מרוניל

benjamin32

New member
מרוניל

שלום רב לפני כשלושה שבועות התחלתי ליטול מרוניל 150
וישנו שיפור קל רציתי לדעת למי שיש ניסיון עם התרופה
תוך כמה זמן היא השפיעה האם הוא חש/ה רעידות דופק מואץ
והאם זה עובר
תודה וחג שמח

היי בנג'מין

אנאפרניל/מרוניל זו התרופה הראשונה שעזרה לי לאוסידי אחרי חיפוש מייגע של 4 שנים. עליתי אותה בהדרגה ואני חושבת שאחרי חודשיים התחלתי להרגיש בשיפור.
אני לא בטוחה בזמנים. מה שכן זו למעשה התרופה הראשונה שהציעו ועבדה לאוסידי ומוכרת לרפואה הפסיכיאטרית מכל הכיוונים. אם זה יעבוד, אתה צריך לדעתי להיות רגוע.
יש כמה תופעות לוואי אבל הם שוות את זה. לדעתי ומנסיוני.
אני לא הרגשתי בדופק מואץ, חשוב שתציין את זה לפסיכיאטר שרשם לך. אני לא יודעת עד כמה זה שכיח. הוא בטוח יודע לומר לך ואם יש סיבה לדאוג ולהחליף.

חג שמח

benjamin32

New member
תודה

היי ממש אבל ממש תודה
על התשובה אני לוקח אותה כבר 20 יום ומאוד חושש
האם היו לך רעידות כי אני חש רעידות בעיקר בצהריים.
האם נטלת את הכדור רק בערב או שחילקת
סליחה על התחקיר אני פשוט מיואש

היי

לי יש תשובה מאד לא מספקת בשבילך,
הכרתי מישהי שאם אני זוכרת נכון לקחה מרוניל לאוסידי,
אם אני זוכרת נכון היה אצלה שיפור במצב ובאמת היו לה רעידות בידיים/ בגוף.

אל תתייאש כל כך מהר, לפעמים לוקח לתרופה זמן להשפיע,
ולפעמים יש לה תופעות לוואי (כמובן שתמיד חשוב שרופא יהיה מודע אליהן),
אבל אם התופעות אינן פוגעות בבריאות ואינן מפריעות באופן משמעותי - שווה לספוג אותן אם התרופה באמת משפרת את המצב הנפשי.
ממליצה לך להיות סבלני, ואם התופעות קשות או מלחיצות להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופה כדי לבדוק אם התופעות אכן נורמליות ואם ומתי בערך אמורות לחלוף.

בהצלחה וחג שמח!

היי ביינג'מין

אני מתנצלת שאין לי את הפרטים המדוייקים כרגע. בעלי היקר זוכר הכל. הוא ישן כרגע. אני אברר איתו בבוקר ואעדכן אותך. מבטיחה
.
לגבי רעידות, אחת מתופעות הלוואי המוכרות של התרופה היא רעידות של כפות הידיים. למעשה אני חווה את זה עד ימים אלו ממש. העניין הוא שיש תרופה שרופא יכול לתת לך, גם הפסיכיאטר בעצמו. אני אישית נכון לעכשיו עוד לא רוצה להשתמש בה כי אני בנסיונות תרופתיים לאחרונה ואני לא רוצה להכניס תרופה חדשה למערכת. היא מסובכת גם ככה.... אני פשוט מנסה כבר הרבה זמן, חודשים, אולי שנתיים, להוסיף תרופה שניה לאנאפרניל כשהמטרה של התרופה השניה להעלות עוד יותר את ההשפעה של התרופה הראשונה. קוראים לזה אוגמנטציה. בשבילך, לעת עתה, נקרא לזה פרה פרה. קודם תרופה ראשונה
.
אין לי שום בעיה עם התחקיר. תשאל מה שאתה רוצה. אשמח לעזור.

benjamin32

New member
מרוניל

גם אני לוקח רק בערב מינון של 150
אבל משום מה הבקרים מאוד קשים לי
אני מאוד מקווה שעם הזמן זה ישתפר .
המון תודה

benjamin32

New member
שאלה נוספת

אני כבר לוקח 3 שבועות את הכדור
ויש שיפור ניכר במיוחד במחשבות הטורדניות ובחרדות
אבל יש לי תחושה קצת מוזרה שכאילו" אני זה לא אני "
והכוונה שההתנהגות שלי היא די רובוטית לא ספונטנית
וחסרה החיות ההנאה הרגשות
האם התחושה הזו מוכרת ? האם היא חולפת

לדעתי זה סתם פחד שיש לך מלהרגיש ככה

תרופות פסיכיאטריות לא עושות את זה. אתה זה אתה ועם תרופה שמתאימה (וזה לא קל להשגה) אתה רק יותר רגוע וזהו. לא מעבר.

benjamin32

New member
מרוניל/אנפרניל

היי אתמול שבאתי לקנות מרוניל
לא היה להם והם נתנו לי אנפרניל במקום
שזאת התרופה המקורית, בדף הטוויה של הכדור
יש המון תופעות לוואי שלא היו במרוניל האם יצא לך
לקחת אנפרניל ?

Gameboy4

New member
מרוניל

תרופה ותיקה. יש לה באופן סטטיסטי שכיחות גבוהה יותר של תופעות לוואי מאשר התרופות היותר חדשות ממשפחת SSRI. יש רופאים שטוענים שהיא יותר יעילה מהתרופות החדשות יותר, ומספר אנליזות הגיעו למסקנה הזו, אבל לא ברור אם באמת יש לה יתרון ביעילות על התרופות החדשות או שפשוט בגלל שהתרופות החדשות יותר נבדקו מאוחר יותר לOCD, כנראה שחלק מהנבדקים במחקרים היו כאלו שלא הגיבו לאנפרניל, כלומר מטופלים שיותר עמידים למטופלים ולכן כנראה התרופות החדשותSSRI הראו תוצאות פחות טובות במחקרים מול פלצבו. בנוסף במחקרים ראש בראש התרופות מסוג SSRI הוכחו כבעלות יעילות שווה עם פחות תופעות לוואי. לכן משום שיש מחלוקת בנוגע ליעילות גבוהה יותר של אנפרניל על פני התרופות החדשות יותר ומשום כך שהחולים פחות סובלים אותה (מאשר את התרופות החדשות יותר) בדרך כלל מנסים 2-3 תרופות ממשפחת SSRI לפני שעוברים לנסות אנפרניל

Unleashed2

New member
מרוניל

שלום רב,
אתחיל ואומר שלא לקחתי תרופה זו. הנה קישור לאינפומד לתופעות לוואי של קלומיפראמין: http://www.infomed.co.il/Drug-267/
על מנת שתיווכח בעצמך. חשוב מאד- לפני כל צעד שתעשה להתייעץ עם הרופא שלך קודם; לא להפסיק את התרופה על דעת עצמך!
דבר נוסף שחשוב לי לציין: יתכן ואין סיבה לדאגה (בכ"ז לפי הטבלה יש להפסיק את התרופה-בהנחיית הרופא כמובן- ולנסוע למיון) ומדובר באפקט פסיכולוגי מתוך החשש לתופעות הלוואי (קרה לי הרבה פעמים שתהיתי עד כמה התופעות שאני חווה הן אמיתיות או שנדמה כך בדיוק מתוך החשש המדובר) כמובן שחלק מהתסמינים של אוסידי והפרעות חרדה בכלל כוללים רעד ודופק לב מהיר. לכן,בשורה התחתונה להירגע, ליצור קשר עם הרופא המטפל שלך ולהתייעץ איתו על כך. אשמח אם תמשיך לשתף יותר מאוחר מה קורה. (אחריות של אוסידי...:p)
אני מקווה שלא עוררתי תחושות לא נעימות ואנא סלח לי אם כן. פשוט אחרי מה שקראתי בטבלה חשתי שמחובתי להודיע על כך. (אחריות ואשמה=הכל מסתכם בזה/:)

חג שמח ושקט לכולם!

למעלה