אפשרי לבנך לפתח כישורי חיים חשובים במרחב בטוח
בני הוא ילד פשוט טוב עם לב רחב, מאוד נדיב וגם רגיש ומאוד מאוד חברותי. מדי יום מתקשרים כמה חברים מהכיתה (ב') ומבקשים להזמין אותו או להגיע אלינו. כשיש אצלנו חבר לא שומעים אותם, הם לא רבים אף פעם ומסתדרים ממש טוב. בני יודע לשתף במשחקים שלו וכשמוציא חטיף או כל דבר אחר הוא מיד מציע גם לחבר . גם אם אין חברים הוא מעסיק את עצמו במחשב,במשחקים או עם אחותו התינוקת (7 חודשים). ההורים האחרים באופן תמידי מפרגנים לו ולי על החינוך שהצלחתי להקנות לו. ברור שיש לו את השובבות שלו, לפעמים עקשנות אבל זה בסדר גמור מבחינתי - הוא עדיין ילד. כשנפגשנו לאחרונה עם גיסי, בני ניסה לא לוותר על משהו שהיה שייך לו מלכתחילה, אך כמו תמיד מכיוון שהבת בכתה והתעקשה בני היה צריך לסגת, היא גם הכתה אותו והוא משתגע מזה כי הוא לא רוצה להחזיר. ואז אני חוזרת הביתה מאוד טעונה וכועסת ושוב חוזרת ואומרת לבני שאם מכים אותך תכה חלש יותר בחזרה, כך אולי היא תלמד להפסיק עם זה (יש לבת ילד בגן שהוא כל הזמן מכה והיא פשוט לא מתעסקת איתו ועם בני שהוא גבוה יותר וגדול יותר היא "מרשה" לעצמה כן להתעסק כי הוריה לא עושים עם זה כלום) ואני גם שוב מסבירה לו על הדדיות ושיתוף (על עקרון "יד לוחצת יד") ורק אם היא מוכנה לוותר על המשחקים שלה תשתף אותה במשחקים שלך אם לא שלא יוותר ולא יתן לה בכלל להתקרב למשחקים שלו. אני מקווה שהצלחתי להבהיר שלום רב הילוש, אני מתרשמת מהחינוך ומהתוצאות שדרכך הניבה עד כה. כל הכבוד! ישר כוח! נדמה לי שבעניין האחיינית את כועסת במיוחד. את כנראה כועסת על הוריה. בקיצור, ה"סיפור" לא מתיישב לך טוב עם עולמך הערכי, החינוכי - עם השקפות העולם שלך . כתוצאה מכך הפגישות שלך איתם רוויות אמוציות. במקום שיש לנו מעורבות רגשית כל כך חזקה אנחנו מתעוורים. קשה לנו לראות זוויות נוספות. אנו עסוקים בעצמנו ובעולמנו הצר. אנחנו שבויים בתבניות החשיבה שלנו ואיך לדעתנו הדברים צריכים להיות. מצפים מהאחרים שיחשבו וינהגו כמונו. אלא שהם יישויות בפני עצמן עם מערכת השקפות ודעות מוצקות משלהם. הם פועלים על פי אמונותיהם. הילוש, אין בעולם צדק אחד מוחלט. כל אחד צודק מנקודת מבטו. הם עושים את הטוב ביותר שהם חושבים ויודעים ברגע נתון. תפקידך לעלות על ההר. כרגע את מגיבה מה"ילד הפגוע " שלך . המטרה היא שתעלי על ההר וממרומי התובנה תוכלי להגיב לבנך באופן שיקדם אותו. מה את מלמדת אותו כרגע? מה את מלמדת אותו בכך שאת מאשרת לו להכות? את מלמדת אותו שגם אלימות זו דרך לפתור בעיות. זהו מסר בעייתי שעלול לחזור אלייך כבומרנג. מה עושים? אם את שואלת אותי. סומכים על בנך בן ה-7. אני מתרשמת מילד חברותי עם מיומנויות חברותיות ועם יכולת מוכחת להתמודד. על אחת כמה וכמה עם ילדה בת שלוש. לכן, המלצתי "צאי מהתמונה", אפשרי לו להתמודד, שחררי את עצמך מהצורך להתערב והאמיני בו. מבטיחה לך שהוא יסתדר.יתרה מזו, ראי בכך הזדמנות , הזדמנות של בנך להתאמן במיומנויות חברתיות ולפתח כישורי חיים חשובים. מה דעתך? בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.