מריחת זמן

BellA עלמה

New member
מריחת זמן

מה עושים? יום נמתח כמו גומי ואתה פשוט לא עושה כלום, למרות שיש המון מה לעשות. לימודים- מבחנים שמתקרבים חומר להכין לעבודה סידורים שצריך לעשות היום נמרח לו בחוסר מעש מעצבן.

שחיקה?

לי זה קורה המון בתקופה האחרונה. החל מסידורים וכלה בלימודים. היו מספיק ימים שפשוט לא עשיתי בהם שום דבר, היה מצב של חוסר תפקוד טוטלי. - זה נורא. גם היום לא עשיתי שום דבר. רק דברים קטנים "ושוליים". פשוט צריך את הימים האלו של המנוחה. (זה לאו דווקא קשור לADD תמיד). ואם את חייבת לעשות משהו ולא יכולה להרשות לעצמך יום של מנוחה (כאילו היית ביום מחלה שבו את חייבת להיות במיטה ולנוח בעיקר), פשוט תחלקי את המטלות שלך למשימות קטנטנות. או פשוט לבחור מבין המטלות הכוללות את הקלות יותר ולשבץ אותן מעטות בכל יום מימי השבוע. זה דבר שלי עזר בשבוע שעבר.

מוכר לי מאוד ../images/Emo10.gif

זה נובע לדעתי משחיקה פיזית ונפשית, שכבר אין כוחות לכלום ואז הכל נמשך... בגלל זה כרגע מתלבטת אם לנסוע לסמינר וללמוד שם, ואז בטוח שאני אלמד אבל אולי יהיו הפרעות של אחרים שילמדו, או להישאר בבית וללמוד... עדיין מתלבטת בעניין- מה דעתכם
כי בבית אני מורחת את היום ויוצא שבקושי לומדת...

BellA עלמה

New member
אישית אני מעדיפה ללמוד בספריה

העירונית כי לפחות שם אין לי גירויים אחרים(כמו מחשב) או טלפונים וכו

תמיד עניין אותי לדעת למה זה קורה

למה אני מעדיפה הרבה פעמים לשבת בחוסר מעש (או מול הטלויזיה) מאשר לעשות משהו פעיל. כשעושה משהו פעיל - זה עושה לי כ"כ טוב. אולי זה קשור לבריחה מהתמודדות?

BellA עלמה

New member
לא יודעת

אולי זה פשוט חוסר חשק למשל מעדיפה לא לעשות כלום מאשר ללמוד או לצאת עם הכלבה למרות ש2 יתנו לי הרגשה טובה.

sunshine2004

New member
מה עם קצת חופש??

לפעמים הנפש והגוף זקוקים לחופש... מהאינטנסיביות והשיגרה והפעילויות של היום... התמודדות היא יום יומית...אבל עדיין...היא מתישה לפעמים...ואז צריכים חופש ממנה...

מה שמוזר הוא

שחוסר החשק לעשייה קורה בד"כ כשיש הרבה חופש. דוקא כשיש הרבה עיסוקים, אז הם "מצרפים" אליהם עוד חברים.

sunshine2004

New member
מבחינתי...

כשיש הרבה עיסוקים...אז זה "מדבק"...עיסוק מביא עיסוק... וכשיש חופש אין חשק לפעמים לעשות שום דבר... זה מאוד נכון...ובטח יש לזה הסבר פסיכולוגי כלשהו שאני לא יודעת
לילה קסום להבה...

למעלה