מרוצים מהאייפון?

BravoMan

Active member
מרוצים מהאייפון?

לא פעם הועלו בפורום טיעונים, מגובים בסקרים שונים ומשונים, שמשתמשי מכשירי iOS מרוצים מהם יותר ממשתמשי מכשירי Android.

בהמשך לכך נטען שזו הסיבה (לפעמים בלי קשר למקרה הספציפי), שעדיף לרכוש מכשיר iOS, ושהסיבה שמכשירי Android שולטים על רוב השוק זה לא ההתאמה שלהם לצרכנים, אלא האפשרות להשיג אותם בזול.

אובכן, עכשיו יש סקר חדש שנערך ע"י American Customer Satisfaction Index בקרב הציבור האמריקני, ולפיו דווקא Samsung Galaxy SIII ו-Samsung Note II מביאים למשתמשים שלהם הכי הרבה נחת, כאשר iPhone 5 ו-4S נמצאים במקום שני (אם כי די צמוד).

הסקר נערך תרם יציאה לשוק של Galaxy S4.

הפרטים המלאים כאן:
http://www.theacsi.org/media-resources/press-release-smartphone-brands-2013

מי שעדיין חושב ש-Android זו מערכת מסובכת להאקרים, או שהמכשירים האלה זה זבל זול למי שרוצה טלפון חכם אך לא יכול להרשאות אחד רציני, או סתם לא מוכן לשמוע ש-Apple לא הכי טובה וצודקת בכל מה שהיא עושה, יכול להתנחם בכך שסקר מקביל, שנערך דווקא בקוריאה (הדרומית), המגרש הביתי של Samsung, מראה כי מכשירי iOS עדיין במקום ראשון בשביעות רצון של משתמשים.

Lepton

New member
נחמד, נחמד... אז איך תסביר

שבכ"ז 23% ממשתמשי אנדרואיד רוצים לעבור לאייפון, ורק 4% ממשתמשי אייפון רוצים לעבור לאנדרואיד? (סקר מיוני 2013, ובבקשה אל תגיד שהוא לא אמין כי אז אגיד שגם הסקר שהבאת לא אמין. בוא נצא מהנחה שסקרים אמינים).

הנה כמה סיבות:

1. שביעות הרצון של הלקוחות היא רק אחד מתוך שישה קריטריונים ב-ACSH Benchmark שצוטט בכתבה (קריטריונים נוספים הם למשל ציפיות המשתמשים והערך שהם מעניקים למוצר).

2. כמו שאמרת, יש הרבה מאוד מכשירי אנדרואיד שהם "זבל זול למי שרוצה טלפון חכם אך לא יכול להרשות לעצמו", והציטוטים שלי מדברים על אנדרואיד, לא על סמסונג גלקסי. לא שאני חושב שמוצדק לקנות סמסונג, אבל אני גם לא חושב שמוצדק לקנות אנדרואיד ב-50 דולר ואז לבכות שהסוללה שלו נגמרת מהר או שאין מקום להתקין יישומים או שלא רואים את המסך בשמש. אם גוגל החליטה לשחרר את מערכת ההפעלה שלה לכל מי שרוצה, היא צריכה לדעת שתהיה לזה השפעה על שביעות הרצון מהמערכת.

3. ההבדל בין 84% ל-82% הוא ממש לא משמעותי (טווח הטעות בסקרים היא בד"כ יותר מהפער הזה, תלוי בגודל המדגם).

BravoMan

Active member
קצת התבלבלת בצבעים:

תתבונן היטב במפת הצבעים של הגרף הראשון בסקר:
23% הם בכחול כהה יותר, וזה "undesided", כלומר, אלא שלא החליטו.
מי שאמרו "iPhone" הם ה-12% בצבע תכלת (או כחול בהיר, איך שתרצו לכנות את הדבר הזה).

כמובן, זה עדיין פי 3 ממי שרוצה לעשות את המעבר ההפוך.
אבל בתחלס, הנתון המעניין ביותר בגרף הזה הוא נאמנות למותג, והיא גבוהה ב-18% עצל בעלי iPhone.

שזה יפה, ואני מסכים, שההבדל נובע מהעובדה ש-iPhone הוא מותג אחד, מכשירי Android יש כל מיני.

אבל, אני לא חושב ש-Google עשתה טעות כששחררה את המערכת שלה לכולם.
גם בגלל שזה יצר מבחר ותחרות, גם בגלל שזה מאפשר "Aftermarket firmware" - כלומר מערכות חלופיות כמו Cyanogenmod, אבל בעיקר כי אין לי שום נאמנות ל-"Android" כמותג.

מה שחשוב לי שיש מערכת שאפשר לייצר איתה טלפונים וטאבלטים שטובים לי, ושאני יכול בלב שלם להמליץ לאחרים והם יהיו מרוצים.

הרי כשאדם קונה טלפון, לא אכפת לו משביעות רצון של אנשים מדגמים אחרים, אלא מהדגם הספציפי שהוא הולך לרכוש.
ואם בהעדר ניסיון מעשי (שהוא לדעתי עדיין האינדיקציה הכי טובה) אותו אדם הולך להסתמך על סקרים ודעות ברשת, הרי שבסופו של יום יש מכשירי Android שיכולים לעמוד מול iPhone בכבוד.

Lepton

New member
אתה צודק... אבל זה לא בדיוק אני שהתבלבל

התחלתי מהקישור הזה והם כנראה התבלבלו וייחסו את ה-23% לאנדרואיסטים שרוצים לעבור לאייפון (קרא את הטקסט). העדפתי לתת את הקישור לגרפים המופיע במאמר במקום את הקישור למאמר עצמו, ולא טרחתי לבדוק את הגרפים, כי לא חשבתי שכותב המאמר התבלבל. סליחה.

למעלה