מרחק נגיעה

עצמי1111

New member
וואוו!!!

תמיד יכול להיות עתיד עם שניכם תתפשרו...
בהצלחה לך בהההההכל!

שירנאעה

Well-known member
בול מה שכתבתי../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif../images/Emo105.gif

וההודעה הייתה עוד מאתמול בלילה, פשוט תפוז נתקע לי..
אז זה נשאר ככה עד עכשיו. איזה טלפתיה
כמעט אותו תוכן..

שירנאעה

Well-known member
וואו../images/Emo105.gif

קראתי את כל התגובות פה.. ומה שנותר לי זה לאחל לשניכם בהצלחה.

TheBeast

New member
תנו לי לעדכן אותכן במשהו אישי../images/Emo27.gif

גם אני גדלתי בבית דתי, ואני עדיין מתגורר בו. למה רק מתגורר? כי ההרגשה הכללית התופסת כלפיי, היא שהדת פשוט נוזלת ממני. בבית הזה, החינוך הוא זה שהעניק לי את היכולת להתמודד עם הדת בחיי היום יום. החל מלימודים בבית ספר יסודי-דתי וכלה בישיבה התיכונית שממנה יצאתי עוד לפני שסיימתי את הלימודים. בסופו של דבר, האמונה שלי נגלתה כמבוססת על חינוך והרגלים בלבד. הרצון שלי והצורך שלי להאמין- מעולם לא היה קיים בתור עניין ממשי. בין אם אהיה דתי או לא בעתיד, יש דבר אחר שלשמו אני מגיב כאן. לכל אחד מאיתנו יש את דרך החיים שלו, הרצונות שלו והעתיד שהוא מתכנן לעצמו. [אפילו שחלקנו אוהבים להישטף עם זרם החיים] הדת, היא חלק מהמרכיבים המרכזיים ביותר שיש בין בני זוג. מעבר לאמונה הבסיסית, ישנם חוקים ומגבלות שאמורים להיות מקובלים על שני בני הזוג. העוצמה של האהבה שבקשר, יכולה לעיתים לגבור על מכשולים כאלו ואחרים. אבל על מכשול אמוני-דתי, צריך יותר מסתם אהבה. החל משלב מסויים בחיים שלי, מצאתי את עצמי מעורה לחלוטין בחברה החילונית, מה שגרם להיווצרות קשרים רומנטיים עם בנות חילוניות. אני אקדים ואומר שכבר איבדתי את בתוליי, שבועיים לפני גיל 18, עם חברה שהקשר איתה נמשך 10 חודשים. רציני לכל הדעות. אין לי שום כוונה לפסול אנשים על פי המגזר שאליהם הם משתייכים, מכיוון שכל אדם לגופו. העניין הוא, שאני מצליח למצוא את עצמי גובר על מכשולים בקשר ביתר קלות עם מישהי חילוניה. הפתיחות, הליברליות המעשית והמחשבתית והיכולת לקדם שיחה גם בנושאים שאינם 'נקיים' כל כך, מאפשרים לי להרגיש יותר בטוח בקשר. הקשרים הללו אפשריים כאשר מדובר בקשר רציני לתקופת זמן מוגבלת שלא כוללת בניית בית יחדיו. המכשולים הדתיים-אמוניים, יצוצו בשלב מאוחר יותר ויחסלו די הרבה אפשרויות לקיומו של הקשר. האהבה מנצחת תמיד, זה נכון. השאלה הנשאלת היא- מהי האהבה האמיתית שתאפשר לגיטימציה של קשר שכזה, עד החתונה ומעבר לה.

אמי3333

New member
מזדהה איתך לגמרי..

אני אמנם לא יצאתי אף פעם עם בחורה חילונית. (אני חרדי) אבל בקשר לנישואין זה הרבה יותר מסובך ממה שחושבים. אם את רוצה להישאר דתיה את לא יכולה להתחתן איתו. אגב כמה זמן אתם יוצאים?? והאם את חושבת בכלל שזה קשר מספיק חזק בשביל נישואים?

מעולם לא ביקשתי לי חבר חילוני

ומעולם לא ארצה להיתחתן על אחד כזה, הערכים, השאיפות והמטרות שלי הן שונות, ואני מבקשת לעצמי את הטוב ביותר. ונישואים לא יעבדו כאן,כמה שהקשר חזק, והוא חזק! הוא לא בריא ולא נכון. כל אחד רוצה את הטוב ביותר. אבל גם פרידה זה לא דבר פשוט. אנחנו מכירים שנה וחצי, והשבוע אנחנו סוגרים חצי שנה מאז שהפכנו לזוג.

מהי חרדית?

אחרי שתעני על השאלה הזו, אולי תוכלי לשלול אפשרות כזו או אחרת. ואם היית מדברת איתי על השקפה, אמונה, דעות, שאיפות, אולי היית מקבלת את היותי חרדית. חרדית מתנדנדת, אל עדיין חרדית

מור 0221

New member
עונה...

את רואה טלביזיה את גולשת באינטרנט את לא שומרת נגיעה ואת קוראת לאצמך חרדית. אני גם לא אוהבת להשתמש במונחים כמו:דתייה חילונית מסרתית וכו' אבל מי שקורא לאצמו חרדי הוא אדם שדבר ראשון שעשה הכל כדי לשמור על אצמו מהעולם החילוני כמו לא להכניס לבית טלביזיה אינטרנט וכו' בדיוק מהסיבה שלכל אדם יש יצרים . וזה שנולדת לאנשים שחובשי כיפה שחורה לא הופך אותך לחרדית . אני דתייה וכן שומרת נגיעה ואני גם אהבתי אדם חילוני אבל עשיתי הכל כדי לא להתקרב אליו יותר מידי אני לא רוצה לשפוט אותך אבל רק מוזר לי שאת קוראת לאצמך חרדית כי את לפי מה שהבנתי לא מנסה "לשמור" על אצמך מהעולם החילוני *וסליחה על השגיאות כתיב אם יש*

אז ככה

שאלתי מהי חרדית ולא ענית לי. האם חרדית זה צבע כיפה? זה טלויזיה? חבר? האם חרדית זה הגדרות חיצוניות? האם יש גם מהות, פנימיות לחרדים? האם חרדים זה אידיאולוגיה? אולי מסורת? ואולי לא איך שאת רואה את זה? אני חושבת שאני חרדית כי כך מדרגים אותי, אני בחברה כזו, והנהגות שלי כאלו... אני לא אומרת שהדברים שאני עושה הם השקפת המיגזר החרדי. אך אני חושבת שמה שאני עושה לא שוללת את ההשקפה שלי, אולי סותרת, נוגדת, אך במהותי, אני מבינה את היתנהלות העולם החרדי ומשייכת תצמי לשם. אולי אני צריכה להמציא מיגזר משלי בו ההשקפות תאומות את המיגזר החרדי, ואילו המעשים מאפיינים חלישות אופי ואי יציבות, ולא דעה יציבה בעמידת עקרונות. זה שאני לא בסדר לא הופך את המיגזר שלי לשלילי. ואם את חושבת שבחורה חרדית היא זו שמיתנתקת מעולם החלוני זה קצת בעיה לשמר עצמך מהעולם החילוני כשאתה כ"כ חשוף לו. ולשמור עצמך=להיתנתק. ואת זה אני לא יכולה. אני מעורבת בזה וכך החיים שלי מורכבים ואיתם אני צריכה להיתמודד! מובן ששמירה וריחוק ימנעו ´היתבוללות´ אבל כשאין גאווה דתית, הכל מיתפורר... ולא יעזור שום היתנזרות...

יש לי דבר אחד להגיד להודעה שלך

כל מה שרשמת זה מתוך אינטרסים לאותו חבר חילוני שאין לך איתו עתיד, אני אספר לך משהו דומה שקרה לי, הקרבתי הכל בשביל אותה אחת שהייתה דתייה, השיחות טלפון שלי היו מגיעות בחודש בסך 500 שקל מרוב שהייתי מאוהב בה, והיא כזה נתנה לי לחיות באשלייה שיש מצב, הקראתי לה שיר ובסיום השיר היא פשוט בכתה הצלחתי לרגש אותה, אבל תכלס שהגיע רגע האמת להגיד את התשובה התשובה התפוצצה לי בפנים שבת דודה שלה אמרה שהיא עם חבר שלה לשעבר והולך משהו בניהם. ואני בכיתי והתחרפנתי ומה לא אבל תכלס שמגיע רגע האמת לא שווה אפילו להתאהב בבנות חרדיות כמוך או בכלל בנות ממגזר הדתי. אז בואי נסגור שהשיר הזה לא כל כך מזיז לי משהו כי הכל בולשיט אחד גדול ולא משנה כמה הסיפור שלך מסובך.

אני המומה מהתגובה שלך

בגידות ואי התאמה או אהבה חד צדדית יכולה להיות בכל מגזר! גם אם הייתה לך חברה חילונית שהיית אוהב אותה אהבת נפש והיא היתה חוזרת לחבר הקודם שלה, היית אומר שזה בגלל שהיא חילונית?! ילד, תגדל! להקריב זה לא מדובר בכמה חשבון טלפון קיבלת! את החשבון טלפון קיבלת כי אהבת את עצמך, והיה לך טוב לדבר איתה, ועשית את זה בשביל עצמך!כי נהנת לדבר איתה! ולא בשבילה מתוך דאגה ומחשבה על אותה בחורה! להקריב זה לעשות למען השני מתוך מחשבה טהורה עליו ולא כדי לשים אותו בכיס הקטן שלך! וזה שקיבלת תשובה שלילת, אתה השלת את עצמך! היית צריך להיות ראלי ולהבין שהדת תהווה מחסום בינכם! ולא להיתאכז מהתשובה השלילית.... מה שעליך להפנים שתשובה כזו ממניעים שהיא נימצאת עם מישהו אחר, יכולת לקבל מכל בחורה שהיא! מערכת יחסים בנויה מאהבה ותמיכה, ולא משנה כמה זמן היא תימשך כל עוד אתה יודע להפיק את התועלת הנוכחית!

שיא הלא קשור מה שרשמת

הקשר למה שהתכוונתי שזה יכול לקרות רק אם רוצים אבל הכל חרטה לא לצאת עם מישהו בגלל שהוא מסורתי או חילוני הוא צריך להפוך לחרדי בשביל לצאת עם מישהי?! ושמעי במגזר החילוני זה שונה מהמגזר הדתי, היה יכול להיות מצב בנינו אני אחד שבא מבית מסורתי, ואחד שמקיים לרוב את כל המצוות והדברים בדת לא משנה מה אעשה אני חייב להיות או בישיבת הסדר או איזה דתי מזוייף וזה לא כל החילוניות ככה זה ולא כל הבנות זה ככה זה כל הדתיות ככה אני במקומך מתחבא, למה אי אפשר לאהוב באהבה? מי קבע את זה? את קבעת את זה? מי תגידי לי מי הדפוק שקבע את הדבר הזה גבולות באהבה בגלל מגזר? אני מוכן להתערב שאם הייתי דתי חובש כיפה או שטריימל היית מסכימה לא רק לצאת איתי גם להתחתן איתי אז תעשי טובה יש מלא זוגות מעורבים מערבים ויהודים ונוצרים ועד לדתות של אלילים אחרים (ממש לא מאמין בהם) ואיזה מחסום הדת צריכה להוות לי? מה אני נוצרי? מה אני לא עברתי ברית מילה? מזה השטויות האלה שאת מדברת דת עלק כאילו אני לא מקיים את המצוות והחובות זה שאני לא מקיים את האיסורים שולל אותי מהדת שלי? את חייה בסרט סליחה לא סרט באיזה קלטת של של הטפות לדת, כיום להיום ועכשיו הדת שלנו הכי לא ברורה בכל העולם, אחד אומר אסור לשים תמונות של רבנים אחד כן אומר לשים אין לדת שלנו משהו מוגדר תאמיני לי שהיהדות צריכה ללמוד המון מהדת הנוצרית לראות איך הם מקיימים כל דבר ודבר ויש להם דברים ברורים לא כמו אצלנו שזה אמר ככה ופעיל פוליטי אמר ככה תעשי טובה הכל חרטה בכל דבר שתגידי

אין לי כוח להגיב לך

אמרת כ"כ הרבה שטויות בהודעה אחת, שבכלל לא קשורות לחצי מילה ממה שכתבתי! אבל איך אתה יכול לפנות לאחת שחבר שלה אתאיסט ולהגיד לה שאם היה לך שטריימל הייתי יוצאת איתך... הייתי מציעה שתקר שוב את ההודעה הראשונה שלי, בה אמרתי שאהבה לא תלויה במגזר! אדוני, תפסיק להקצין ובא נאמר- באק טו ראליטי! (ואני מוכנה להיתערב איתך שאם לא היית יודע שאני חרדית, לא היית תוקף אותי ואנטי כמו שאתה כרגע!אתה מידיי סובייקטיבי, לא מסוגל לשפוט דברים בצורה אובקטיבית, ומוציא דברים מהקשרם.)

למעלה