מרידיאן קיבה

lordjek

New member
מרידיאן קיבה

שלום רב ושנה טובה! הגיע אלי מטופל, עם כאבים בין חזה לבטן. בתיק רפואי היהכתוב שזיהו אצלו גסטריטיס, ואילו MRI זיהו המנגיומה בחוליה d10. עברתי בעיסוי על כל הגוף, והיתה רגישות לכל אורך מרידיאן קיבה (בדיעבד, מתוך ספר זיהיתי את זה כמרידיאן קיבה), שזה מסתדר עם תצפיות הרופאים. הייתי רוצה לשמוע עצות לנושא איזון המרידיאן.

מאיר72

New member
אתה יכול לפתוח ע"י נקודות הקצה

או ע"י נקודות ההצטברות, או אם אתה רוצה ע"י מרידיאן הטחול דווקא, או אופילו ע"י מרידיאן המעי הגס, ותמיד אבל תמיד אתה יכול לבדוק את הדופק שלו ולעבוד לפיו. בהצלחה ושנה טובה

lordjek

New member
כן

זה מה שהם כתבו בMRI. היה לי וויכוח איתו , כי אמרתי שזה T10, עד שהוא הראה לי את התדפיס.

avorly

New member
כמה דברים לא ברורים:

"בחוליה d10" ??? "והיתה רגישות לכל אורך מרידיאן קיבה (בדיעבד, מתוך ספר זיהיתי את זה כמרידיאן קיבה)" ??? באיזה שיטה אתה מטפל?

Orrza

New member
צר לי, אולי אני ממש טירון בתחום,

אבל מעולם לא שמעתי על חולייה שכזו... ובכל אופן, אין חולייה מס 10 חוץ מ-T. אם זה היה מטופל שלי הייתי מתקשר למכון ההדמייה ומבקש הסבר, אני מאמין שזו טעות של הקלדה. בכל אופן, לפי הרפואה הסינית יכול להיות שאלה נקודות ההשפעה על הכבד (בין T9 ל-T10) או על כיס המרה (בין T10 ל-T11). אבל זו לא חכמה לבצע אבחנה סינית בלי ידע "סיני" מקיף...

avorly

New member
Orrza - ../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה שלך, לכן שאלתי את השאלות בעדינות יתרה.

lordjek

New member
בלי קשר

הרצתי עיסוי כללי כדי לזהות רגישויות וכאלה.אני לא ממש בתחום של מרידיאנים, בגלל זה פניתי לפורום.

T-10 = D-10

הכוונה לחוליות ה"דורסליות", DORSAL, כלומר חוליות הגב העליון - איזור הצלעות. יותר מקובל להתייחס אליהן כאל חוליות "ט'וראטיות" THORATIC, כי הגוף העליון נקרא THORAX, אבל אפשר להיתקל גם ב-DORSAL.

למעלה