לקלרי
אני לא מ"המחבקים" ולא מה"מנשקים", ולכן לא עניתי לך עד כה. הבעיה שהיצבת הינה, אכן, בעיה, והתחושות קשות. אבל משקראתי את תגובתך האחרונה, רציתי בכל זאת לאמר משהו: נראה שאימך מטופלת יפה. היא לא נותרה לבד מאחור (כמו שקורה הרבה להורי מהגרים. את יודעת כמה הורים מבוגרים יש בארץ, שילדיהם חיפשו את מזלם בארצות אחרות?), היא נמצאת עם בניה, ואפילו התגוררה אצלם עד עכשו. עכשו הגיעה הזמן להכניסה למוסד, ואני מניחה לפי רוח הדברים, שגם זה נעשה במחשבה ובדאגה. זו דרך העולם. אנשים גדלים, עוזבים את בית הוריהם ויוצאים לחיות את חייהם. אל תתייסרי, ואל תעיזי לחשוב על שינוי חייך ( כתבת "הכיוון אמור להיות לרדת מהארץ"...) בגלל זה. אומר לך כאימא לילדים בוגרים (ואולי גם לך יש מישלך) שאני אומרת להם בצורה ברורה וחדה, שאינני רוצה שישנו מאומה מחייהם בגללי (ובגלל בעלי). עליהם לחיות איך והיכן שהם רוצים, על פי אמונתם, עקרונותיהם ונטיות ליבם. בשום אופן לא לפי שגעונותיה או מחלותיה - קיימות או עתידיות - של אימא שלהם. אז אני משוכנעת שתחושתך קשה. יתכן שעוד יצא לך לבקר אותה בעתיד (והיכוני כבר עכשו לשוק מהתדרדרותה, כי ממשיכים להתדרדר כל הזמן). כתבי לה מכתבים אם היא עדיין קוראת, שלחי לה תמונות, אם היא עדין זוכרת. שלחי לה מתנות קטנות או אכגרות ברכה או כל דבר שעשוי לשמח אותה. אבל את - המשיכי בחייך ובשגרתך.