מרווחים בין הנקות

sagitlaleche

New member
נסיון להבין אי-הבנה ../images/Emo20.gif

טוב, בואי נעשה סדר בעניינים: מדוע את רוצה להגדיל את כמויות החלב שבנך יונק? האם יש בעיה בעליה במשקל? זה לא השתמע משאלתך הראשונה. מה שהבנתי מהשאלה היא שהתינוק יונק, אך ישן בלילה אך הגודש מפריע לך לישון. כאן צריך רק לעזור לך להתמודד עם הגודש. נשים שמעוניינות להגדיל את תפוקת החלב צריכות להיניק יותר ולשאוב חלב בסוף ההנקה כדי שהגוף יבין שיש ביקוש ולכן יתן היצע גדול יותר. פעולת הסחיטה היא לא כדי לבלבל את הגוף, אלא כדי להקל על הגודש/מלאות ולהעביר את המסר שצריך פחות חלב.

sagitlaleche

New member
מרווחים../images/Emo20.gif

ת, אם תשימי לב, מה שכתבתי, היה: סחטי חלב עד שתרגישי נוחות בשדיים, אך לא יותר. זה ההבדל בין שאיבה לסחיטה. כששואבים כמות גדולה של חלב, עד שהבקבוק מתמלא, או שכבר לא מגיע חלב, נותן את המסר לגוף שיש צורך בייצור חלב. כשסוחטים חלב רק עד שמרגישים נוחות, וכבר לא לוחץ בשד, הגוף מבין שצריך פחות חלב. יש אמהות שסוחטות בקבוקים שלמים של חלב עבור התינוק שלהן ולא משתמשות במשאבה כלל, וזה כמו שאיבה. רק אם סוחטים כמות מינימלית עד הרגשת נוחות מועבר המסר לייצור פחות חלב. תחשבי על מפעל לייצור נעליים. יש דגם מסויים שפתאום קונים ממנו הרבה. וכל הזמן נגמר מקו הייצור. מנהל קו הייצור מבין שצריך עוד ועוד נעליים כאלו ונותן הוראה להתחיל לייצר יותר ויותר (הנקה ושאיבה עד מילוי הבקבוק). אם פתאום כל הנעליים שמיוצרות בקו הייצור לא נמכרות, אלא נמכרת רק חצי מהכמות, מנהל קו הייצור מבין שיש פחות ביקוש ונותן הוראה ליצר פחות מאותו דגם (סחיטת חלב עד הרגשת נוחות). קו הייצור = מנגנון ייצור החלב. מנהל קו הייצור = המוח והשד. כדי לשאוב כמויות חלב לרזרבה, את יכולה לקום במשך הלילה ולשאוב חלב, או לפנות בוקר כשההורמונים בשיאם וייצור החלב נעשה בקלות רבה. את יכולה לשאוב בסיום כל הנקה או לפניה. כדי להגדיל את תפוקת החלב צריך להיניק יותר במשך היום, לשאוב חלב ולקחת כמוסות חילבה (ניתן להשיג בבתי מרקחת ופארמים), בהסתייגות לגבי נשים הסובלות מלחץ דם גבוה וסוכרת ומטופלות כבר בטיפול תרופתי. אין מזונות שנבדקו המראים שהם מגבירי תפוקת חלב. לגבי התינוק שלך, שיונק במרווחים גדולים יותר, ההנקה שלו יעילה יותר והוא מקבל כמויות חלב גדולות יותר בכל הנקה ולכן הגוף לא מקבל מסר לייצר פחות חלב, אלא בדיוק את כמות החלב שהתינוק שלך צריך!

yair172

New member
מרווחים בין הנקות

התינוק שלי בן חודשיים. בימים האחרונים כמעט ולא ישן ביום, אך ישן טוב יותר בלילות (באופן לא עקבי). אז אני סובלת מגודש ודליפה של חלב המקשה עלי את השינה. מה עלי לעשות? האם לשאוב זאת ? (לא נשמע לי פתרון טוב אלא יעודד יצור חלב בלילה) או להשתמש בכרוב (לא יפחית את כמות החלב?) בבקשה - עזרתכם...

sagitlaleche

New member
מרווחים בין ההנקות ../images/Emo20.gif

כעת, הגוף שלך חושב שהוא עדיין צריך לייצר כמויות חלב גדולות עבור תינוקך, גם בלילה. כדי להרגיל את גופך לכך שצריך פחות חלב, בכל פעם שאת מרגישה מלאה ואפילו גדושה, סחטי חלב עד שתרגישי נוחות בשדיים, אך לא יותר. זו לא תהיה הכמות שהתינוק שלך רגיל לינוק, אלא פחות, וכך, תוך כמה ימים (אל תתפסי אותי בדיוק במילה) הגוף יבין שיש צורך בפחות חלב. מסאז'ים של השד וקומפרסים חמים לפני הסחיטה יקלו עלייך את ההרגשה. נסי לא לישון על הבטן כדי שלא יהיה לחץ על השד ויגרום לעוד כולירות... שאיבה תגרום ליצירת עוד חלב, אלא אם כן תשאבי רק עד תחושת נוחות בשד. כרוב עלול באמת להפחית את כמויות החלב.

למעלה