מרחק נגיעה.

מרחק נגיעה.

המושג הזה תופס תאוצה בהידברות של המיגזר החרדי. המון בחורים נכשלים באיסור הזה. הבנות נסחפות אחריהם בקצב מעציב. למה בנים תמיד מראים את הנכונות שכשהם מכירים בחורה השאלה היא ``את שומרת נגיעה?``. אם היא תשיב לחיובי , הוא בשלו ממשיך ושואל במה זה מתבטא וכד`ו. ‏הבחורה המסכנה לא מודעת לסכנות שטבועות בכוונתו, אני לא מדברת על ``האיסור החמור`` אלא על לגעת מבחינה קלה של נגיעה. `לא סוף העולם`. אך כשזה מתחיל בזה , מי יודע לאן זה ניגמר. גם חברה שלי אמרה ``מה פתאום..אני שומרת נגיעה אין מצב שזה יקרה, הוא לא כזה. .``- ובסוף הכל היה הפוך. אני רק רוצה לעורר אתכם הבנים. שיצרם הרע גובר. ידכם על העליונה. אל תיגרמו לה את האפשרות. ובכלל, נסו להימנע מכך כמה שאפשר. אל תהפכו זאת ל``הרגל`` כי התורה מתיחסת בזה למעשה חמור מאין כמוהו. ויהיא רצון שניתחזק כולנו! .אמן.

1.אפו התורה מתייחסת לנגיעה? איך

שאני זוכר זה חז``ל וגם חז``ל אומרים שאם היא מיועדת לו וכו` אין כ``כ בעיה. אלא מה הבעיה בדורות האחרונים שכל מגע ומגע מכניס הרהורי עבירה וכל הבחורות נידות. לכך אסרו בדורנו.

צודקת בהחלט!

אני ב`ה שומר נגיעה ותמיד שמרתי..ב``ה..שהקב`ה לא יעמיד לי נסיונות מסוגים אלו..ולדעתי בחורה שלא שומרת נגיעה זה פשוט דוחה,ומגעיל.ובזוי...כי דוקא בת ישראל שצריכה להיות קדושה..ושמורה..בת ישראל היא בת מלך..אז בנות היכבדו נא,את מעמדכן..

את נשמעת כאילו שהבנות הם ממש

מסכנות בקטע הזה ותיסלחי לי אבל מדברייך משמע שהבנים פשוט אונסים אותם לדבר. אך דעי לך שאת טועה בגדול! הרבה מאוד מזה תלוי בבחורה. את אולי לא מודעת לזה אבל הרבה מהדברים האלה באים מצד הבחורה. זה לא חוכמה להאשים אחרים בחטא שלך. וה` ישמרנו מדבר זה.

אץ קוצץ

New member
דעתי בנושא

ראשית מה מקורו של המושג הזה? למיטב ידיעתי הוא הומצא אצל אחינו הדתיים לאומיים שתקופת ההיכרות טרום האירוסין התארכה עד כדי חברות ומשם צץ לו המושג הזה, שבמצב שלהם יתכן שהוא חיובי. בציבור החרדי שהיכרות כזו לא מקובלת ואף בחור לא יוצא לשוק לחפש בחורה למטרת נישואין המושג הזה הוא פסול! הוא נועד להרגיע את מצפונו של הבחור שעושה משהו נגד החינוך והמצפון שלו אז הוא מספר לעצמו שלא נורא, אשמור נגיעה. תכניסו לראש - זה לא קורה!! טבע האדם שיש לו קשר אינטימי עם בחורה זה מוביל לנגיעה. נקודה. (אלא אם כן ההורמונים של השניים בשביתה..) וכן, כמו כולם אני מכיר את הסיפורים על פלוני ששמר, על פלונית שנזהרה. מדובר במקרים בודדים וגם הם יודו שזה היה קשה מנשוא. מנסיוני, אם בחור מספר לי שהוא "שומר נגיעה" המסקנה היא אחת, הבחור לא נחשף לקשר אינטימי! בנים ובנות צריכים לדעת, קשר אינטימי שלא למטרת נישואין מוצהרת מוביל לנגיעה גם אם הם יבטיחו לעצמם מליון פעם. אתם רוצים לצאת, תצאו, אבל אל תעבדו על עצמכם! ובנושא הזה עוד לא מצאתי הבדל בין הבנים לבנות, לפעמים הוא יוזם, לפעמים היא. אבל בסוף זה תמיד יגיע.

ברור שאתה צודק..לכן גם זה אסור לצאת

אם זה לא למטרת נישאוין..אבל כך לדוגמא מקרה של חבר טוב שלי שהכיר אחת בצט תפוז..בחור טוב,שניחשף לצט..והכיר אותה,במשך שנה,אך הוא הציב לעצמו מחסומים שהוא עמד בהם כמו לא להיפגש מלבד פגישה אחת..בשנה כך זה יצא..חח ושמירת נגיעה מוחלטת..והם בסה`כ רק דיברו בפון שעות ונקשרו אחד לשניה..בצורה מדהימה..אך גם שהם דיברו זה על דברים טהורים..וגם שהם ניפגשו זה בשמירת נגיעה מוחלטת כמו בשידוכים..ובקיצר...זה היה ונגמר..עד שהם יתחילו שידוכים,ואז הם יפגשו למטרה רצינית...רצינית לחיים..אבל זה נדיר למצוא אנשים כמוהם..לכן אץ צודק..

חסוי 2222

New member
``מגע הקסם``

ספר קטן ומומלץ ביותר לשמירת נגיעה ! דרך אגב, שמירת נגיעה זה סם האהבה. החשק לאהבה אמיתית בא כשיש שמירת נגיעה.

אץ קוצץ

New member
תרשה לי לשאול אותך

מדוע כשאנשים נישאים הם מחוייבים במצות עונה? זה לא יפגום ב``אהבה האמיתית`` ?

תרשה לי לענות לך! פשוט לא הבנת

אותו או שאני לא . בכל מקרה הוא התכוון לומר שהיצר מצייר לנו כאילו מה אדם מסוגל לחשוב ורוד מאוד יותר מהמציאות וזה מה שנקרא שמירת נגיעה. הוא מדמיין . משא``כ אם נוגעים מבינים שזה לא סוף העולם.

ת ו פ ע ה

New member
קפצתי להציץ...

ואם כבר אני פה, אז יורשה לי להגיב. הוא צודק מאה אחוז. הרצון הבלתי ממומש, מעצים את הצורך מחד, אבל גם מלמד אותך לאהוב ולבטא אהבה בדרכים אחרות. אמיתיות יותר. לשאלתך איך זה מסתדר עם מצות עונה, גם זו שאלה מצויינת ואכן הגמ` מסבירה שבדיוק בשביל למנוע את השחיקה שגורם המגע המותר ניתנה לנו מצוות נידה. כאשר נאלצים לפרוש ממגע גופני שבועיים תמימים מידי חודש, האהבה מתחדשת כל פעם ביתר שאת. ובלשון הגמ`, `מפני מה אמרה תורה נידה אסורה לשבעה, כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה.`...

למעלה