת עם שני מצופי כניסה מנצנצים אדום/ירוק . במזג אויר סוער מערבי או דרומי מערבי צריך להזהר בכניסה משובר הגלים העתיק הנמצא כ 50 מטר צפונית למצוף הכניסה הירוק (ימני). הסלעים המסוכנים של Mulia Rock שגבו בעבר מספר יכטות טבועות, כולל ישראליות, מסומנים בטריפוד גדול לתצפית יום ומוארים במגדלור לבן בלילה. ב. מקום עגינה. קשה. צריך לנסות ל"התברג" היכן שאפשר. לפעמים יש מקום לא רע כשסירה או שתיים שיש להן מעגן קבוע יוצאית לכמה ימים. כשאתה נכנס תתקרב לרציף וקרא ל טוני האחראי על העגינה הוא יעזור לך. ליום/יומיים לא היתה לי בעיה So Far . ג. פרוצדורה: המדוייק בנושא הוא כלהלן. נמל כניסה, פפוס או אחר. משטרה 24 שעות ותמיד נחמדים ועוזרים. מנהל נמל או מרינה 0800 עד 1700 שני עד שישי. בסוף שבוע או חג סגור. מכס 0800 עד 1430 שני עד שישי מעבר לזה באים ואתה משלם שעות נוספות 20 עד 25 פאונדס קפריסאים. מסקנה: תבוא באמצע השבוע בין 0800 עד 1400. לגבי יציאה מקפריסין אפשר לצאת בסוף שבוע ללא תשלום בתנאי שתעשה את הליך היציאה יום קודם לכן כולל תשלום לנמל. בין הנמלים אין חובת מכס בכניסה, אבל צריך Clearance מהמכס אחרי שנכנסת. אחר כך התייצבות במשטרה ובמשרדי המרינה. ד. רב חובל הנמל ומנהל נמל פפוס הוא איש נחמד ועבדקן ששמו Isaia (אני קורא לו ישעיהו) מספר הטלפון שלו 0035726946840 . ה. פפוס הוא מקום נחמד אבל יקר יותר ומתוייר מלרנקה. התשלום בנמל הוא בערך 8.5 פאונדס ל 5 ימים. יש אוכל טוב אבל אל תיכנס למסעדות שבנמל. יש שתיים מצויינות ולא מתויירות כל כך על יד הכנסיה החדשה שנבנית, כ 15 דקות הליכה מהנמל. פיתוח: נמל פפוס לא יפותח לצורך מעגנת יכטות. במקום זה הם החליטו להקים מרינה מסודרת של רשות הנמלים במעגן הדייג של לצ'י Latzi במפרץ הנמצא בצפון מערב האי, כ 30 מייל מפפוס בים. המרינה צריכה כבר להיות גמורה ולהכיל כ 100 מקומות עגינה. זה אזור יפה מאוד והמעגן בטוח מאוד. אני הייתי שם פעמיים ונהניתי מאוד.

למעלה