מריחואנה בקנדה..?

Slash1910

New member
מריחואנה בקנדה..?

שמעתי הרבה פעמים מאנשים שונים את זה.. ובמקרה היום גם קראתי את הכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4172353,00.html אם תשימו לב, למטה רשום: "עוד מצאו החוקרים כי לעומת האוסטרלים, רק 7% מהאמריקנים צורכים מריחואנה. זאת למרות העובדה שארצות הברית נמצאת בצפון אמריקה, אזור שבו - אם תופסים אותו כיחידה אחת - 11% מהאוכלוסייה משתמשים בסמים כאלה." מן הסתם ששאר צפ' אמריקה זה קנדה.. כל צפון אמריקה ביחד 11% וארה"ב לבד 7%! אני לא גאון מתמטיקה אבל אני מבין שקנדה מקפיצה את האחוזים לצפון אמריקה.. אגב, אם אוסטרליה וניו זילנד צורכות הכי הרבה בעולם וגם בקנדה צורכים הרבה- לדעתכם זה צירוף מקרים ש3 המדינות עם האנשים הכי נחמדים בעולם צורכות את זה?

dannyk27

New member
לצורך התיקון הגיאוגרפי

גם מקסיקו היא חלק מצפון אמריקה. עובדה שיש לקחת בחשבון בכלל.

WarrenBuffett

New member
שיעור קצר בגיאוגרפיה ובמתמטיקה...

פורמאלית, צפון אמריקה מורכבת מהמדינות הבאות: ארה"ב, קנדה, מקסיקו + מה שנקרא לפעמים אמריקה המרכזית: קוסטה ריקה, גוואטמלה, בליז, אל סלוודור, פנמה, ניקרגואה והונדורס. אם צפון אמריקה היתה רק ארה"ב וקנדה, ואם בארה"ב יש 7% משתמשים וכולל קנדה זה 11%, אזי מתמטית בקנדה היו צריכים להיות כ-50% משתמשים... בכל מקרה, בונקובר בה אני גר, אני מתקשה להאמין שיש פחות מ-10-15% המשתמשים בתכיפות יחסית במריחואנה (וכמובן אחוזים הרבה יותר גבוהים של מתנסים בעבר ובהווה). כמעט ואי אפשר לצאת החוצה בלי להריח את הריח המוכר והנעים שלה באוויר (אם רואים סיגריה דולקת בונקובר, רוב הסיכויים שזה לא טבק רגיל...).

WarrenBuffett

New member
תלוי בנקודת הפתיחה של המוח...

וברצינות, במילה אחת: לא. בשתי מילים: לא, אבל. המריחואנה משבשת זכרון, קוארדינציה ותחושת מציאות, בטווח של עד מס' שעות מעת השימוש בה. לא ידוע לי על מחקרים מבוססים ולא משוחדים שהצביעו על נזקים בלתי הפיכים למשתמשים סבירים (כמה צינגלה בסופשבוע ו/או באירועים חברתיים). וחוץ מזה, פילוסופית ומעשית, מה עדיף? מטומטם ומאושר או חכם ומדוכא?

אני מכיר פרופסור באונ' ת"א, לא שמרן כלל שטוען

שהגראס גורם לנזק בלתי הפיך. או אם אתה רוצה, גורם לשינוי בלתי הפיך.הפרופסור הזה, ידידי, חוקר מוח והשפעת חומרים עליו. שאלת הטמבל השמח והפיקח המדוכא היא שאלה קשה. למשל, אבן בשדה לא יודעת שום דאגה. בינתיים אני משיג את הטימטום המאושר מסקס, לא מעשבים
ואני רוצה להאמין שהטימטום הזה הוא כן הפיך בסוף היום (או הלילה).

WarrenBuffett

New member
בתור מי שידיעתו בביולוגיה וכימיה התמצתה

בלימודים תיכוניים ותו לא, אין לי שום יכולת או רצון להתווכח עם פרופסורים (האם מדובר בפרופ' משולם שאני זוכר את התעסקותו בנושא עוד מהארץ?). עם זאת, אני מאמין שכמו בדר"כ, מילות המפתח הן מינוונים ותכיפות. אני קצת מתקשה להאמין שמשתמשי סופ"ש מזדמנים, דופקים לעצמם את המוח בטווח הארוך. אבל לך תדע. בכל מקרה - סקס עדיף!

dekelsgi

New member
אני שמעתי שעדיף שילוב של השניים

המביא לתוצאות מפתיעות. אין מחקרים שמראים נזק כי המדענים \רופאים הדגולים לא ממש מבינים איך כל העניין עובד . כל שבוע תאוריה חדשה . התרופות החוקיות גורמות נזקים נוראים. אלכוהול מזיק מאד וזה לא ממש מרתיע אף אחד. כל העניין עם המריחואנה הוא דימוניזציה של שלטונות ה"חוק" האמריקאים שכמובן אינם נגועים בהשפעה של איגוד מגדלי הכותנה ,טבק י,צרני התרופות הפסיכוטיות ו או יצרניות האלכוהול. אין מחקר אחד שמוכיח שמריחואנה בשימוש מתון גורמת לנזק ולעומת זאת דוקא המחקרים מראים שיש השפעה טובה בטיפול בבעיות רפואיות כאילו ואחרות. העשב משמש את המין האנושי כבר אלפי שנים ונראה שהיום יותר מתמיד. זה כאן וזה ישאר. חיקוק חוקים למיסוד העניין רק ישפר את המצב ויכניס מיסים לא מבוטלים לממשלת קנדה.

yhager

New member
קראתי פעם שהדה-לגליזציה של

מריחואנה נבעה מזה שהיו צריכים למצוא עבודה לפקחים אחרי תקופת היובש בארה"ב. טבק יותר ממכר מקנביס, ואלכוהול גורם יותר נזק. פה בעמק זה ענף הייצוא מספר אחד, ורק ברחוב שלי כ 50% מגדלים.. אמר לי פעם אחד השכנים "אוף, תליתי את הבגדים לייבוש ליד הקמין בסלון ועכשיו הם מסריחים ממריחואנה". שאלתי אותו "אתה מעשן בבית?" אמר לי "לא, ההורים שלי".

אני מכיר פרופסור שטוען הפוך

פרופסור רפי משולם, מגלה ה THC הוא בר סמכא גדול יותר מהפרופסור שלך והוא חושב ששימוש מתון במריחואנה אינו מזיק. מצד שני כולנו חייבים לזכור כיצד שימוש מופרז וממושך דפק את המוח לאריאל זילבר .

למעלה