מריבה

ריאנה

New member
מריבה

אז אתמול בערב החלטתי לדבר עם בעלי,ולנסות לדבר על ליבו בעניין הזוגיות שלנו,אבל עכשיו אני ממש מצטערת על זה. הוא התחיל לצעוק עלי,ופתאום ניהיה ממש אלים,ואמר שאם אתחיל משהו בעניין הקשר שלנו מצבי יהיה רע מאד,הוא לא מוכן בשום אופן שנלך לייעוץ,ןאם תעלה מחשבה בראשי להתגרש,אז הוא יזיק לי. אני שואלת שוב מה לעשות? אני מרגישה חסרת אונים רק להתגרש זה הפיתרון במצב כזה? תודה לכם על העזרה.

גם איים...

וגם אלים (גם אלימות מילולית היא אלימות) וגם לא רוצה גירושים? אז מה הוא חושב עצמו? שקנה אותך? שאת עבד שלו? תעשי מה בראש שלך, ובוודאי כדאי שתחפשי מקום אחר לגור. התרחקי מכאלה - הם לא שפויים ובוודאי שלא מבינים את זכויות האישה.

קרן אייל../images/Emo99.gif

לפעמים אני חושבת שאני יותר מבוגרת ממך מה זה התגובה הזו??? נראה שאצלך הכול עובד מהר "למה זה קורה לנו?" (יש ספר בעניני קמעות אולי זה יעזור לך ו"אני עכשיו הולך ועובר דירה" came on נראה לי שעברת את הגיל של מרד הנעורים ונראה לי שצריך יותר מהודעה אחת או שתיים בפורום כדי לקום ולעשות לא קונה את זה ששיחה אחת, הודעה אחת, ספר אחד או כל משהו בגדר "בום ונגמר" יכול לזיז דפוס התנהגות של שנים..... אז רק נקודה למחשבה והכל נכתב מאהבה

סיוע מקצועי

לפני כל צעד ומהלך שאת עושה, מציעה לך לפנות לגורם מוסמך/מקצועי שילווה ויעזור לך (נעמ"ת, ויצ"ו, לשכת הרווחה במקום מגורייך) ערבי גורם מטפל !!! בשלב זה אל תנסי לעשות שום דבר לבד !!!

מפחיד הבעל שלך

תגידי, בסיפור הזה את לבד? מה עם הורים, אחים, אחיות? חושבת שכדאי שמישהו מבוגר שאת סומכת על תבונתו ושיקול דעתו יקח דברים עם בעלך. כל דיבור נוסף ממך בעניין פרידה או יעוץ רק יחמיר את המצב.

ריאנה

New member
ממש כך

ןכואב לי ממש הלב שכך הוא מתנהג אלי,הוא צועק ומרים את הקול שלו וממש לא רוצה שנדבר ונחליט איך לפתור המצב הקשה הזה. המשפחה שלי היתה נגד הקשר הזה,ולכן עכשיו כמעט לא עוזרים לי, ואומרים שאפתור את המצב לבד. תודה.

קודם כל טיפול/יעוץ

ריאנה שלום, אצלי קרה משהו דומה. המצב שלנו לא היה גרוע כמו שזה נשמע אצלך אבל בהחלט היו עליות וירידות (למען האמת, אולי בעיקר ירידות...). יום אחד, היא פשוט החליטה שזהו, נמאס לה ושהפתרון היחיד הוא להתגרש. במצב ההחלטיות שהיא הגיעה אליו, כבר לא היה טעם ביעוץ (ניסינו כמה פגישות, חבל על הזמן). עצתי אלייך היא לקחת אחריות על הזוגיות שלכם. לכי את ליעוץ. אולי אפילו לטיפול פסיכולוגי ויחד עם המטפל תראי איך אפשר לנסות לתקן, לשפר. אם לא תצליחו, תגיעו יחד למסקנה כי הפתרון הטוב הוא להתגרש. אבל לעשות את זה מתוך שיקול דעת ולאחר נסיונות. לא מתוך רגש מיידי של ייאוש. החלטה כזאת לא תועיל לשום דבר. בטיפול כזה תוכלי גם את ללמוד על עצמך, לקבל יותר בטחון לגבי עצמך ובמידה ואכן המסקנה תהיה להתגרש, תהיי את מוכנה וחזקה הרבה יותר ממה שאת עכשיו. בהצלחה.

ריאנה- עצה קצת לא שגרתית...

האמת שנורא היה בא לי להגיד לך שתצעקי עליו ותחזירי לו אם כך הוא מתנהג אליך אבל זה כנראה כי אני עדין קצת ילדותית (כך לפחות אומרים לי בזמן האחרון) בכל מקרה אני חושבת שחשוב מאוד שתאמצי את העצה של אישה אחת... כי נשמע שהיא מקצועית ואם לא אני מכירה אנשים מקצועיים שאת יכולה לפנות אליהם אבל יש לי שאלה אני לא מאמינה שגבר ביום אחד הופך לאלים וגבר ביום אחד צועק ומשפיל ומה שאני בעצם שואלת האם גם במקרים אחרים קרה שהושפלת והוכת על ידיו ? כי אם כן אני חושבת שיש כאן מקרה הרבה יותר חמור מ"מריבה חד-פעמית" ושאלה נוספת האם באמת את משוכנעת שאת מעונינת להתגרש או לשקם את יחסך איתו ?

יוגינס

New member
ריאנה ../images/Emo70.gif

טלפון החרום לנשים נפגעות אלימות 1800220000 לשימושך במידת הצורך.

ריאנה

לפי מה שסיפרת, כדאי שתתחילי לחשוב על עתידך ואולי גם על איך את משתחררת ממנו, בכל מקרה כרגע לפי מה שסיפרת, אל תיכנסי איתו לויכוחים ולתקלים ותשחקי אותה ראש קטן "תתנהגי יפה" כי אי אפשר לדעת למה הוא מסוגל, ויחד עם זה לפנות ליעוץ, ובשקט בינך לבין עצמך כדאי שתתחילי לחשוב אולי באמת הגיע הזמן לקום וללכת.

א ו ר1

New member
טוק טוק טוק יש מישהו בבית??

הלו, להתעורר שם.... בעל מאיים , צועק ופתאום נהייה ממש אלים!!!! גברת ריאנה, את רוצה להופיע בכותרות של מחר??? גשי עוד היום ליעוץ משפטי בנעמ"ת. עולה 100 שקלים בלבד להפגש עם עו"ד מטעמם, יענו לך על כל השאלות ויאמרו לך מה לעשות. בכל מקרה אם בעלך מאיים עלייך התקשרי למשטרה 100 , אבל לדעתי אין לך "ביצים" את משדרת פחד וחוסר אונים מולו.. ריאנה, אל תחשבי לרגע שאני נגדך אני הייתי במקום שאת נמצאת בו עכשו, ותשאלי את כולם כאן בפורום , מה כתבתי לפני כמה חודשים, על הפחד שלי. אני רוצה בטובתך!!! כשיש אלימות בבית או רמז לכך אין לך מה לעשות , אלא ללכת משם כמה שיותר מהר...

את מתארת רק על קצה המזלג

ניסית לדבר על ליבו בעניני הזוגיות. עושה רושם שאת בעמדה קבועה של נחיתות והשפלה, והאיום הוא רק קצה קרחון לדברים שהיו גם בעבר. לכי להתייעץ בשני מישורים: 1. במישור ההגנה המשפטית, אולי המשטרתית שאת זכאית לה. 2. במישור התמיכתי - אישי, לחזק את עצמך במאבק לא קל שצפוי לך, בין אם לצורך שמירה על זוגיות עם אותו איש ובין אם בפרידה ממנו (לפי תיאורך, אני לא יודע מה יהיה לך קל יותר). אם המצב חמור ממש שיקלי לעזוב ולתפוס מרחק, למשל אצל הוריך או במקום בו תוכלי להתגורר רחוק מהשפעתו, עד שתדעי היכן את עומדת. בכל מקרה, אל תשמרי בבטן.

ריאנה

New member
איש המערות,

יתכן שלא ממש שמתי לב לאלימות שיש ביננו,כי ממש הרבה זמן לא דברנו על הקשר שלנו,ואז הוא הרים את הקול ואמר שהוא ממש לא מוכן לדבר בנושא. אבל הפעם אקח הכל על עצמיואלך לייעוץ לשם שינוי מיידי, ומהיר. תודה,אבל המצב לא כל כך חמור,ולמשטרה אני לא חושבת שאלך. המון תודה על הבנה שלך,ועל העצה לא לשמור בבטן. ריאנה.

שימי לב - אלימות

"הוא התחיל לצעוק עלי,ופתאום ניהיה ממש אלים,ואמר שאם אתחיל משהו בעניין הקשר שלנו מצבי יהיה רע מאד,הוא לא מוכן בשום אופן שנלך לייעוץ,ןאם תעלה מחשבה בראשי להתגרש,אז הוא יזיק לי." ובאותה נשימה - "יתכן שלא ממש שמתי לב לאלימות שיש ביננו" ריאנה מה צריך לקרות כדי שכן תשימי לב לאלימות???????? מציעה לך בחום לגשת לייעוץ אישי אישה1

ריאנה

New member
תכף אחרי החג

אטפל במצב שלנו, ואבדוק טוב טוב מה אפשר לעשות במהירות האפשרית כדי לפתור הבעיות שנוצרו עם בעלי. תודה לך,אישה פשוטה.

ריאנה

New member
אישה פשוטה,

גדול ממני,והמון תודה . קראתי ממש בשמחה גדולה את המאמר, ואני מרגישה עכשיו רגועה כל כך, על החלטה שאני צריכה לקום וללכת,ולהתחיל מחדש,ולחפש אהבה חדשה. כואב לי נורא בגלל הילדים,אבל בשבילי זה ממש הפיתרון להתגרש. ריאנה.

adam33

New member
לטפל

זו הגישה הנכונה לטפל בזוגיות שלכם לטפל באלימות שלו צר לי אבל לטפל באלימות זה הרבה יותר קשה מאשר לטפל בזוגיות ולכן דרושה נכונות מלאה מצידו ומאחר ואיני חושב שהוא כל כך רוצה לטפל באלימותו ומאחר ואיני בטוח שאת רוצה לעזוב הכל ולברוח חייך הם פרושים לפנייך ולצערי ישארו ככה עד שתחליטי אם את הולכת להעלם או לחיות במצב הזה להעלם זה אומר לקחת את הפיקלך להוועץ בגורמים המתאימים כמו ויצו נעמת לשכה לייעות נישואין ופשוט לברוח עם הילדים איני רואה פתרון אחר לאדם שהוא אלים. והעיצה הכי טובה שאני יכול לתת זה תנסי ללמוד אותו יש גברים שרק מדברים אבל ברגע שרואים גורמי טיפול מוסמכים הם מתקפלים ומפחדים יש שההפך מכך ואז נהיים יותר אלימים ולכן רק בליווי גורמי הסיוע ניתן לאבחן זאת בכדי לא לגרום נזק תזרקי לו כשהוא יהיה מיושב אם הוא רוצה לחיות ביחד ולהשקיע בכם תשמרי על צעדייך אל תהיי פזיזה.

יונת1

New member
גם לי אותה בעיה

גם לי בעיה דומה ואנני יודעת מה לעשות המצב בבית מבחינה כלכלית על הפנים וזה מצב כבר חודשיים . אתמול ביקשתי ממנו שפשוט ילך אבל התגובה היתה תלכי את הסברתי לו שאני לא יכולה ללכת כי יש ילדים ובדרך כלל הבעל הולך ביחוד שיש לו לאן. מענין אות לדעת מה המצב אצלך כיום כי קראתי את כל התגובות . אנא שתפי אותי. יונת

למעלה