מרוקו האהובה

בנלילית

New member
כנראה אף אחד לא הבין מה כתבתי../images/Emo46.gif

שלמה בן לולו היקר מה הקשר אליטה ולמה כולם תוקפים אותי ולא מתיחסים לגוף ההודעה ?כמו מרוקאים טובים ישר מתחממים
ואחר כך חושבים

אמרוקאי

New member
בנלילית - הבננו גם הבננו

שים לב שחלקנו עדיין משתמש בשפה בצורה מרומזת ועקיפה - כיאה למרוקאים אותנטיים.
אם תבחן שוב את תגובתי להודעתך, תגלה שלא תקפתיך אותך כלל וכלל...
פשוט העלית כאן נושא כבד שעד עכשיו לא העזו להעלות אותו (כנראה מחשש שמא זה יבריח משתתפים שאינם מהעדה). תן לנו קצת לעכל את ה-shift בהלך הרוח... אנחנו אנשים אופטימיים הצופים אל העתיד ולא תמיד נעים לנו להיזכר בעבר כואב. אבל איך אמרו חז"ל (בהקשר אחר): "דע מאין אתה בא ולאן אתה הולך"...

בנלילית

New member
יעני" חשם שויש בש יחבוק אלנאש"

נמאס להתבייש אחי איזה מסר זה מעביר לילדינו ?

אמרוקאי

New member
בנלילית, נתינה מַא פהמתני

אנא מַא הדרת עלא לחשמַה. אנא הדרת עלא האד לכַּעידה דיאלנא דיכּנהדרוֹ מזיַאן , וּמַא תַנזגיאו עלא נאס לוכרין ומא תַנחשמוֹהוֹם פחאל סחאל דנאש די כַּנערפוֹ... כשכתבתי "שפה מרומזת ועקיפה", לא דיברתי על בושה אלא על תרבות דיבור בסיסית הנותנת כבוד לזולת באשר הוא ומנסה להתחשב ברגשותיו - כפי שנהוג בארצות מתורבתות רבות (לאו דוקא מערביות, אבל גם מערביות). כאדם שחי ונושם לא רק את התרבות הארצישראלית, גיליתי שהעדה המרוקאית (בהכללה גסה) הרבה יותר מנומסת ועדינה ממה שמספר אטומי-לב אנוכיים מנסים לייחס לה. שמעתי וקראתי לא פעם את ההאשמות על חוסר תרבותיותם של "חיות הנגב" - אותם אנשים שהובלו בדרכי רמייה ובעל כורחם למקומות נידחים בנגב, אך הצליחו לשרוד בין השאר בזכות התנהגות אצילית ונדיבה בינם לבין זולתם. פעם אחר פעם אני מגלה שהאשמות אלה הן עלילות דם מרושעות שנועדו לשמר את הסטטוס מאוד נוח של המדכאים: אנשי הנגב הם בין הישראלים המתורבתים, רחבי-הלב והאצילים ביותר שהכרתי אי פעם. (מבלי לפגוע בישראלים טובים רבים אחרים).

אמרוקאי

New member
מה שאומר שהייתי צריך לרשום

לקעידה, לא לכּעידה. אתה רואה? זה רק מראה כמה האוזן שלי איבדה רגישות בארץ: מי שגדל במרוקו בהחלט יודע להבדיל (בשמיעה וגם בדיבור) בין ק' לכּ', אבל אני מתוך זכרון אין לי שום מושג אלו מילים נכתבות בק' ואלו בכּ. הדבר היחיד שעוזר זה אם מישהו אותנטי מבטא זאת נכון בזמן שאני שם לב, או אם אני איכשהו מצליח למצוא את המילה בכתובים (המילון שברשותי למשל).

אלמרה

New member
התנצלתי מראש אצלנו (בפאס)....

אין שימוש ב"ק" הכבדה - אנו מעדיפים את ה"א" הרכה ומעודנת יותר... ויסלחו לי מראש כל הקזבלנים... בקוסקוס כמעט נודיתי בשל האמירה הזו.

אלמרה

New member
שלמה היקר. תודה על המובאה החשובה

אכן, דוגמאות לא חסרות ולא רק בשל דוגמא זו או אחרת הפורום הזה הוא חיוני לכל מי שמבין עד כמה חשובה הבמה לביטוי ולחילופי המידע האגור אצל כל אחד מאיתנו... מצד אחד נעמיד לרשות הכלל מה שאנו יודעים ומכירים ונפתח את הראש לשמוע ולראות ובכך נלמד ונחכים ונרבה שמחה על כל פריט ושבב מידע אודות המסורת והתרבות שאנו כה גאים בה. אנא שלמה, המשך להאיר עינינו.

מרוקו האהובה

magic היכן אפשר לרכוש את הספר? מאיזו הוצאה? אני יכול להמליץ על "ארמונות ובוסתנים" שיצא אתמול לאור 20 סיפורים קצרים על החיים במרוקו מופע בפורום. דויד

מרוקו

ניתן לרכוש את הספר אצל הסופר דוד אוחיון מדימונה או ע"י הוצאת המגרב.

לבנלילית שלום לך

אני רוצה להבהיר לך דבר אחד שהוא חשוב לכל המרוקאים שעברו את הריסוס למה ריססו אותנו המרוקאים? למה את שאר העדות לא? גם ההורים שלי נפטרו שניהם מסרטן. ואני בטוחה שזה מהטיפול הכושל שעשו להם כשהיגיעו לארץ ואני לא רואה שום דרך להיתעלם מכל הסבל שעברו המרוקאים. ומהסבל שגרמו לי ולאחי לחיות ללא הורים. ועוד דבר למה שלא נישמור על המורשת של ההורים שלנו? תאמין לי שאין עדה חמה כמו המרוקאים. ובאמת למה לא מלמדים את התלמידים מה עברו המרוקאים כשהיגיעו לארץ? עד כאן היבנתה ??? ביי בנתיים

RANOFROY

New member
לא רק את המרוקאים ריססו

למען האמת גם חלק מיוצאי טוניס ולוב טופלו (לא אוהב להשתמש במילה רוססו) לעניין לימוד מה עברו המרוקאים ,מדוע צריך כל העת לחזור על המנטרה הזאת .תארי לעצמך שכל עדה תדרוש זאת כי כידוע כל עדה ובעיותיה ,כל עדה וסבלה וכו'.אני בעד להנחיל את כל היופי והטוב לדור הצעיר ולא להסתכל כל העת אחורה בזעם.

אמרוקאי

New member
YYY הנה נפתחת לה תיבת פנדורה...

או כפי שמתבטאים אלו הזעים באי-נחת בולט בכסאם לנוכח האיום הנורא של דיון גלוי בַּאמת: הנה מוציאים את השד העדתי מהבקבוק...

למעלה