מרינה בחיפה

• פותח הנושא lizlu
  • פורסם בתאריך

lizlu

New member
מרינה בחיפה

מרינה בחיפה = פתוח והרחבת המעגן הקיים קרי מעגן "שביט" בפארק הקישון. רק על זה אנו נלחמים!!!

כדי לקדם משהו במדינתנו יש לקום ולזעוק ורצוי זעקת רבים לא יחיד. חברים השטח המדובר שייך לחנ"י = חברת נמלי ישראל, נכון המעגן הוא עצם בגרונם, אין להם עניין בניהול מעגן כלי שיט קטנים - לא כלכלי, לא ריווחי, וחנ"י חייבת להראות בדוחותיה רווחים, נקודה שכולם מסכימים ואין טעם להמשיך לדון בזה.
את האין בררה של חנ"י אפשר לנצל לטובתנו. המקום כבר קיים, ניתן להרחיבו, ניתן להפכו למרינה היודעת לתת שירותי מרינה קרי מספנה, אחסנה יבשה, הגדלת מספר כלי השיט, קליטת שייטים ושיוטים מרחבי העולם.....לחץ ציבורי יצור לחץ על הרשות המקומית שזו תבין שגם עליה להירתם ולעזור בנושא הקבור כבר עשרות שנים במגרות אפלות.

דף הפייסבוק, החתימות שנאספו פה, הפגישה המוצלחת במעגן פתחו דלתות רבים ויצרו מצב בו הגורמים הרלוונטים, רספ"ן, חנ"י , רשות נחל הקישון, עיריית חיפה יושבים יחד על מנת לקדם את הנושא עוד בדורנו.

ושוב יקומו כמה ויאמרו אבל אפשר בבת גלים, אפשר בחוף השקט, אפשר במקום בסיס חיל הים.....לא רלוונטי לדורנו. רלוונטי מעגן הקישון.

אז בואו נתאחד לקול אחד, שייטים, תושבים, בעלי עניין בתחום השייט, המשיכו לחתום פה בפורום או בדף הפייסבוק=די לחלום - מרינה בחיפה.
מנצלת דף זה להודות למגזין כחול על הכתבה המפרגנת והתומכת, מבקשת מכל בעלי העניין להירתם ולעזור בהפצת הנושא.

ב-18 לחודש הצלחנו לארגן פגישה על שולחן אחד עם כל הגורמים שנקבתי לעיל, זה לא היה פשוט, כשרוצים משיגים!!!

חוזרת ומדגישה- החלטת ממשלה 3454 מיום 10 יולי 2011 תכנית לניקוי נחל הקישון מזיהום - סה"כ יתוקצב 220 מיליון שקל....עבודות הניקוי החלו....חשים בשינוי.
חוזרת ומדגישה- מבקר המדינה - לתת מענה דחוף ומיידי למצוקות מקומות עגינה בפרט במעגן הקישון "שביט" שבחיפה.

לפני כשבועיים חנ"י כבר הגישה תכנית רעיונית ראשונה להרחבה והוספת מקומות של כ-250 כלי שיט נוספים וקבלה אישור מרספ"ן- רשות הספנות והנמלים (הרגולאטור של חנ"י) להמשך תהליך, תכנית כלכלית, סטטורית וכו'....

אז אל תגידו שדברים לא זזים....בבקשה הגענו עד פה בעזרת מאמינים רבים אבל זקוקים לעוד ועוד....

מתארגנים לפגישה חוזרת של התומכים, על כך נודיע בנפרד.

תודה, אליזבט לוסקי, האחת שהפכה תחביב למאבק:)

טל פש

New member
הרחבת מעגן שביט- אולי עכו?

הי אליזבט,
אני מאוד מעריך את המאמצים שאת עושה, וגם חתמתי על העצומה וגם שלחתי לחברים שיחתמו.
למרות זאת יש לי הצעה חילופית (במידה וזאת תיכשל).
מרינה בעכו.
שימי לב כי היום עכו היא רק 12 דקות מחיפה.
בנוסף זה פרוייקט הרבה יותר קל.
בברכה
טל

roni61

New member
מרינה בעכו-יוק

טל , לצערי כמו לצער רבים אחרים נמל עכו לא יגדל בעתיד הנראה לעין.
הייתה תכנית יפיפייה לתוספת 300 מקומות עגינה בעכו , שהושקע בהכנתה ממון רב- אבל בוועדות התכנון הארציות היא נפלה חלל לטירוף הירוק בשילוב נציגי רשות העתיקות ( שלהם יש מקום עגינה במרינה אחרת), משרד התיירות ( שעכשיו מתכוון לקחת כמה מקומות עגינה מהמעט שיש בעכו) וגורמים נוספים.
לכן מי שרוצה להרחיב את עכו- כדאי שיתחיל עם הירוקים.

טל פש

New member
מרינה בעכו

אני לא מכיר את הפרטים - וחבל,
בכל מקרה, ההתנגדות של הארגונים הירוקים (ואני כמובן מצטרף אליהם) היא בד"כ לא להקמת המרינה, אלא לפרוייקטי הנדלן שנלווים אליה (בכאילו).
כלומר - שבמקום מרינה מקבלים קניונים ובתי מגורים על החוף - המרינה זה רק תירוץ בשבילם.
טל

sun day

New member
היום שמעתי הגדרה נאה

הים הוא של כולנו כמו שהמדרכות הן של כולנו.
אז לפעמים באמת מעצבן ההערות הללו כאילו ה"ירוקים" מונעים את חדוות העגינה.
הייתה פה הערה לפני כמה זמן עד כמה נפלא בקפריסין,אז רק לידיעה שם העסק מתנהל כמדינת עולם שלישית ואת הבכי שיגיע ובוא יבוא בעתיד יוכלו כמה קפטנים פה לאכול את הכובע.

בינתיים ראיתי שבאשדוד יש המון מקומות עגינה

אבל המדרכות לא נוצרו בידי אלוהים חיים....

בדיוק כמו המרינות.
מדרכות עושים בני אדם! היכן שיש נדל"ן

sun day

New member
כשתביא הוכחה שאלוהים חיים....

זה רכוש הציבור וזה רכוש הציבור . די נמאס כבר מחבורת אנשים איגואיסטית שנוטה לחשוב שהתחביב שלה עולה על הצרכים של הרוב ובעיקר על הצורך המיידי ,כאן ועכשיו. אני רוצה שלצעצוע שלי יהיה מקום חניה על חשבון היכולת של אלפים להנות בדיוק מאותה פיסת חול וים.
יש אלטרנטיבה והיתה יכולה להיות בארץ מעגנה אחת גדולה בלי להפריע לאף אחד ועוד כמה מעגנות קטנות לכלים קטנים שרובם בהספנה יבשה ותופסים מעט מקום.משרתים את הציבור ופתוחים לכל.

אין מקום,וצריך להפנים את זה. אין מקום למרינות לאורך החוף. כשאין מקומות חניה עוברים לאופנים או לקאר2גו .

המקום היחידי שמרינה גדולה ואפשרית בלי לגדול מהציבור כלום זה בקישון.
וכולה המרחק ממרכז הארץ לקישון הוא שעה נסיעה.
באשדוד ואשקלון יש המון מקום פנוי.

מפתיע אותי, שאת טוענת שצרכני השייט הם...

אגואיסטים!
יש המון דו-ערכיות (בלשון המעטה) מצידך כמו גם אותו בכיר בירוקים שעוגן בהרצליה.
כמו שבונים מדרכות ע"פ הצורך, כך גם יש צרכני "תרבות" אחרים ומרינות הם חלק מתרבות הפנאי המקומית והתירותית.
.
נכון להיום, הצפון משווע למקומות עגינה, וגם הרחבת מעגן השביט תהיה פתרון זמני ומוגבל מעיקרו, כי לא יוכלו להרחיב יותר בעתיד.
.
ומרינה היא לטובת הכלל, גם לכלל העיוור! (דו משמעי, תחשבי על זה שבוע)

sun day

New member
הלל לא עיוור

וכשאין מקומות חניה בעיר זה לא אומר שחייבים להוסיף עוד מקומות חניה על חשבון המרחב הציבורי.אנשים לאט הפנימו את זה ומי שלא עושה שימוש יומיומי ברכב כדי לנסוע מרחקים ואו יש לו אפשרויות אחרות שממלאות את צרכיו ,לא מחזיק רכב .
זה מן טרנד עולמי שכזה, המון אנשים היו רוצים שהאוטו שלהם יחנה קרוב מתחת לבית ,זה לא אפשרי,אותו הדבר בענייני היאכטות. רוב היאכטות עוגנות ולא הרגישו פעימת מנוע חודשים . הצורך ליאכטה הוא לא עולה בקנה אחד עם הצורך לשוט. ישנן דרכים נוספות להתענג על אהבת הים והשיט .מלבד לחלום על יאכטה שתעגון ליד הבית ותתפוס מקום ותגזול מהמון אנשים אחרים פיסת ים ותפגע במרקם של החוף והים .

זה מזכיר לי את השאלה שעלתה כאן אם אפשר לשוט בסירה של 30 פיט לקפריסין. פתאום סירות נחמדות בגודל הזה כבר לא נראות בעלות יכולת למלא את יעודן ,לשוט והן לא סקסיות מספיק במעגנה האקסלוסיבית.
וכן אני יכולה גם לאהוב לשוט,גם להאמין שלא חייבים להיות חזירים.

בתכלס יש בארץ מעט מאוד אנשים שבאמת שטים .

ומרינה ליאכטות לא זהה למעגנה לכלים קטנים ,אפילו שיעגנו כדרך קבע במים. ומשטח להורדת סירות שבעגינה יבשה .

roni61

New member
את לא באמת שייטת- למה את כאן?

סן דיי- זו לא את שהזמנת אותנו להצטרף לשיוט המחאה לפני כמה חודשים????
גם שמורת טבע אפשר לעשות אחת גדולה מאד אפילו ומי שרוצה לטייל בה- שייסע אליה, אבל זה לא קורה וקיימת פעילות ענפה להכרזת עוד ועוד שמורות- זה כן לגיטימי???????????
זה ממש לא לציבור הרחב- תבדקי כמה עולה כניסה לשמורות הטבע- בשום מרינה לא גובים דמי כניסה מהציבור שמגיע באלפיו לטייל בהן ולהנות מנוף המפרשיות, לשבת בבתי קפה ומסעדות.
הנוער שמקבל חינוך ימ באלפיו במרינות הוא לא ציבור בעיניך???
למה את קוראת בדיוק מעגנה לכלים קטנים???? תספרי לנו היכן יש כזו???
75000 משיטים הם ציבור קטן בעינייך???? ולא ספרנו את בני משפחותיהם שגם נהנים להפליג מפעם לפעם.
ומהיכן התפיסה שמרינה גוזלת חוף ים מהציבור?????????, זו אינה שמורת טבע שפתוחה רק למי שמשלם, למרינה יש כניסה לככככככככככוווווווווווללללללללללללםםםםםםםםםםם.

מכיוון שאני מכיר את הגברת אישית...

אני יכול להעיד שהיא צרכנית שייט ובוגרת אגודת שייט, כמו כן יש לה ילדה שמפליגה ומתחרה באחד המועדונים הגדולים בארץ. (אני מתנצל מראש באם עשיתי איזה שהוא OUTING לגברת)
לכן תמוהות בעיני טענותיה?! (דו-ערכיות, כבר אמרנו?)

sun day

New member
מה הקשר בין לשוט

ובין חדוות הרצון לעוד ועוד מעגנות בכל פינה לא אפשרית?
יש רצוי,יש אפשרי ויש לא אפשרי ולא רצוי.
ויש די והותר עבור כולם.
אשדוד מלא מקומות חניה פנויים כנ"ל אשקלון.
ולבחור שהגיב,בכל מעגנה שפועלות בו אגודות שייט קיים סכסוך ואי נחת מעצם קיומם.
כל מרינה היא עסק כלכלי בידים כאילו או אחרות שישמחו להעיף את כלי השייט הקטנים .הרבה יותר שווה בית קפה מכמה סירות שתופסות מקום. ומעט הילדים שמסתובבים להם בין הרגלים. זה איכשהו לא הולך עם האידיליה שאתה מדמיין.
נכון אין אזורים מוסדרים לירידה נוחה לים לכלים קטנים ,אם נקרה 20 נקראת קטנה... . ואין עידוד לספורט ימי .
אבל אם הרצון ליבש ים ולבנות מגדלים ,כמו בחדרה ,כמו בעכו כמו בחיפה ,אז רק בקטנה חוץ מזכות הציבור לשמור לעצמו כמה מ"ר של חוף שעוד נשאר גם קצת אפשר להתחשב באקולוגיה וטבע.
ומי שמדמיין לו שגשוג כלכלי בעקבות מרינה שיקפוץ לקניון ארנה ויגלה כמה הוא לא משגשג וכמה עלוב ומסכנה המרינה באשדוד ואיך בתל אביב כיכר אתרים מתהדר ברקבונו ואיך ריקה המסעדה במרינה תל אביב שאין בה שום דבר עממי,

אני יכול להעיד על עצמי...

שכילד בתחילת דרכי בשייט, הייתה בקישון, וללא התשתית שהייתה שם, לא הייתי ממשיך.
כמו כן, כל מי שהילדים מפריעים לו, שיקפוץ!
בזמנו, מרינה ת"א נבנתה לאגודות השייט במקום!
כל מרינה חדשה! מחויבת לתת 5% מהתשתית ומהמחזור לטובת מועדוני השייט (תקנה קיימת).
והנדל"ן שמסביב? איך הוא מתנהל? לא מענייני! כל זמן שהוא משרת את המטרה בצורה כזאת או אחרת, כמו המדרכות שלעיתים מפריעות לי, למרות שכאב לי בדיוק כמו לך נושא ההזנחה.
.
אני חוזר איתך לצפון, יש ביקוש הולך וגדל למקומות עגינה!!! אם את יכולה?! להוביל פתרון מעשי? את מוזמנת ואני אתמוך בך.
כל התלהמות שלא תורמת לעיקר, פוגעת לטעמי ברוח הפורום ומטרתו (קידום ופיתוח השייט בישראל).

תוספות והשלמות....

30 פיט לא אטרקטיבי כי משרד התחבורה לא ממהר היום לתת כשר שייט לחו"ל לסירות מתחת ל-7 מטר. אני (ואת?) גם הפלגנו בצעירותינו לחו"ל בסנוניות ולוויתניות, אז מה? היום בגילי אני מעדיף לעשות זאת ביכטה מפנקת 50+ פיט ולא בצורה ספרטנית כמו בצעירותי.
.
וזה שיש "מעט" שייטים, אם יהיו מרינות יהיו עוד שייטים, שיגיעו מאותו מקום שבו גדלו ילדינו, ועוד מרינות יתנו עוד אמצעים ותשתית למורשת החינוכית שאני רוצה למען הדורות הבאים.
.
מצידי, שבכל עיר, כפר וקיבוץ לאורך חופי ישראל תהיה מרינה ל- 500 עד 1000 כלי שייט, עם אופציה להרחבה בעתיד!!!

sun day

New member
למה כמה

ילדים ששטים בארץ יש? כי אין איפה? יש ויש מספיק ,כמה ילדים שטים בעכו? מכל חוף אפשר להוריד סירת לייזר למים,באמת בגלל השייט הספורטיבי מפנטזים על מרינות?
אתה באמת נהנה יותר על יאכטה 50 פיט?

למעלה