היי
אני מניחה שאת לא מתכוונת למרום נווה עצמו אלא לרדיוס מסביב, שזה אחלה אזור וגם אני גרתי שם כסטודנטית, ואכן הגישה נוחה לאוניברסיטה.
את מחפשת דירה לבד או לשותפים? קחי בחשבון שבר"ג יש 3 בעיות עיקריות:
1. מחסור בדירות קטנות - אם את מחפשת דירה לבד, ההיצע של הדירות הקטנות יחסית קטן, כשבאזור הזה התחילו לפצל דירות בשנתיים האחרונות, אבל עדיין לא במינון "מספיק" (וזה כשדירות מפוצלות זה לא תמיד משהו איכותי).
2. המחירים - בכל הארץ יקר, אבל בר"ג מרגישים את זה יותר כי בגלל הביקוש שעלה אחרי שאנשים התייאשו מת"א, הביקוש בר"ג עלה מאוד והמחירים מאוד מאוד קפצו.
3. תמ"א - בניינים רבים בעיר עוברים תמ"א, ואלו שלא סביר להניח שהנושא יעלה בשנתיים הקרובות, מה שמוריד את ההיצע עוד יותר (ובעתיד בכלל - היצע הדירות הקטנות יצטמצם בהרבה).
שלושת הבעיות הללו יוצרים מצב שגם שם לא יהיה לך קל למצוא, ואולי תמצאי את עצמך מרחיבה את החיפוש לאזורים אחרים. אני הייתי מציעה לך לבדוק גם ברמת עמידר - לשכונה יש שם לא הכי טוב והמראה הכללי מוזנח, אבל אפשר למצוא שם מציאות לא רעות, ובגלל ששם הביקוש נמוך יותר הפרשי המחירים דיי משמעותיים, ומבחינת מרחק מהאוניברסיטה זה גם מאוד נוח.
אם את עדיין מעדיפה את אזור מרום נווה - אני לא חושבת שיש הבדלים משמעותיים בין הרחובות השונים בסביבה, אפשר גם לגלוש לסמטאות של רחוב הירדן שהן אפילו שקטות. על נגבה לא הייתי ממליצה לגור, במיוחד לא בחלק המערבי שלה, זה רחוב מאוד רועש.