מרחק נגיעה

את יודעת למה?

כי זה בולשיט ומזה עוד פעם אתאיסט אני מנסה להבין באמת כאילו משנה לך מה בנאדם? אין לך כוח זה אומר שאני צודק ואין מה לעשות בנות חרדיות כמוך ימשיכו להטות לבבות של גברים שרוצים להיות איתכן בגלל אהבה ולא בגלל משהו אחר ואני מוכן להתערב איתך על מה שאת רוצה שאם לא הייתי חרדי עם שטריימל לא היית בכלל מסתכלת עליי אז תעשי טובה יש אהבה בסיפור הזה במידה והיא תפספס אותה היא תישאר לבד ואני הכי מסכים עם הסידרה הזאת תאהבי אותו על מה שהוא ולא על עינייני דת ויש לפסול עם איקס גדול שחור ומסקנטייפ בנות מהסוג שלך ועוד רבות כמוך מהעלום החרדי שמנסים להתקרב שרוצים להתאהב ופשוט האיסורים למה? כי אני לא תלמיד ישיבה ושוב למה? כי אני לא דתי ואין לי שטריימל על הראש. ואני אומר את זה בראש מורם יש לפסול בנות מהסוג שלך ותראי כמה החמרתי מאז המקרה בנות דתיות לאו דווקא חרדיות נכנסות לי לאייסיקיו ואני מזה פוסל אותם אומר להן אין לך מה לחפש פה שלום וביי. עד כדי כך תתפלאי ולפחות צריך בחיים לתת צ'אנס לכל אחד, החיים לא יעניקו לך את מלוא המחייה שלך שאת אומרת לעצמך החיים ארוכים הם פתוחים? פתוחים כן אבל לא לבנות מהסוג שלך ארוכים? ממש לא ובטח שלך ולא לי החיים קצרים ויהיו יותר קצרים לבנות מהמגזר החרדי וגם לך.

נישמע שניפגעת קשה

זה שבחורה חרדית זרקה אותך לטובת מישהו אחר, זה לא סיבה לשנוא את הדת, וכן, אין לי כוח להגיב לך כי אתה בכלל מגיב בלי קשר. ואתה לא באמת רוצה תשובות! אם באמת היית רוצה תשובות, הייתי עונה לך מישפט משפט, אבל אתה לא. אבל כמו שאתה מבקש ממני לא לפסול מישהו בגלל שהוא לא דתי-(למרות שזה בדיוק מה שעשיתי רק שתה מקובע ולא מבין מה שאמרתי!) גם אני מבקשת שלא תפסול אותי בתור בנ"א כי אני חרדית! אה! ועוד משהו, אתה צריך דחוף ללמוד הבעה בכתב למה אתה ג-ר-ו-ע בניסוח של ההודעות. מדהים כמה שאי אפשר להבין משהו!

כי אני כותב במהירות

ומדלג בין נושא לנושא, אבל זה לא קשור אבל באמת אני רוצה תשובות, אם יש דבר כזה בתורה שנקרא שאסור לצאת עם מישהו ממגזר אחר חוץ מהמילה גויים בעם שלנו העם היהודי את מקבלת מה שאת רוצה, ונלך רחוק יותר אם את תראי לי פסוק שאומר על החברה שלנו, שאסור לחרדיות לצאת עם מסורתיים, או חילונים, אני מוכן שיהיו עדים כאן, אם יש דבר כזה בתורה בפסוקים בספרים יש דבר כזה פסוק שאומר, ואת מוכיחה לי כאן, אני נשבע לך שאני חוזר בתשובה ומשתמט מצה"ל אני אמור להתגייס ב14.3 ואני שם את זה על כף המאזניים

אגב משהו להבהרה כאן בנינו

ובפני הפורום, איני שונא את הדת שלי שאני קשור אליה ואני יהודי כמו כולם ואפילו כמוך, אולי את הדוקה יותר ממני, אך לא שונה ממך, סבא שלי ז"ל נפטר השנה שמרתי את כל השבתות בחודש הפטירה שלו אפילו בתחילתו של האבל לא התגלחתי, לא הסתפרתי, ולמרות שמלא אמרו לי שאסור , אמרתי לכולם שם עד שאני לא אראה רב מקובל, ויגיד את אותם דברים אני לא מעניין אותי וכולם ידעו שאני צודק לגבי הדת. אבל בשורה התחתונה איני שונא את הדת שלי אני שונא בנות חרדיות כמוך בגלל שפסלו אותי בהיותי אדם שרצה להעניק ולקבל אהבה. ולא בדרכים ש סדום ועמורה כמו שאת חושבת.

בחיי שאני לא מבינה מה אתה רוצה ממני

לחרדיות אסור בכלל לצאת שלא למטרת נישואים! גם אם הוא חסיד! בלי שום פסוקים מיותרים! ולא ביקשתי שתחזור בתשובה או תשתמט מצה"ל! פשוט תקבל שיש אנשים שנים ממך!

ומי אמר שאסור לחרדיות לצאת?

איפה זה כתוב בדיוק בתורה? ועלק אסור לצאת ראיתי מלא דתיות שיעני דתיות ויעני חרדיות לא עלינה

סבבה יש לך חבר חילוני

איך קפצת לדיון על נישואים לא הבנתי, יש מצב שאם הבחור שאיתך כרגע אוהב אותך בשבילך הוא יכבד כל דבר ואולי יכול להיות שבגלל אהבתך אליו הוא יחזור בתשובה מרצונו כי הוא מכבד אותך. ככה שהכל פתוח

אני עדיין חושבת שאתה לא יודע את זה

כי כתבתי את זה מההתחלה ולא היפסקת ליתקוף אותי שאקבל אותך בתוך חילוני... וכו'.. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%98 תיקרא ותבין למה אין עתיד בייני לבין החבר שלי. ולא בגלל שאין הבנה, או אהבה, כי פשוט זו לא רק אמונה, אלא דרך חיים.

willo1

New member
!?!?!?

מאיפה הגעת!? חשבת על להתבגר פעם? לתקוף זו לא חכמה. כשתדע איך להתמודד עם טיעונים שמראים לך תודיע לנו. בינתיים אני באמת לא רואה טעם לעניין.

הגעתי מהדרום

זה הטיעונים וזה מה יש, רוצה תקראי לא רוצה תעברי הלאה אל תפתחי הודעות שלי ומי זה לנו?! דברי בשם עצמך

devilz

New member
אתאיזם? דרך חיים? נמנמ... הגזמת..

חוסר באמונה.. לא יותר מזה...

ציפי81

New member
קודם כל - אל תשתמט

חרדים שלא משרתים בצה"ל, ולא, הם לא משתמטים, כי בניגוד לחילונים שלא משרתים חרדים דוחים את שרותם על פי חוק ומתייצבים לשם כך פעם בחצי שנה בלשכת הגיוס, הם עושים זאת בגלל שהם לומדים תורה. ואלה שלא לומדים - הולכים לצבא. אני מכירה מספיק כאלה - מי בתחומים הדתיים כמו הרבנות הצבאית, ומי לקרבי - בנח"ל החרדי. עכשיו, לגבי טענותיך, שיהיה לך ברור: הטענה "איפה זה כתוב" לא רלוונטית. ואתה יודע מדוע? משום שהתורה ניתנה בשני חלקים (ורמז לכך אפשר למצוא בעובדה שישנם שני לוחות הברית) יש תורה שבכתב - שזו התורה הכתובה, ויש תורה שבעל פה. התורה שבעל פה היא פרטי החוקים שעברו למשה רבינו בעל פה, ישירות מפי אלוקים, והוא לימד אותה את הזקנים והם העבירו אותה בעל פה מדור לדור, עד שהגיע מצב שהזיכרון האנושי נחלש ולכן הוחלט לכתוב גם את התורה שבעל פה, וכך נולדה המשנה, ולאחריה הגמרא. עכשיו, אין שום פסוק שאומר שאסור לצאת עם חילוני. אני אגיד לך יותר מזה: אין שום הלכה שאומרת מפורשות שאסור לצאת עם חילוני. אבל, וזה "אבל" גדול, יש הרבה הלכות שנוגעות בדבר שמהן אנחנו לומדים על הבעייתיות של קשר כזה. הדבר הראשון שממנו אנחנו לומדים את זה זה האיסור להתחתן עם גויים. למה אסור לאישה יהודיה להתחתן עם גוי, הרי הילדים שלה יהיו יהודיים לפי ההלכה היהודית? התשובה היא התרבות שלו. תרבותו של הגוי תיכנס לתוך הבית, הילדים ילמדו, ישתמדו, והדור הבא כבר לא יהיה יהודי בכלל. באופן דומה אם כי שונה, נישואין עם חילוני. אין מצב שאישה תהיה נשואה לחילוני והתרבות שלו לא תחדור אליה הביתה. אפילו כשהיא תמשיך להקפיד על כל המצוות ועל כל פרטיהן ודקדוקיהן, התרבות שלו תהיה בבית - ותשפיע על הילדים. ויש לי מקרה קונקרטי שאני מכירה - האם חרדית, האב חילוני. הבנות יצאו חרדיות, הבן יצא חילוני. ולמה? כי הוא למד מתרבות אביו. כמובן שהילד עדיין נשאר יהודי וגם הילדים שלו יהיו יהודים, ולכן זה שונה מגוי, אבל שאר הדברים דומים בתחום של הפסקת קיום היהדות. זה היה לגבי נישואין. לגבי חבר, התשובה פשוטה אפילו יותר: החבר עצמו עשוי להשפיע עליה השפעות רעות. יש ספר שנקרא "מסילת ישרים", שמלמד אותנו על השלבים שעל אדם לעשות כדי להתקרב לאלוקים. הספר הזה מלמד אותנו שחברה רעה היא ההרחקה הגדולה ביותר שיכולה להיות לאדם מדרך הישר. אפילו האדם הכי צדיק בעולם ישתנה בחברה רעה. אתה חילוני, אתה בהכרח תקנה לה דברים שהיא לא אמורה ללמוד ממך. עכשיו בוא נרד אפילו יותר לפרטים. לגבר אסור לגעת באישה נידה - אישה שלא טבלה במקווה אחרי שקיימה את כל ההכנות הדרושות. באותה מידה לאישה אסור לגעת בגבר כשהיא נידה. אם אתם מתנשקים - עברתם על איסור, וקשה לי להניח שתצא עם אישה שאתה אוהב ולא תנשק אותה. זו כבר סיבה לא לצאת עם חילוני. אז אולי זה נשמע מקומם, אבל זו הדוגמא הכי חזקה לכך שברגע שקשר כזה מתקיים - הוא בעייתי. ובשורה התחתונה: אל תחזור בתשובה בגלל התערבות כלשהיא בפורום. חזרה בתשובה צריכה לבוא מהלב ומהשכל גם יחד, ולא עושים אותה לפני שמשוכנעים בנכונות הצעד שעושים, כי אחרת - נופלים.

למעלה