מרחק נגיעה - הסדרה

טופז2

New member
מרחק נגיעה - הסדרה

מישהו עוקב? יצא לי, גם אם מעט. סיפור אהבה עמוק ולא ציני בין רוסי לבחורה חרדית. נראה שזה משהו שעוד לא העזו לעשות וברמה כזאת. הסדרה לא מנסה לעשות משהו סטריאוטיפי, אלא לחדור עמוק יותר, וזה נוגע.. לקח לי זמן להתרגל לשחקנים האנונימיים שליהקו לסדרה, אבל דוקא זה גרם להחשף אליהם בסופו של דבר ממקום נקי וחדש, לגלות אותם ולהיכבש על ידם. טוב שלא בחרו (כרגיל) לענין הזה שוב סלבס. בתכל'ס, חושבת שאנשים רוצים לראות את החיים שלהם בדרמות המשודרות ומזדהים. וזה גם מה שעשו כאן, בין היתר. יש רגעים שנותנים למצלמה לנוח על פני השחקנים כדי לראות מה עובר עליהם, וזה שונה, לעומת העריכות התזזיתיות שנוהגים לעשות לרוב היום.. אולי הסדרה תפתח פתח לעוד מגזרים שלא הגיעו אליהם? היא נועזת בהחלט באוירה של היום. * האב החרדי, השחקן צחי גראד, המטיל אימה לעיתים, מוכר לי מסרט שהוקרן לא מכבר - אבל לא זוכרת את שמו. מכמה אספקטים הסדרה הזאת די נוגעת בי.

ltz

New member
ראיתי והתאכזבתי

לא נראה לי אמין. יש המון פאשלות של חוסר הכרת הציבור. (כמו שמצאו שעון על יד של מישהו בסרט "בן חור") חבל יכלו לקחת מישהו דתי שיעיר להם על כל הדברים. בכ"א בחורה חרדית, גם אם היא מתאהבת בבחור כמו בסדרה, ייקח לה הרבה יותר זמן להעיז לגעת בו (פשוטו- ללחוץ יד, ובטח שלא להשעין ראש). לצערי עוד סרט שנעשה על הציבור החרדי ע"י אנשים "מבחוץ" בלי להתייעץ עם מישהו שמבין.

גם אני צופה ונהנית מאד.

בפרק האחרון, הסצנה בה זוריק דיבר לרוחל'ה ברוסית, היה אחד הקטעים הרומנטים ביותר שראיתי אי פעם. חברה שלי, דתיה, אמרה לי שאין מצב שהיו משכירים דירה למשפחה רוסיה חילונית באמצע בני ברק. וגם לו היו משכירים - היו מעיפים אותם משם מהר מאד.

אה, ולגבי היעוץ לענייני דת -

נזכרתי שקראתי על כך בעיתון, ובאמת היה להם יועץ אחד כזה, שהסביר להם שלא יתכן שבעל ישכב ליד אשתו לאחר שעברה הפלה (היתה מתוכננת סצנה כזו), מענייני נידה או משהו כזה (אל תתפסו אותי במילה). ואכן באמת לא היתה בסוף סצנה כזו.

טופז2

New member
מי ינצח: החובה או הלב?

והאם אהבתם תנצח את המכשולים התרבותיים והחברתיים? הקשר ביניהם מוביל גם להתנגשות בין שתי המשפחות וחושף דעות קדומות וגזענות הדדית.

ltz

New member
מודה

יחסית לשאר הסדרות הסדרה יותר אמינה. אבל גם סידרה זו לא מושלמת יש המון קטעים שלא נראים הגיוניים.

כדי לעניין אותנו צריך לדחוס

הרבה אירועים לזמן קצר, ולא להיכנס יותר מדי לפרטי פרטים. אם הדברים בסדרה היו קורים "בזמן אמת" לאף אחד לא היתתה סבלנות לעקוב.

ltz

New member
כן אבל אין פורפורציות

לפי המהירות בה היא התנקשה איתו, היא כבר אמורה להיות לא דתייה....

מטיל אימה?

הוא אבא רך ועדין. דווקא עם האמא, הנערה לא ממש מסוגלת להתחבר, ולדבר איתה בצורה אמיתית.

חייבת לתקן

הרושם שלי היה מבוסס על הפרקים הראשונים, בהם הנערה התייעצה עם אביה, שאלה אותו, בזמן שקראו ולמדו יחד, אם גם בעלה לעתיד יאפשר לה להיות עם ראש פתוח, וסצנות נוספות. אבל עכשיו ראיתי את הפרומו לפרק הבא, בו האבא אומר שהיא כבר לא בתו... זהו. הרושם הטוב שהיה לי נגוז... (אני יודעת שיש כאלה שיראו בנקודה זו בדיון אופציה להרחבתו, והסברים על למה הוא נוהג כך וכדו'. אין לי כוח להיכנס לזה. {והדעה שלי ידועה ממילא})

אתמול האלמנט של

טרגדיה יוונית ריחף באוויר. משהו שהדמות לא יודעת, והדמות שקשורה אליה לא יודעת שהיא לא יודעת, וזה מקלקל הכל? אז זה. מזל שזה לא הפרק האחרון, כפי שחשבתי, אז יש צ'אנס (גם לפי הפרומו) שזה יתוקן. אז נתחיל מזה, ואח"כ נעבור לזוטות. אבא של רוחל'ה מאמת אותה בתקיפות (לרבות צעקות וסטירת לחי(!) עם השמועה שנפוצה ברחוב, והיא מודה. לא עונה בפה מלא, אבל מודה. הוא יוצא מהחדר במבט של שאט נפש וגועל מבתו, עצמו ובשרו, ואומר לאמא שיש להם רק בן אחד, "איתה גמרנו". זוריק מבין שהוא לא יכול לנסוע לדרום אמריקה בלעדיה, ומבקש מהחבר שלו שהיא תצטרף. החבר מסרב. בשיחה עם האבא (שלו), זוריק מבין שהוא צריך ללכת אחרי הלב, ומחליט לחכות לרוחל'ה. בינתיים, הרב (האח של האבא) מתקשר אל איטה שמתגוררת בברוקלין, ומבקש שתגיע לארץ להיות אשת סודה של רוחל'ה ולעזור לה (קטע שנגע לי ללב, טיפה חמלה בתוך הטירוף, למרות שבסופו של דבר בואה של איטה רק גרם נזק.) אריה לייב, בעלה של איטה, שומע את השיחה בלי שאיטה יודעת, ולאחריה מתריס בפניה "למה את אומרת שאת יכולה להגיע? את אשת איש, את לא יכולה לעשות מה שבא לך." במאמר מוסגר, מהעיניים שלי, לא פחות ממדהים ומזעזע, אבל אחסוך את השיפוטיות. איטה נוסעת למרות זאת. כשזוריק דופק בדלת ביתה של רוחל'ה כדי לנסות לדבר עם אביה, איטה היא זו שפותחת. הוא מבקש שתגיד לרוחל'ה שהוא לא נוסע, ושהוא יחכה לה כמה שצריך, אפילו יספוג מכות כל יום עבורה. במקום לומר מה שהוא אמר, איטה אומרת לרוחל'ה, אחרי שזו אומרת "זוריק הזמין אותי לנסוע איתו לדרום אמריקה", שזוריק אמר שהנסיעה מבוטלת. ככה, במינימום מילים, "הוא בפירוש אמר שהנסיעה מבוטלת." המבט של רוחל'ה כבה מיד, ואת נסיונותיו של זוריק לדבר איתה, היא דוחה. זה האלמנט המכעיס שאופייני לטרגדיות - אותו נעלם שהיא לא יודעת, והוא לא יודע שהיא לא יודעת, ואתה, בתור הקהל, מרגיש את התסכול הולך ומתגבר. העניינים האחרים - משפחתו של מוטי כץ מבטלת את החתונה. אמא של רוחל'ה מודיעה לאבא שהיא בהריון. נטשה במוסקווה עם אמה, מגלה שאמה בוגדת באביה עם סריוז'ה, ומתריסה בפניה שאו שהיא עוזבת אותו לאלתר, או שהיא תספר לאבא. אלה העיקרים, נדמה לי.

למעלה