מרחק נגיעה

צהובה18

New member
יו! אלוהים! איזה שטויות את מדברת!!!

לא כ-ל החרדיות הן ככה! גם אני למדתי (שנה אחת) בבית יעקב וזה מה זה שטויות מה שאת אומרת!!! תלוי איפה הבית יעקב הזה נמצא, תלוי מאיזה בית הן באו, מאיזה עיר. איזה שטויות!!! יש לי מלא חברות חרדיות, דתיות, חילוניות מהכל. והחרדיות, כל אחת יצאה שונה. כמו שכתבתי- בגלל הסביבה. לציין שאני (כבר) לא דתיה- יוצאת בשאלה. ויש הרבה דרכים בה בנ"א יכול ללכת. לא רק דרך אחת!

מתוקה.........

ברור שיש כמה דרכים ללכת........אבל בנ"א בוחר בדרך אחת משלו....שבה הוא ילך....הוא לא יכול ללכת על כמה דרכים......!!!

אידי32

New member
את כותבת שטויות בקצב..

מה את חושבת שלחרדים אין נטיות מיניות? מה את חושבת שחרדים עשויים מפלסטיק? חרדי זה אדם שחרד לדבר ה`. ומשתדל לעשות מה שאלוקים רוצה ממנו. אבל זה לא אומר שאם הוא נכשל בעבירות אז הוא לא חרדי...

ועוד משהו.....

אם את חוזרת בשאלה.....אין לך זכות דיבור בנושא הזה......וכן.......יש דרך יחידה לאדם שהיא הנכונה מכולם.......התורה הקדושה!!!!!!!

צהובה18

New member
יש בעיות וחצי. כל עוד את לא מתכוונת

לזה באמת. ויש לי זכות דיבור בכ-ל דבר! כולל בנושא הזה. כל המשפחה שלי הם דתיים ומקצתם חרדים. יש למשפחה שלי גם חברים שהם חסידי גור והם אנשים שקרובים אלי מאוד!!! הדרך שבחרתי, זאת הדרך שלי בלבד! אני מכבדת אותם והם מכבדים אותי ואם לא מתאים לך "מתוקה" "מאמי" "חמודה" "נשמה", מצידי את יכולה קפוץ מעזריאלי.

את פשוט לא מבינה כלום!!!!!!!

לא מעניין אותי באיזו דרך את בחרת........אבל.......ואבל גדול.......הדרך הנכונה והאמיתית היא התורה הקדושה!!!!!!!!!!!

אם הדרך הזאת כל כך נכונה

וקדושה למה את לא בחרת בה אז? "כל אדם באמונתו יחיה"- שמעת על משפט הזה פעם?? פעם המורה שלי אמר שיהודים חילונים (ויש כאלה!) אפילו ברית לא עושים לבנים שלהם, לא שומרים על כשרות ולא מדליקים נרות... ומי שכן עושה את כל זה כבר נחשב למסורתי... אני מחשיבה את עצמי לחילונית לגמרי למרות שאת כל מה שכתבתי למעלה אני כן עושה... כל אדם יחיה איך שנוח לו ואיך שבא לו! וכנ"ל לאיך הוא מגדיר את עצמו.... את לא יכולה להגיד לאדם שהדרך שהוא בחר והדרך שהוא מגדיר את עצמו לא נכונה ועוד להתעקש על זה כאילו את מבינה במשהו!! הרי את בעצמך גולשת באינטרנט, רואה טלויזיה, מעריצה שרופה של יהודה לוי ולא יודעת עוד מה....אבל מצד שני את אומרת שדרך התורה היא קדושה.... אז יש פה איזה סתירה בדברים שלך!! ושוב אני לא באה דווקא להטיף לך כי תעשי מה שבראש שלך.... האמונה שלך היא עניינך בלבד...

אוקי.......

שכחתי להדגיש.....אני דתיה!!!!!!!!אני רק רושמת כאן שלפי מה שאני למדתי בחיים חרדית היא......מה שרשמתי למעלה!!!!!! אז אני מדגישה שוב ושוב אנ דתיה ולא חרדית............!!!!!!ונכון אני רושמת שהתורה הקדושה היא הדרך הנכונה......ואת זה כולם יודעים....אנשים עוברים נסיונות בחיים שלי......ואף אחד לא מושלם....לא את ולא אני!!!!!!!!!!!

היא נכונה לכל מי שהתורה עושה לו טוב

מי שבוחר שבדרך הזאת הוא הולך.... מבחינתי אגב התורה היא לא קדושה... יש לי אמונה מינימלית באלוהים אבל לא כל פסיק שכתוב בדת זה אומר שהפסיק הזה נכון לגבי ועושה לי טוב.... לא אמרתי שאני מושלמת ואני לא מצפה מאף אחד להיות כזה..... כולם עוברים נסיונות בחיים לא רק את... אבל את לא יכולה להגיד שהתורה היא הדרך הנכונה והאמיתית.. שוב היא נכונה בשביל מי שנוח לו.... בשבילי היא ממש לא נכונה..... לי נוח לנסוע בשבת, להדליק אש בשבת, חשמל.... ככה נוח לי... ואני לא רואה את עצמי משנה דרך בתקופה הקרובה.... וכנ"ל אגב לאותה בחורה... היא באה מבית חרדי.... היא בחרה את הדרך שיהיה לה חבר חילוני... זהו בזה זה נגמר.... אל תנסי לעשות מעצמך חכמה יותר ממה שאת.... עובדה שא לא בחרת בדרך החרדית שהיא כל כך "אמיתית ונכונה".

צהובה18

New member
ברור! את מבינה הכל!!! את הגאון!!!

"התורה הקדושה". לדעתך זאת הדרך הנכונה. נקודה. מה שאני באה לומר פה בשרשור (בלי להתייחס לירידה לרמה שלך) זה שאני מאוד מזדהה עם פותחת השרשור. ואני מבינה אותה! זהו. זה מה שהיה לי לומר לה. ולך- שלא כל האנשים אותו דבר! זה לא משנה אם הם חרדים, דתיים, חילונים, ערבים. הגיע הזמן שתשני משהו במוח שלך. בגישה שלך. את בדרך גם פוגעת באנשים ואת ז-ה, תאמיני לי, "התורה הקדושה" ממש לא מגבה!

חשבת להעביר את זה כהגדרה במילון?

אולי באמת לא היה לנו מושג מזה בחורה חרדית. יפה שהערת עיננו. אולי גם תשתפי קצת על עצמך אבל משהו אינטימי טוב כזה, שנוכל גם לשפוט אותך דרך עיניים צרות כאלו. שנוכל להגיד לך מי את כן ומה את לא, כי אנחנו הרי יודעים יותר ממך מי את ומה את ומה מותר ואסור לך לעשות במסגרת ההגדרה שבחרת להגדיר את עצמך.כי זה מה שמגיע למישהו שמעז לחשוף את עצמו קיטנות של ביקורת. ברור. באמת תודה שהערת את עיננו....

TheBeast

New member
הדרת האמונה והבית הן הקובעות לרוב.

דרך החיים שלנו בתור צעירים יכולה לזרוק אותנו לאינספור הגדרות שונות. אבל כל זמן שאנחנו נמצאים תחת קורת הגג של הורינו- אנחנו נקראים בשמם. חיי היום-יום שלה אולי מושפעים מכל מיני עניינים שנחשבים ל'טמאים' במגזר החרדי הסגור. אבל בד בבד, אורח החיים שלה נשמע די דתי ומספיק חרדי. במידה ויש לה חבר- זה לא אומר שהיא לא חרדית או כופרת. זו פשוט בחירה שלה שנעשתה, ושללא ספק- תוביל אותה למסקנות מסויימות בעתיד. במידה והיא תחליט לשים את האהבה שלה לפני הדת- גם לעשייה מסויימת.

ציפי81

New member
אהבה לא תלויה במגזר, נישואין - כן

ולא שאני לא מכירה זוג שנשוי למעלה משלושים שנה והיא חרדית והוא חילוני, אבל אני לא מציעה לך להתחלף איתם. הם אוהבים, אבל החיים שלהם קשים מנשוא. מאוד מאוד ברור לי איך יכולת להתאהב באתאיסט, אבל ברור לי באותה מידה שאם יש בך מידה של אמונה - לא תוכלי לשרוד נישואין איתו. ולטעמי, נישואין הם עדיין המבחן האמיתי של האהבה. ומי שמעולם לא היה נשוי אפילו לא יבין על מה אני מדברת (-:

ציפי

דווקא שמתי עליך עיין (; קראתי חלק מין ההודעות שלך... וכן. אני מסכימה איתך. אהבה היא לא מילה נירדפת לנישואים, ולא כל מי שאוהבים אותו זה אומר שאפשר לחיות איתו. ולכל המוטרדים, אנחנו לא ניתחתן. אבל אנחנו עדיין אוהבים אחד את השני, גם עם ההשלמה הזו.

למעלה