מרז לובאס

מרכז לובאס ישראל

מרכז לובאס ישראל (http://www.lovaasisrael.co.il/) הוא שלוחה של מרכז לובאס ב UCLA, בו יושב פרופ' איבר לובאס שערך את המחקר המפורסם אודות הטיפול ההתנהגותי עבור ילדים עם אוטיזם ב1987. כשלוחה של מרכז לובאס בישראל, המטופלים שלנו הם ילדי מחקר ומקבלים את תנאי הטיפול והאבחון שמקבלים כל ילד במרכז לובאס בארה"ב. אנחנו עובדים על פי המודל הטיפולי של פרופ' לובאס שכולל 20-40 שעות אינטנסיביות של טיפול התנהגותי, מבנה צוות שכולל מנחה, רכזת ומטפלים ועוד מאפיינים שניתן לקרוא עליהם באתר שלנו. המחקרים שאנחנו עורכות הם בעיקר מחקרי המשך למחקר הראשון שנערך ב87', בנוסף נעשים מחקרים בהיקף קטן יותר אודות נושאים בוערים כמו: גרייה עצמית, העסקה עצמית, חשיפה למאכלים וכו'. ניתן לקרוא על המחקרים באתר שלנו. אם תרצי מידע נוסף אשמח לתת, אני מקווה שעניתי על קצה המזלג על שאלתך. בהצלחה, גילי.

מרכז לובאס ישראל

מרכז לובאס ישראל (http://www.lovaasisrael.co.il/) הוא שלוחה של מרכז לובאס ב UCLA, בו יושב פרופ' איבר לובאס שערך את המחקר המפורסם אודות הטיפול ההתנהגותי עבור ילדים עם אוטיזם ב1987. כשלוחה של מרכז לובאס בישראל, המטופלים שלנו הם ילדי מחקר ומקבלים את תנאי הטיפול והאבחון שמקבלים כל ילד במרכז לובאס בארה"ב. אנחנו עובדים על פי המודל הטיפולי של פרופ' לובאס שכולל 20-40 שעות אינטנסיביות של טיפול התנהגותי, מבנה צוות שכולל מנחה, רכזת ומטפלים ועוד מאפיינים שניתן לקרוא עליהם באתר שלנו. המחקרים שאנחנו עורכות הם בעיקר מחקרי המשך למחקר הראשון שנערך ב87', בנוסף נעשים מחקרים בהיקף קטן יותר אודות נושאים בוערים כמו: גרייה עצמית, העסקה עצמית, חשיפה למאכלים וכו'. ניתן לקרוא על המחקרים באתר שלנו. אם תרצי מידע נוסף אשמח לתת, אני מקווה שעניתי על קצה המזלג על שאלתך. בהצלחה, גילי.

lisadan

New member
האם יש מחקרי המשך למחקר המקורי?

גילי, אני שמח שכתבת, כיוון שיש לי כמה שאלות שמעניינות אותי מאוד בכל הקשור למחקרים/טיפולים של לובאס. מומחי ABA מזכירים כל הזמן את המחקר משנת 1987 שנעשה על 19 ילדים, ומצאתי במקום אחד התייחסות למחקר המשך משנת 1993 על אותם ילדים. האם בוצע מעקב מאוחר יותר על אותם ילדים/בוגרים שהשתתפו במחקר המקורי ? האם פורסמו תוצאות של אותם המחקרים? אלפי ילדים טופלו במרכזי לובאס השונים בארה"ב מאז 1987, והנתונים נאספים כל הזמן לצרכי מחקר, ואחרי שני עשורים, מן הסתם הצטברו הרבה נתונים שמאפשרים הסקת מסקנות מחקריות. האם קיימים מחקרים אחרים, או ריכוזי נתונים שמעידים על הצלחה הדומה לזו של המחקר המקורי (49% הצלחה)? אם לא, מהם אחוזי ההצלחה עליהם מדובר כיום? אני שואל לא כהתרסה ולא כיוון שאיני מאמין בגישה ההתנהגותית (ABA רך עובד מצויין במקרה של הבן שלי), אלא כיוון שיש לי ביקורת לא מעטה על יחצ"ני הגישה, שמזכירים כל הזמן את אותו מחקר של לובאס משנת 1987 ומתעלמים מנתונים רבים שנאספו מאז, בארה"ב ובמקומות אחרים.

הנה חזרתי עם תשובות

כתבתי את התשובות בקובץ נפרד ואני מצרפת אותו כאן. מקווה שעניתי לכולם ואם יש שאלות נוספות, אשמח לענות, גילי.

lisadan

New member
../images/Emo51.gif רבה

תודה גילי, אקרא את החומר בהמשך. רק שאלה אחת - מהם אחוזי ההצלחה העולים מהנתונים שנאספו מאז 1987. אני מניח שהם נמוכים יותר מאחוזי ההצלחה שנמצאו במחקר המקורי.

דווקא לא.

האחוזים גבוהים למדי, בכל מחקר אחוזים אחרים. אם יהיו עוד שאלות, אמשח לענות. ותודה על התודות... גילי

למעלה