מרטיני

bose100

New member
מרטיני

ממה עשוי המרטיני? יש לו גרסאות שונות? לפי מה שאני רואה פה ושם זה לא ממש משקה מקובל בארץ . האם אני טועה? האם גם בכל העולם זה ככה? אבקש תשובה מפורטת (אם אפשר...) תודה רבה.

Crazy_Bitch

New member
אז ככה...

למרטיני יש שני סוגים: 1- קוקטייל מרטיני, שמורכב מג'ין ומוורמוט יבש. אכן, זה לא בדיוק המשקה הכי נפוץ בארץ, רק בסרטים של ג'יימס בונד. הקוקטייל מעורבב ומוגש בכוס מרטיני מצוננת, בתוספת זית ירוק. 2- המשקה מרטיני הוא וורמוט, כלומר יין מחוזק ומתובל בעשבי תיבול שונים. במשפחה זו יש שלושה אחים: מרטיני ביאנקו- שהוא וורמוט לבן מרטיני דריי- וורמוט לבן יבש (פחות סוכר) מרטיני רוסו- וורמוט אדום מתוק את המשקה מגישים גם כן בכוס מרטיני, אפשר עם קרח/לימון/דודבן.

קטנוניות, כמו תמיד ../images/Emo13.gif

מצטער, אבל קטנוניות זה טבע אצלי -- 1. לא קוקטייל מרטיני, קוקטיילי מרטיני (יען ברבים). הכוונה היא לסדרה שלמה של קוקטיילים הנחשבים 'קלאסיים' -- ברובם אחד מעורב וורמוט, בחלקם לא (ולחלקם בכלל אין את המילה מרטיני בשם, אך הם עדיין משויכים לאותה משפחה). השותים אותם מתחלקים לשלושה סוגים -- אנשים המעריכים מסורת/קלאסיקה ונהנים מהמשקה; אנשים שחושבים שזה יעשה אותם מגניבים אם הם יזמינו וודקה-מרטיני-שייקן-נוט-סטרד; ומרגלים בין-לאומיים שאומרים את השם האמיתי שלהם בלי תחפושת לכל אחד/אחת שהם רואים (ע"ע ג'יימס בונד). שם נוסף לקבוצת הקוקטיילים הזו היא קוקטיילים מעורבבים, מכיון שלא מקשקשים אותם בשייקר אלא מערבבים בעזרת כפית (ששכחתי את שמה המתוחכם) ארוכה המיועדת לערבוב הקוקטיילים האלה בשייקר. מהסיבה הזו ג'יימס ידידנו חייב לציין כל פעם Shaken not stirred -- כי הוא חייב להיות שונה ולבקש שישקשקו לו את המשקה ולא יערבבו. אישה משעשעת אמרה לי פעם שזה מכיוון שהוא שותה בתפקיד ושקשוק הקוקטייל ידלל אותו בקרח יותר ויעשה אותו פחות אלכוהולי. לדעתי זה סתם כדי ליצור משפט-גימיקי לרוג'ר מור/שון קונרי/פירס ברוסנן. 2. וורמוט בהגדרה הוא לא יין מחוזק ומתובל אלא תערבות יינות לבנים מתובלת ומחוזקת -- ויתקנו אותי גדולים ומבינים ממני אם אני טועה. בקשר לפופולריות בארץ -- לי יצא לראות הרבה אנשים ששותים מרטיני-ביאנקו בארץ. אני אישית גם יכול להיתפס שותה את זה לעתים, זה יופי של משקה-קל-שכזה.

נצל"ש.....

ביום שישי שתיתי Glen Livet 12 (שתיתי באברקסס בלילנבלום בתל אביב -- מקום נחמד מאד, עבר שיפוץ מסיבי לא מזמן. מי שהכיר פעם שיבוא שוב, שינו את המקום לגמרי.) מעבר לזה שזה וויסקי נחמד מאד, מה שעשה לי את הערב היה שזיהיתי ע"פ הטעם את האיזור של הוויסקי -- בטעימה הראשונה אמרתי לעצמי -- Highland. הזכיר לי מאד את הקרדו 12. מבט על הבקבוק אישר את הניחוש.

cloclo

New member
אני מחבבת מאוד את ה-15.

יבש מאוד. וטוב שאתה מספר ששינו את אברקסס. לא הייתי שם הרבה זמן. בזמנו הייתי מבקרת שם לא מעט, והרגשתי שדי מיציתי. אולי ננסה שוב.

Crazy_Bitch

New member
קטנוניות... אפשר גם?

המשפחה השלמה לא נקראת קוקטיילי מרטיני, אלא קוקטיילי וורמוט. מנהטן, רוב רוי, כל החבורה העליזה.

למעלה