מריוס שאלה לי אליך

ברבורה25

New member
מריוס שאלה לי אליך

אני תוהה לעצמי הרבה בזמן האחרון בנוגע לגיל החתונה. רציתי לשאול אותך סתם כי אני קוראת תגובות שלך ובגלל שאתה מאוד ענייני מתי אתה חושב שצריך להתחתן? יש טווח גילאים מסויים שאתה חושב שכדאי להתחתן בו?
יש לי מטפלת שתמיד אומרת לי שלא כדאי לי להתחתן לפני גיל 30 (כמובן במילים אחרות) אבל אני תוהה לעצמי מדוע
יכול להיות שזה אינדיבידואלי או שזה שלב מסויים של התפתחות בגילאי ה-20 שאדם צריך לעבור כדי להיות שלם עם עצמו?

אשמח לשמוע את דעתך ואת דעת אחרים לגבי זה=]

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי היא שאין שום חוקים

אבל קודם אסטה רגע לעניין אחר: בקשר למטפלת.

מאחר וציינת שהיא אומרת מה שהיא אומרת "במלים אחרות", כלומר באופן עקיף, אני מציע שתפתחי איתה פעם את השאלה בצורה ישירה. מה דעתה, ואם היא לא תסכים להביע דעה ישירה (מה שסביר להניח), שאלי אותה על יתרונות וחסרונות וכולי. תלחצי טיפה. היא בטח ילדה גדולה. היא לא תישבר.

למה? כי מנסיוני כמטפל, אני שומע המון ציטטות של מטופלים על מה שכביכול אמרתי בטיפול, וכמעט תמיד הן לא מדויקות, בלשון המעטה. זה אמנם טבעי וזה קורה בכל תקשורת אנושית מילולית ומופשטת, אבל זה קורה עוד יותר בטיפול, כשהנושאים קשים ומעוררי התנגדות. אנחנו כולנו שומעים דרך פילטרים. גם אני כמטפל לא לגמרי פטור מזה. גם לי יש לפעמים שמיעה סלקטיבית דרך הפילטרים שלי.
אז תשאלי אותה באופן הכי פשוט מה דעתה ולמה..

---

לשאלתך המקורית לגבי גיל החתונה: כמטפל אני חייב להניח שהשאלה שלך איננה כללית אקדמית, אלא בעצם מאוד אישית. את היית רוצה לדעת מה נכון לך. מה אני ואחרים כאן חושבים שנכון לך.
אני אפילו מעז לנחש (בפילטרים שלי) שאת מחפשת תמיכה כנגד דעתה של המטפלת. שאת כן רוצה להתחתן עכשיו או לפחות בקרוב. (בהנחה שיש מועמד...
)

התשובה שלי כן תספק אותך, אני מקווה, כי היא מאוד פתוחה. כאמור, אין חוקים.
כל מי שחושב שיש לו סולם לחיים, או שביל סלול, או תוכנית סדורה, או כל מבנה סדור אחר, טועה ומטעה.
כל התאוריות שקודם מבשילים ואחר כך מתפתחים ואחר כך שלמים עם עצמנו - הן כולן עורבא פרח.
הדרמה של החיים קורית יום יום, והרבה פעמים, אם לא ברובן, תכליתה העמוקה היא נסתרת.
המעשים מקבלים משמעות בדיעבד, ונכון שניתן לתת להם בדיעבד כל מיני משמעויות שונות.

בואי ניקח לרגע את פרשת אירן והפצצה.
מישהו באמת יודע מה יהיה? איך יראה המזרח התיכון בעוד עשר שנים?
כמה גורמים משפיעים על המציאות? 5? 10? 100,000? מן הסתם, הרבה יותר.
אם תשאלי האם אני לא מעדיף אירן בלי פצצה, אני אגיד לך בטח. אבל אני מעדיך עוד יותר עולם בלי אירן בכלל. ועולם בלי מדינות ערב בכלל. ובלי כל מיני מדינות צבועות אחרות. ובלי גנבים. ובלי חמסינים. אז מה? המציאות היא מה שהיא, ועוד לא נולד החכם שיודע מה יהיה בעתיד, ומה טוב יותר ליהודים או לעצמו. גם ראש ממשלה עם קול עמוק שקורא תדריכים מסווגים ומענע בידענות בידיים, לא יודע מה יהיה באמת. הוא רק עושה את עצמו.

ועכשיו נעזוב את אירן ונחזור לחתונה.
אין שום תוכנית מה נכון.
איש לא יודע מה יהיה.
יש בחורות שהתחתנו בגיל שמונה עשרה, עשו שלושה ילדים ואחר כך הפכו לעורכות דין מצליחות. לא המון כאלה, אבל יש. זה אפשרי.
ויש נשים שחיכו להבשלה עד גיל 40 עוד קצת, ולא יצא מזה שום גליק שלא יכול היה לצאת גם אילו התחתנו קודם.
יש כאלה שלא התחתנו בכלל ולא הביאו ילדים לעולם, והם מסופקות ומאושרות.
יש הכל.

יש תמיד צירוף נסיבות.
ובשורה התחתונה יש תחושת בטן.
החלטה טובה זה כשההיגיון והאינטואטיציה והרגש כולם מסכימים.
וכשהם לא, אז מתלבטים. או ממתינים. או הולכים לטיפול.

התשובה הנכונה לך חייבת להיות פרטנית ותפורה לך אישית.
טיפול הוא מקום מעולה לברר את זה.
אם טיפול אחד משאיר אותך בספקות, תמיד יש מקום לנסות אחר.

מקום מעולה אחר לברר את זה זו הודו. או נפאל. או דרום אמריקה. או אלסקה.
הבנת את הרעיון: להתרחק לחצי שנה לפחות (רצוי שנה) מכל המוכר, ולהכיר את עצמך במקומות אחרים.

אם זה לא ריאלי, שירה תשלח אותך לאשרם במדבר. 5-6 סופי שבוע שם, עם כל מיני סדנאות ואוכל בריא, מדיטציות ונשימות ורהבירסינג ואנא עארף גם יתנו משהו חדש לחייך.

ואם את רוצה לשאול יותר ספציפית על מצבך - אנחנו פה.

ברבורה25

New member
היי

חודש גם מספיק בשביל להתנתק?:)
אני מתחילה לפחד שלעולם לא אוכל להתאהב, אני רואה מסביבי את חברות שלי מאושרות וזה עושה לי רע בפנים...
עד עכשיו לא רציתי זוגיות כי הרגשתי שאני לא בשלה, אבל פתאום שאני רואה שלכולן טוב מתחילות לי התהיות..
מצד שני אני יודעת שיהיה לי קשה לתחזק זוגיות מכיוון שאני לא שלמה עם עצמי, אבל יש לי חברות שגם יש להן בעיות עם עצמן ומצאו זוגיות טובה אז אני לא ממש מצליחה להבין את כל העניין הזה

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב, אם ככה אני חושב שלא שאלת את השאלה הנכונה

באיזה גיל נכון להתחתן לא נראית לי השאלה הרללונטית פה.
השאלות שלך הן, כמו שאת כותבת: "למה אני לא מתאהבת?" ו- "למה אני לא שלמה עם עצמי?" ו-"האם יש קשר בין הדברים?"
&nbsp
אבל את כבר בטיפול, וזה בדיוק המקום לבחון את השאלות האלה. אלו לא שאלות שהתשובה שלהן פשוטה ("5"), אלא התושבה נמצאת בתהליך הבירור עצמו.
&nbsp
הסדנאות עליהן כתבתי בסוף דבריי - סדנאות מודעות למיניהן, כמו למשל באשרם במדבר, אבל יש עוד הרבה אחרות - יכולות בהחלט לעזור.
&nbsp
את השאלה לשלך לגבי "חודש גם מספיק בשביל להתנתק?" בכלל לא הבנתי. אני מניח שהיא מתייחסת למשהו שאני אמרתי, אבל לא ברור לי למה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אה, הבנתי....

חודש זה יותר מכלום.
זה לא עושה לבן אדם מהפכה בראש, אבל מצד שני, גם חצי שנה לא מבטיחה כלום.

אבל זה פחות רלוונטי למצב שלך, כפי שהסברת אותו בהמשך.
אילו, כמו שהשתמע אולי משאלתך הראשונית, היה לך בן זוג והיית מתלבטת האם להתחתן עכשיו או אחרי הלימודים - זה היה רלוונטי.

למצב שאת תיארת, שהוא מחסום פסיכולוגי כלשהו, לא בטוח שחצי שנה בהודו תעזור.
מצד שני, אולי היא תעזור להרבה דברים אחרים. התרחקות ושינוי הם דברים טובים.
אז אם יש מצב לטיול של חודש בעולמות אחרים - לכי על זה.
(אם לא, תשלחי לי את הכרטיס
אני כבר אדע מה לעשות איתו)

kepler24

New member
שאלות

האם את נוטה לבטוח במטפלת יותר מבעצמך? האם יש לך לחץ מהמשפחה או תפישה כלשהי במשפחה לגבי חתונה בגיל מסויים? למה את חושבת שאת לא שלמה עם עצמך? האם היתה לך הזדמנות להתחתן וויתרת עליה בגלל השאלות האלו?

ברבורה25

New member
אהממ

מה הכוונה לבטוח במטפלת יותר מעצמי?
כן יש לי תפישה במשפחה להתחתן בגילאים שלי פחות או יותר (אני בגילאי העשרים), אני חושבת שלרוב האנשים יש את התפישה הזאת.
אהממ יש לי ביטחון עצמי מאוד נמוך, אני לא מסתדרת עם ההורים וקשה לי להתמודד עם החיים - אני עובדת על עצמי אבל זה נורא קשה להשתנות . כן הייתה לי הזדמנות - היה לי חבר רציני אבל לא הרגשתי לנכון להמשיך.

kepler24

New member
עוד שאלות

האם ההורים שלך ביקורתיים ומנסים לחפות עלייך את הבחירות שאת עושה בחיים? האם את תרצי ותרגישי לנכון לעשות ההפך ממה שההורים אומרים לך(גם אם הם לפעמים צודקים)? במה זה בא לידי ביטוי הקושי להתמודד עם החיים? (עבודה, לימודים, זוגיות וכו'...) האם את בכלל צריכה זוגיות או שזה רק בגלל שלחברות שלך יש? מהי מבחינתך זוגיות טובה?

ברבורה25

New member
היי

אתה ממש פסיכולוג טוב חח=]
כן ההורים שלי ביקורתיים בלי שום קשר לבחירת בן זוג
אני בד"כ עושה ההיפך ממה שהם אומרים לי, אני מאוד מרדנית וקשה לי מאוד להסתדר איתם ועם הדעות שלהם. יש הרבה חיכוכים ומריבות בבית ביני לבינם, במיוחד עם האמא. אבא שלי דווקא בסדר רק הבעיה שהוא מחפה עליה כל הזמן והם חושבים שמשהו איתי לא בסדר.
אני לא אוהבת שאומרים לי מה לעשות ונותנים לי הוראות.
אני חושבת שכל אדם זקוק לזוגיות. זוגיות טובה זה כבוד הדדי, לבוא הביתה ולהרגיש טוב כשאתה רואה את הבן זוג, שיתוף אחד של השני, אמון אינטימיות וכמובן אהבה.

kepler24

New member
אוי אני ממש לא פסיכולוג

לא הזכרתי את נושא בחירת הבן זוג בכלל אבל אם כבר העלת את זה אז זה אומר ששם כנראה יש לך איזושהי בעיה וזה קשור אולי להורים. אם מותר לשאול, הרגשות שלך כלפי הבן זוג שהיה לך לא הסתדרו/השתנו אחרי או עוד לפני שהכרת אותו להוריך/למשפחה או שזה לא הגיע בכלל לשלב הזה?

ברבורה25

New member
זה היה די מזמן

אבל אני חושבת שחלק מזה גם קשור להורים בזה אין לי ספק...

kepler24

New member
מבין אותך

אני מאוד מזדהה איתך אין לך מושג כמה... צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות אם רוצים למצוא את התשובות הנכונות. זה נראה שחווית משהו לאחרונה שנגע בדיוק בבעיה או במשהו רגיש אצלך וזה עלה לפני השטח. מהניסיון שלי הכי חשוב זה לשתף ולדבר ולא לשמור בפנים. בהצלחה!

אמרלדה

Active member
דעה אחרת

קודם כל, נכון שהכל אינדיבידואלי, וגם תוצר של הסביבה שאת חיה בה,
שבה אולי להתחתן בגיל 25 זה מאוחר. הרי אנחנו לא מכירים אותך.

אבל לי יש המלצה כללית גורפת, שלא לוקחת בחשבון מקרי-קיצון.

אני אומרת: תואר ראשון לפני חתונה. תואר שני לפני ילדים.

וגם אני כמובן תוצר של סביבה ושל עצמי ושל ניסיון חיי, וגם אני מכירה מנטליות
אחרת לגמרי. לי יש משפחה מורחבת דתית לאומית (אני אישית לא, וגם כלותיי כך).
ישבנו השבוע בכינוס משפחתי והכלה שלי אומרת לי בשקט, בצחוק: תגידי, יש
מצב שבו ברגע נתון אף אחת במשפחה שלך לא בהריון? התשובה היא שלא.
כולן למדו לתואר ראשון, כולן הביאו ילדים תוך כדי, ולרובן יש ארבעה ילדים ואם לא - עוד יהיו.

אז אני מסייגת את מה שאני אומרת כאן. אבל דעתי שלי, מהמקום ממנו אני באה,
היא ברורה וחד משמעית (סליחה): תואר ראשון לפני נישואין, תואר שני לפני ילדים.
ואם תגידי לי שאת בכלל לא רוצה ללמוד, זה סיפור אחר לגמרי. זכותך המלאה, כמובן.

הדעה שלי מונעת ממחשבה על העתיד, לא על ההווה. בן אדם מתעייף, רוצה לשנות קריירה, רוצה לעבור מעבודה לניהול בנושא בו הוא מתמחה, כל מיני דברים כאלה. אפשר
עם ילדים, קשה. בכל מכרז יעדיפו את בעל התואר השני לפני הראשון. זה לא עניין של
עבודה. עבודה אפשר להשיג גם אחרת. אבל בגיל 35-40 אם תרצי לשנות, מוטב שיהיו
לך לצד הנישואין והילדים גם ניסיון בעבודה וגם תואר שני בסל הקניות שלך.

סתם באופן תיאורטי?

או שיש איזה אפשרות לחתונה באופק?
אני חושבת שאין באמת חוקים, וזה תלוי בהרבה גורמים.
נכון שעדיף קודם להתבסס מבחינת לימודים ועבודה, אבל אפשר גם תוך כדי.
נישואין בכל מקרה זה עבודה, והקמת משפחה בכלל, אז צריך לבוא מוכנים לאתגר.

אייבורי

New member
לדעתי

&nbsp
28-30 אבל זה רק בגלל שאני קורא אקונומיסט
או בתכלס. אני חושב שיש איזון בין בשלות שלך לחיים כאדם בוגר
וזה קורה אחרי (בישראל) שעברת צבא (21-22) סיימת לימודים באונ, (26-27)
אני מניח שאז עברת כברת דרך להיות אדם בוגר עצמאי שמחזיק את עצמו
ומסוגל לנהל חיים בוגרים עם אדם אחר.
&nbsp
&nbsp

למעלה