מרחב מחיה

cnogl

New member
מרחב מחיה

בזמן שיטוטטי האין סופיים ברחבי האינטרנט במהלך זמן שיעור אזרחות שהתבטל לו סתם כך צדה עיני כותרת מזעזעת ב YNET "יש ליצור רצף טריטוריאלי בחברון", הציטוט הזה - המזעזע הזה הובא מפיו של ראש הממשלה, אריאל שרון. "שר הבטחון הורה על הריסת בתים", הוסיפה כותרת המשנה. אך אלו לא המושגים המזעזעים ביותר בהם השתמשו בכתבה - הריסת בתים ורצף טריטוריאלי. המשפט שזיעזע אותי יותר מכל היה: "כדי להגן על המתנחלים - נצמצם למינימום את הנוכחות הפלשתינית במרחב המחיה שלהם". לימיני על השולחן מונח ספר, ספר ככל ספר שכותרתו "הרייך השלישי - האידיולוגיה הנאצית". אני מעיין בספר וקורא על הגנה ומרחב מחיה. אני קורא על הקונספציה הזו שיש להגן על הגזע הארי מפני העם היהודי ששורץ בתוך מרחב המחיה שלו. אני גם קורא על רעיון הגדלת מרחב המחיה ומשום נזכר ברצף הטריטוריאלי בין חברון לקריית ארבע. ואז אני מקשיב ליצחק לוי, שמספר על הרעיון האחרון מבית מדרשו: הקמת טיילת בחברון. העיניים שלי מביטות אל הקיר, לא אל האינסוף אלא אל השום מקום, סוכריית המנטה שבפי זזה מעצמה, ללא קשר לתנועות לשוני. אני נדהם. מביט אל הספר, ואז החוצה - לראות את מרחב המחיה שלי. משום מה המרחב מחיה הזה מספיק לי - אני מרגיש בו די מוגן אני חושב. ואז אני שוב חושב לי - האם מרחב המחיה הוא זה שגורם לי לחוש מוגן? הרי יהודי יכול להכנס אליו בכל רגע ולזהם אותי, ואז כבר לא אהיה הארי. אז אולי אני צריך להגדיל את מרחב המחיה... בוא נאמר לא לכל העולם אבל לכל הארץ, או רק ליתר ביטחון כדי שאף הארי טהור שכמותי לא יפגוש במקרה איזה יהודייה כשיחצה בטעות את הגבול אז נסלק אותם מהיבשת, בעצם למה לא ליתר ביטחון מכל העולם? למה צריך את היהודים האלה בכלל, למה לא לחסל אותם? אריק - אתה מרגיש בטוח במרחב המחיה שלך?

cnogl

New member
כל כלי התקשורת עסקו בנושא

לכן אני לא מוצא צורך לספק קישור - הנושא דובר גם בוואלה, מעריב, ברדיו ובטלוויזיה

ערב רב

New member
רצף בין עזה ל-´גדה המערבית´!!!

כששמעתי את רבין, ברק, ביילין ושריד מדברים על רצף טריטוריאלי בין "הגדה המערבית" לרצועת עזה, פשוט הזדעזעתי. אתם פשוט ******, מסוגלים לעוות את המציאות בצורה מחרידה רק כדי להשוות שטויות עם השואה. גועל נפש.

מה?!

לי ולבערך שמונים אחוז מהישראלים יש עמדה די ברורה בקשר לחברון אז לא ממש בא לי להיכנס אליה. מעבר לזה: על מה אתה מדבר?! רצף טרטוריאלי בין עזה לגדה המערבית? נראה לי אתה חי בעולם הקטן שלך כי אף פוליטיקאי ישראלי לא חלם לחשוב על רצף טרטוריאלי שכזה ואני לא ממש יודע מאיפה שאבת את האינפורמציה הזאת. במסגרת הסכמי אוסלו רבין התחייב לכביש גישה לפלשתינאים מרצועת עזה לגדה מה שנקרא "המעבר הבטוח", דבר שבוצע למעשה רק 6 שנים אחרי. הרעיון היה שהפלשתינאים יוכלו לעבור מהרצועה לגדה דרך כביש שיעבור בשטח ישראל ולא יתאפשר להם לעצור את רכבם כל עוד הם נמצאים בתוך שטח ישראל. יותר מזה לא היה מתוכנן... אז במטוטא ממך, להבא, תנסה לעלות טיעונים בעלי זיקה למציאות ולא להמיא עובדות משלך כי זה נשמע יפה בשירשור.

ערב רב

New member
ובכל זאת, ההבדל כמובן הוא

שהיהודים לא טבחו בעזרת רימונים ומקלעים בגרמנים לצידם חיו, ולכן לא היה כל צורך בטיהורם ממרחב המחיה הגרמני. הבדל ´קטן´, כמו בין חטיפת חף מפשע וכליאתו במחסן נטוש לשארית חייו לבין מאסר רוצח סדרתי לשארית חייו. יחי ההבדל הקטן.

cnogl

New member
לא נערכה השוואה לשואה כלל וכלל...

רק בין תאוריית שטח המחייה שהייתה מקובלת ברייך השלישי ועתה גם בממשלת שרון. מדובר בהבדל גדול...

ערב רב

New member
אבל הוא אינו מקבל אותה

לו לא היו על פניו סיבות לרה"מ להגביל את ערביי יש"ע (במידה מצומצמת במיוחד ובלתי יעילה, לדעתי) אז היה בסיס כלשהו לדיון בטענתך.

Deathatred

New member
הוא בסה"כ דיבר

על האזור שבו חיים המתנחלים. בחירה גרועה של מילים, זה הכל. אני זוכר שבפורום דו-קיום אחד מהכותבים דיבר על הפתרון הסופי ומיד כל שמאלני הפורום קראו לו נאצי ופשיסט למרות שהוא בעצם דיבר על שתי מדינות לשני עמים (והוא כתב זאת במפורש באותה הודעה שהכילה את הביטוי הנ"ל). הוא פשט בחר מילים גרועות לתאר את כוונתו. אחרים, שפויים יותר, המליצו לו להשתמש במונח "הסדר קבע" ולא "פתרון סופי". זוכרים את "המשטרה הירוקה"? שם שיש לו עבור חלק מהניצולים קונוטציות לשואה למרות שהכוונה הייתה פקחים של איכות הסביבה (איכות הסביבה = ירוק). אז שימו לב למה עומד מאחורי המילים ולא רק למילים עצמם. ןבקשר להריסת הבתים - כל בית שמשמש לטרור ו/או מקום מסתור למחבל צריך לההרס עד היסוד. זו מלחמה ואל לנו לרחם על בטון ובכך להתאכזר לחיי חיילינו ואזרחינו.

eviv

New member
אבל..

היהודים טבחו בעזרת רימונים ומקלעים בבריטים ובערבים שלצידם חיו

למעלה